Rat mı yedim?

traction

Diamond Üye
Log çekerken log dosyalarının arasından defender bunu buldu ve sildi sizce rat mı yedim

Herhangi bir kötü amaçlı yazılım var ise bile windows sıfırlama ile ortadan kalkar mı ?
evet,format veyahut windows sıfırlama işini çözecektir. Bunlarla çözülemeyen malware tipleri de var tabii fakat onlar daha çok şirket/büyük firmaları hedef alıyor. İçini rahat tut bana kalırsa durum sadece false positive formatlık bir şeye ihtiyacın yok ama yine de içini rahatlatacaksa:

task manager>startup bölümünü incele gözüne batacak bir şeyler var mı

task scheduler'ı incele sisteminde hangi dosyalar hangi sıklıkla çalıştırılıyor

buralar da bir şey bulamazsan pcyi aç kapat yapsan dahi zaten rat olsa da sistemine tekrar bağlantı kurulamaz

grabbersa zaten bilgilerin gitmiştir fakat üstte de dediğim durum benim yorumumca sadece false positive

evet,format veyahut windows sıfırlama işini çözecektir. Bunlarla çözülemeyen malware tipleri de var tabii fakat onlar daha çok şirket/büyük firmaları hedef alıyor. İçini rahat tut bana kalırsa durum sadece false positive formatlık bir şeye ihtiyacın yok ama yine de içini rahatlatacaksa:

task manager>startup bölümünü incele gözüne batacak bir şeyler var mı

task scheduler'ı incele sisteminde hangi dosyalar hangi sıklıkla çalıştırılıyor

buralar da bir şey bulamazsan pcyi aç kapat yapsan dahi zaten rat olsa da sistemine tekrar bağlantı kurulamaz

grabbersa zaten bilgilerin gitmiştir fakat üstte de dediğim durum benim yorumumca sadece false positive
Şu an sıfırlıyorum pc açılınca dediğini yapıcam

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt