Anket Ramazan Ayı Oruç Tutmakla İlgili

Sizce Oruç Tutan İnsanlar Varken Yanlarında Yemek Yemek Saygısızlıkmıdır ?

• Bence Değildir Çünkü Zaten Sen Orucu Fakirin Halinden Anlamak İçin Tutuyosun

Oy: 47 56.0%
  • Bence Saygısızlıktır Karşındakinin Oruç Tuttuğunu Bilerek Yemek Yiyorsan Onun İşini Zorlaştırıyosun

Oy: 37 44.0%

• Kullanılan toplam oy
    84
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Karşındaki kişi nefsine hakim olamıyorsa, eğer nefsi, iman gücünden daha ağır basıyorsa zaten oruç tutmasın ki?

Bu arada şahsi olarak ben de gidip oruçlu bir insanın karşısında yemek yemem ama dini olarak konuşmak gerekirse dinde böyle bir kural yok.
Kendim de oruç tutuyorum, oruç tutmayan birçok arkadaşım var karşımda cheesecake yiyen arkadaşım var. Ama iman gücüm nefsimden daha ağır bastığı için benim için herhangi bir sorun olmuyor. Anlatmak istediğim dinde böyle bir kural yok ahirette hesap verirsini nereden çıkardınız?
İster orucunu tut ister tutma karşındaki bir kişi ramazanda ayında olduğumuzu biliyor az bir şey karakteri olursa oruç tutanları hesaba katarak yemeğini göstermeden veya daha farklı bir yerde yer. Saygısızlık yapmaz.

oruçu fakirin açın halinden anlamak için tutuyorsun ama zengin olupta bildiğim oruç tutan biri görmedim ne yalan söyleyim hiç görmedim

İster orucunu tut ister tutma karşındaki bir kişi ramazanda ayında olduğumuzu biliyor az bir şey karakteri olursa oruç tutanları hesaba katarak yemeğini göstermeden veya daha farklı bir yerde yer. Saygısızlık yapmaz.
Sanane la türkiye laik bir ülke isteyen istediği yerde yer.
Oruç tutmuyorsan s.. s... Saygı duyacaksın
Saygı duymak zorunlu değil burası arap ülkesi falan değil saygı duymak kişiye bağlı herkesi müslüman olarak görme.

Öyle bir şey yok kardeşim. Bunun bedelini ahirette fena şekilde ödersin. Sen karşındaki bir insanın oruç tuttuğunu biliyorsan ve bunu bile bile karşısında yemek yersen cezanı çekersin.
o zaman pekte hoşgörü dini değilmiş.
Oruç tutmuyorsan s.. s... Saygı duyacaksın
vallahi duymayacağız
Türkiye'ye döndüğümde ilk işim ramazan ayında terasta oturmak yerine cam kenarında oturup soslu bol tereyağlı iskender gömücem.

İlk verdiğin cevaba yanıt olarak, o arkadaşın bilgisi biraz zayıf gibi duruyor. Sadece, karşınızdaki insan, ramazan ayında oruçlu olabileceği için, dışarı çıktığınızda, açık alanlarda bir şeyler yiyip, içmemeye özen gösterirseniz güzel olur. Tabi, yine de size kalmış. Zorunlu değil. :)

Son düzenleme:
Allah orucunuzu kabul etmesin arkadaşlar Hayırlı Ramazanlar ❤️❤️❤️❤️

Sayıgısızlıktır çünkü insanların dinine saygı duymamış gibi oluyorsunuz.

Senin oruçlu olduğunu bildikleri halde senin yanında yemek yemeleri saygısızlıktır.

sebep? Oruç fakirin halini anlamak içinse hiçbir zaman yemek yemeyelim dışarıad sonuçta fakir yiyemiyor o yemeği. Sen sırf dinin öyle diyor diye yemiyorsun ama insanın yemeğine karışıyorsun. Nefsine hakim olamıyorsan tutma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt