Bilgisayardan mailime e-postalarıma hiç girmedim sadece steam hesabım ve epic games hesabım açıktı onun harici kayda değer bir şey yokŞimdi hocam yapman gerekenleri söylüyorum. bilgisayarını kaspersky ile iyice tarat bilgisayarın taranırken telefondan ilk başta mail şifre olmak üzere bütün hesaplarının şifresini değiştir mailinede doğrulama ve kurtarma epostası falan ekle. Bunları yapmazsan benim gibi kahvaltı yaparken valorant hesabının mailini değiştirebilirler. bir de görmiyim diye spam işaretlemişler riotgames'i mk
yani rat yememiş miyimdir?içinde bir yerde powershell ile yazılmış zararlı kod satırı bulunuyor,txt formatında çalışmaz
Eğer .bat uzantılı bir dosya veyahut .ps1 uzantılı bir dosyayı powershell aracılığıyla çalıştırmadıysan hayır powershell diziminden rat yemezsin uyarıyı verdiğine göre içini ferhatlatmak adına eğer düzeltilmediyse hala bir not defteri açıp içine Invoke-Mimikatz yazıp kaydet ardından discorda yükle,sonrasında windows defenderı aç ve dosyayı indir muhtemelen virüs diye indirtmeyecek/indirebilsen dahi txtyi açmaya çalıştığında defender tetiklenecektir. Bunlar false positive olarak geçiyor ve bir sorun yaratmazyani rat yememiş miyimdir?
E herkes kötüyü işaret ettiğini bahsetmişEğer .bat uzantılı bir dosya veyahut .ps1 uzantılı bir dosyayı powershell aracılığıyla çalıştırmadıysan hayır powershell diziminden rat yemezsin uyarıyı verdiğine göre içini ferhatlatmak adına eğer düzeltilmediyse hala bir not defteri açıp içine Invoke-Mimikatz yazıp kaydet ardından discorda yükle,sonrasında windows defenderı aç ve dosyayı indir muhtemelen virüs diye indirtmeyecek/indirebilsen dahi txtyi açmaya çalıştığında defender tetiklenecektir. Bunlar false positive olarak geçiyor ve bir sorun yaratmaz
kral sen bana bi anydesk fırlat ben senin pcne bi bakimE herkes kötüyü işaret ettiğini bahsetmiş
Yorumları incelediğim zaman arkadaşlar alman gereken önlemlerden bahsetmiş genel olarak,txt dosyası üstünden herhangi bir şekilde inject yiyemezsin/atamazsınE herkes kötüyü işaret ettiğini bahsetmiş
gptmi cevapladı senmi bunuPowerShell kullanılarak çalışan bir zararlı yazılım tespit edilmiş. Bu tür tehditler, saldırganların bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlamasına ve zararlı komutlar çalıştırmasına yardımcı olan bir virüs diye biliyorum fakat iyice bir kontrol et
ALŞWEKFNAEKLŞFNAEKLGNFAKLŞENGKAENGKN tek düşünen ben değilmişimgptmi cevapladı senmi bunu