Oyun 180FPS'i geçmemesi lazım, sen VSYNC ayarını half yap. Kaç FPS aldığına bak yine 180'i geçiyorsa söyle bana çözerim aynı sorunu ben de yaşıyordum.sadece vsync yi yarıma alsam diğer msaa fxaa ve nvidia txaa falan kapalı kalsın demi?
dc giremiyorum knk sen bana sistem bilgilerini ver ben sana son surumlerını atayım kurdc eklesene
extendet texture badget diye bi seçenek vardı onu arttırmayı veya düşürmeyi denedinmiMerhaba sistem özelliklerim 5060 ti 16 GB , Ryzen 5 7500F 16 GB DDR 5 RAM fakat oyun yağ gibi akmasına rağmen ara ara drop giriyor kasıyor gibi oluyor düzeliyor ayarları ne şekilde yapmam lazım?
![]()
![]()
aygıt yöneticisinden 5060 ti yi buldum sürücüyü güncelle dedim zaten güncel dedi, sistem bilgisindende biosa baktım bios update tarihi bud
dc giremiyorum knk sen bana sistem bilgilerini ver ben sana son surumlerını atayım kur
anakart marka model neyaygıt yöneticisinden 5060 ti yi buldum sürücüyü güncelle dedim zaten güncel dedi, sistem bilgisindende biosa baktım bios update tarihi bu
BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends Inc. 3602, 13.11.2025
Hocam zaten project lightningden dolayı olduğunu sanıyorum, valorantta işlemci fps i ni açtım 400-500 fps arası alıyorum hiç böyle drop falan yok büyük ihitmal project lightningden bypassladığım için olabilirhocam gta 5 motoru çok eski ve rtx 5060 ti gibi bir kartla 180 fps üzerine çıktığında motor saçmalamaya başlar stutter (takılma) yapar fps değerini monitörün tazeleme hızına veya 160-170 civarına sabitleyip dene ayrıca kullandığın project lightning bypass'ı arka planda sürekli hook atmaya çalışıyorsa veya cpu cycle yiyorsa dropların asıl sebebi odur bypasssız bir hesapla deneme şansın varsa farkı anlarsın
Asus prime b650m-ranakart marka model ney
hocam valorantta 400-500 fps alman sisteminin ne kadar stabil olduğunun kanıtı zaten gta 5 tarafındaki drop mevzusu tamamen o kullandığın bypass yazılımının oyunun render döngüsüne (main loop) müdahale etmesinden kaynaklanıyor project lightning arka planda memory taraması veya hook işlemi yaparken anlık frame time spike yaratıyordur bypass kapatıp denediğinde sorunun çözüldüğünü göreceksin oyun keyfi için bypasssız orijinal dosyalarla devam etmeni öneririmHocam zaten project lightningden dolayı olduğunu sanıyorum, valorantta işlemci fps i ni açtım 400-500 fps arası alıyorum hiç böyle drop falan yok büyük ihitmal project lightningden bypassladığım için olabilir