Sağlıkçıyım, Soruları Alayım?

Kandaki ph değeri normal sınırı 7.35-7.45 arasında olduğunu varsayarsak güvenli sınırın dışına çıktığımızda hangi aşamada tehlikeli noktaya ulaşıyor. Mesala 7.50 ya da 7.30 bu değerler tehlikeli değerler mi yoksa duruma göre kabul edilebilecek değerler mi? Nereden sonra tehlikeli durumlar başlıyor?
Ph değerleri kanın bazik yada asitik olduğunu gösterir. Vücudun fazla fazla asidik veya bazik olması tehlikelidir. 7.35-7.45 arasındaki normal pH değerlerinin dışında 7.50 ya da 7.30 gibi değerler, vücudun çok bazik veya asidik olduğunu gösterir ve tehlikeli bir durum olabilir. Özellikle 7.30'un altındaki değerler tehlikeli bir durumu gösterir ve acil tıbbi müdahale gerektirebilir.
kulak iltihabı 1 inde çıkar hadi de 2 sindede olur mu acaba
İşte o yüzden bir doktor kontrolü en iyisidir. Şimdi ben üstün körü bildiğim bilgiler olarak gittiğim zaman kulak iltihabı ve sinüzit sık görülen durumlar.

hocam arada sırada esnerken ağzımı açınca filan bogazımın dilimin altına denk gelen kısmından bişey aşağı doğru sarkıyo anlatması baya zor kusura bakmayın ve o kısım aşırı ağrıyo çenem kitleniyo sanki krampı biliyosunuz 100 tane kramp açısı oluyo elimle içeri geri itince çıkıntıyı düzeliyo doktora gittim kas la ilgili olduğunu soyledi ama kas neden düşsün yada düşmüyomu anlamadım anlamadıysanız kusura bakmayın bok gibi anlattım ama anlatılcak gibi değil dilimin altından derken direk cenemin ilerisi yani gıdık kısmından

Ph değerleri kanın bazik yada asitik olduğunu gösterir. Vücudun fazla fazla asidik veya bazik olması tehlikelidir. 7.35-7.45 arasındaki normal pH değerlerinin dışında 7.50 ya da 7.30 gibi değerler, vücudun çok bazik veya asidik olduğunu gösterir ve tehlikeli bir durum olabilir. Özellikle 7.30'un altındaki değerler tehlikeli bir durumu gösterir ve acil tıbbi müdahale gerektirebilir.

İşte o yüzden bir doktor kontrolü en iyisidir. Şimdi ben üstün körü bildiğim bilgiler olarak gittiğim zaman kulak iltihabı ve sinüzit sık görülen durumlar.
ya bi sikkıran doktora gittim * çocuğu burnunun ucu eğik dedi e amın oğlu yıllardır o öyle. bacağım yamuk olsun gözüm mü görmiyecek bide saçmalığa bak

hocam arada sırada esnerken ağzımı açınca filan bogazımın dilimin altına denk gelen kısmından bişey aşağı doğru sarkıyo anlatması baya zor kusura bakmayın ve o kısım aşırı ağrıyo çenem kitleniyo sanki krampı biliyosunuz 100 tane kramp açısı oluyo elimle içeri geri itince çıkıntıyı düzeliyo doktora gittim kas la ilgili olduğunu soyledi ama kas neden düşsün yada düşmüyomu anlamadım anlamadıysanız kusura bakmayın bok gibi anlattım ama anlatılcak gibi değil dilimin altından derken direk cenemin ilerisi yani gıdık kısmından
Dediğin şeyi anladım da, hocanın dediği gibi çene kaslarıyla ilgili, fazla şiddetli esnememeye çalış. O düşme olayı değil, şiddetli esnemelerde çene kaslarımız fazla geriliyor ve gerginliği kaslardan alabilmek için, gıdığımızda bulunan kas (Yalan olmasın en son 4. sınıfta görmüştüm, bölgenin ismini unuttum) kasın çenemiz gibi davranarak aşağıya doğru fazla inmesinden dolayı oluşuyor. Örnek olarak şöyle ki sen esnemeye başladığında istemsizce açıyorsun değil mi çeneni, işte o fazla açılması durumunda, gıdığımızda yer alan çene kası fazla geriliyor ve çene gibi davranarak düzleşiyor. Bu da acıtıyor, sende elinle ittirerek eski haline getiriyorsun. Ara sıra bana da olur. Büyük bir problem değildir.
ya bi sikkıran doktora gittim * çocuğu burnunun ucu eğik dedi e amın oğlu yıllardır o öyle. bacağım yamuk olsun gözüm mü görmiyecek bide saçmalığa bak
Allah bilir hangi devlet hastanesine gittin.

• Love
Tepkiler: was
Kan gazı tahlillerinde ABE(Venöz) ne anlama geliyor? Mesela tahlillerde görünüyor fakat ben bunu arattığımda hiçbir bilgiye ulaşamıyorum. Mesela cHCO3act gibi ölçümlerin anlamlarına ulaşabiliyorum fakat ABE(Venöz) ne anlama geliyor ulaşamıyorum.

Kan gazı tahlillerinde ABE(Venöz) ne anlama geliyor? Mesela tahlillerde görünüyor fakat ben bunu arattığımda hiçbir bilgiye ulaşamıyorum. Mesela cHCO3act gibi ölçümlerin anlamlarına ulaşabiliyorum fakat ABE(Venöz) ne anlama geliyor ulaşamıyorum.
ABE, venöz kan gazı tahlillerinde "arterial-to-venous equilibrium" (ateriyel-venöz denge) olarak açıklanabilir. Venöz kan gazı ölçümleri, arteriyel kan gazı ölçümlerinden farklı olarak vücudun dışındaki damarlardan alınan kan örnekleridir. ABE, vücudun içindeki farklı organ ve dokular arasındaki CO2 ve bikarbonat denge durumunun ölçümüdür. Bu değer, doku metabolizması, solunum fonksiyonları, asit-baz denge ve diğer faktörlerin etkilerini yansıtmaktadır.

EDİT ------------
Arkadaşlar, maalesef yarıda bırakmak zorunda kalıyorum. Acilden çağırdılar, kaza olmuş. Ben hızlı bir biçimde hastaneye gitmem lazım. Cevap vermiyor sanmayın sakın ha, yarın kaldığımız yerden devam.

Son düzenleme:

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt