Çalışıyor Gelişmiş Raid Konusu [ Raid0 - Raid Volume ] Tek SSD İle Raid Açma Detaylı Konu

Driverlar %100 doğru , Bios ayarları %100 doğru , format ekranında load driver seçiyorum . Ssd Sata ve satadan doğru seçim yapmama rağmen disk yüklemiyor
O zaman driver doğru değil. Disk gelmiyorsa ya array oluşturamışsın ya da yanlış driveri yükülyorsun. Driverleri bottom-raid-cfg sıralamasıyla yüklemen gerektiğini unutma.

O zaman driver doğru değil. Disk gelmiyorsa ya array oluşturamışsın ya da yanlış driveri yükülyorsun. Driverleri bottom-raid-cfg sıralamasıyla yüklemen gerektiğini unutma.
Dediğin gibi yapıyorum , driver gigabyte b450m s2h v2 support sayfasından , anakartımda bu . Bottom , raid , cfg sırasıyla yükledikten sonramı gözükecek disk ?

Dediğin gibi yapıyorum , driver gigabyte b450m s2h v2 support sayfasından , anakartımda bu . Bottom , raid , cfg sırasıyla yükledikten sonramı gözükecek disk ?
Evet gözükmez ise array oluşturduğudan emin olmanı isteyeceğim.

konu çok basit aslında ama başlamadan herkes uzun diye vazgecıyor tek yapmanız gereken dogru driver bulup raid0 yapmak başka bir olayı yok anlatımda gayet açık

konu çok basit aslında ama başlamadan herkes uzun diye vazgecıyor tek yapmanız gereken dogru driver bulup raid0 yapmak başka bir olayı yok anlatımda gayet açık
Raid0 her sistemde olmaz. Diskler birbirinden farklıysa stabilizasyon sorunu olur en temizi volumeraid.

bende iki farklı disk var raid0 yaptım ama diskleri birleştirmedim ayrı bıraktım gayet stabil çalışıyor
Raid0 da kapasite birleşmez tek bir disk 2 ye ayrılır hız için. Eğer iki tane 512 gb diskin varsa 1tb yapmak istiyorsan volumeraid kullanacaksın.

2 diskim var birini raid 0 yaptım diğerini hiç karısmadım her raid0 yaptığımda diskdrive ıd değişiyor ama diskte ne bölünme oluyor nede absürt bi durum ve val5de almıyorum

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt