Anket Ramazan Ayı Oruç Tutmakla İlgili

Sizce Oruç Tutan İnsanlar Varken Yanlarında Yemek Yemek Saygısızlıkmıdır ?

• Bence Değildir Çünkü Zaten Sen Orucu Fakirin Halinden Anlamak İçin Tutuyosun

Oy: 47 56.0%
  • Bence Saygısızlıktır Karşındakinin Oruç Tuttuğunu Bilerek Yemek Yiyorsan Onun İşini Zorlaştırıyosun

Oy: 37 44.0%

• Kullanılan toplam oy
    84
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu tamamen anlayış meselesi bence, Ancak kasti olarak yemek yemek bence saygısızlık.

empati yap rahatsız olmuyorsan ye vicdanına kalmış

İslâmî açıdan bakıcak olursak oruç tutan birinin yanında yemek yemek oruç tutan kişiye yardım gibi bir şey oluyor çünkü orucu tutan kişinin nefsini terbiye etmesine yardımcı oluyorsun

Öyle bir şey yok kardeşim. Bunun bedelini ahirette fena şekilde ödersin. Sen karşındaki bir insanın oruç tuttuğunu biliyorsan ve bunu bile bile karşısında yemek yersen cezanı çekersin.
karşındaki insanın oruçlu olduğunu nerden bileceksin ? ramazan ayında herkes oruç tutmuyo herkes oruç tutmak zorunda diyede bir kural yok

Ahireti hesaba katan oruçta tutar kardeş karşındaki kişi orucmu demez neden ben oruç tutmuyorum der :)
herkesin günahıda sevabıda kendine kardeşim kimse neden oruç tutmadığımı veya herhangi bir ibadeti neden yapmadığımı sorgulayamaz ve bu kimseyi ilgilendirmez

Hile kullanıyorum: Günah
Kullandığım Hileyi Ücretsiz Paylaşıyorum: Sevap
Oruç Tutuyorum!: Sevap

reis sen forumu çok yanlış anlamışsın yaw. Niye tartışmaya kapalıymış paşam ?
Paşan ham yapsın seni :mmgood:
Saygısızlık gibi bir durum yok çünkü ortada. Ne hakaret ediyorsun, ne küçümsüyorsun ne de rahatsızlık veriyorsun.
Rahatsızlık falan duyuyor, kendine hakim olamıyorsa gidip o da yiyebilir. Kimse zorla yemeğini elinden almıyor kimsenin. Herkesin kendi tercihi oruç tutup tutmamak, kimsenin kafasına silah dayamıyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt