Anket Ramazan Ayı Oruç Tutmakla İlgili

Sizce Oruç Tutan İnsanlar Varken Yanlarında Yemek Yemek Saygısızlıkmıdır ?

• Bence Değildir Çünkü Zaten Sen Orucu Fakirin Halinden Anlamak İçin Tutuyosun

Oy: 47 56.0%
  • Bence Saygısızlıktır Karşındakinin Oruç Tuttuğunu Bilerek Yemek Yiyorsan Onun İşini Zorlaştırıyosun

Oy: 37 44.0%

• Kullanılan toplam oy
    84
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
geçen buna benzer bişey başıma gelmişti sigara içerken bi teyze yanıma geldi dedi hepimiz müslümanız burda sigara içmen doğrumu diye (kuytu biyer bide önümden 1 kişi ya geçiyo ya geçmiyo) değişik valla istersem yemekte yerim müslümanlık takım oyunu değil herkes kendi bacağından.

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
Öyle bir şey yok kardeşim. Bunun bedelini ahirette fena şekilde ödersin. Sen karşındaki bir insanın oruç tuttuğunu biliyorsan ve bunu bile bile karşısında yemek yersen cezanı çekersin.
Karşındaki kişi nefsine hakim olamıyorsa, eğer nefsi, iman gücünden daha ağır basıyorsa zaten oruç tutmasın ki?

Bu arada şahsi olarak ben de gidip oruçlu bir insanın karşısında yemek yemem ama dini olarak konuşmak gerekirse dinde böyle bir kural yok.
Kendim de oruç tutuyorum, oruç tutmayan birçok arkadaşım var karşımda cheesecake yiyen arkadaşım var. Ama iman gücüm nefsimden daha ağır bastığı için benim için herhangi bir sorun olmuyor. Anlatmak istediğim dinde böyle bir kural yok ahirette hesap verirsini nereden çıkardınız?

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
ben deistim tumam

Öyle bir şey yok kardeşim. Bunun bedelini ahirette fena şekilde ödersin. Sen karşındaki bir insanın oruç tuttuğunu biliyorsan ve bunu bile bile karşısında yemek yersen cezanı çekersin.
Ahiret varmı ki bedelini ödeyeceğiz

Saygısızlık değildir , herkesin günahı kendine , tuttuğu oruç nefsi terbiye etmek için zaten. Allah oruç tutanlarımızın oruçlarını kabul etsin hayırlı ramazanlar.

Saygısızlık olmaz fakat öyle oruçlu birinin önünde de birşey yiyecek olsam içim rahat etmez

Hocam saygısızlıktan ziyade nezaket görgü kurallarına göre bizim toplumumuz genelde bunlara dikkat eder

kanka oruç tutan birinin yanında yemek yiyorsan ona değil kendine saygısızlıktır sen neden oruç tutmuyorsun mesela basit bir cevap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt