Brezilya’dan dolar ile ödeme almak için birkaç farklı yöntem bulunuyor. Seçim yaparken işlem ücretlerini, hızını ve güvenilirliğini göz önünde bulundurman önemlidir. İşte en yaygın seçenekler:Brazilyadan dolarla ödeme alacağım ama nasıl alacağım bilmiyorum
payoneer ısıne yarabılırBrazilyadan dolarla ödeme alacağım ama nasıl alacağım bilmiyorum
bu arkadas kendını cheatgpt sanıyorBrezilya’dan dolar ile ödeme almak için birkaç farklı yöntem bulunuyor. Seçim yaparken işlem ücretlerini, hızını ve güvenilirliğini göz önünde bulundurman önemlidir. İşte en yaygın seçenekler:
1. PayPal
- Nasıl Çalışır: Brezilya'daki kişi, PayPal hesabından senin PayPal hesabına ödeme yapabilir.
- Avantajlar:
- Güvenilir ve dünya çapında yaygın kullanılıyor.
- Hızlı işlem süresi (genellikle birkaç dakika).
- Dezavantajlar:
- Yüksek işlem ücretleri (%4-5).
- Döviz dönüşümünden ekstra kesinti olabilir.
- Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Türkiye'de bireysel PayPal hesapları kullanılamıyor, ancak ticari hesaplarla bu mümkün olabilir.
2. Wise (Eski Adı TransferWise)
- Nasıl Çalışır: Brezilya'daki kişi, Wise üzerinden senin banka hesabına dolar gönderebilir.
- Avantajlar:
- Düşük işlem ücretleri.
- Döviz kurları daha avantajlı.
- Direkt banka hesabına ödeme alınabilir.
- Dezavantajlar:
- İşlem süresi 1-2 gün sürebilir.
- Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Wise hesabı açman ve banka bilgilerini sağlaman gerekiyor.
3. Western Union
- Nasıl Çalışır: Brezilya'daki kişi Western Union ofisinden dolar gönderir, sen de Türkiye'deki bir Western Union ofisinden veya banka hesabından çekersin.
- Avantajlar:
- Fiziksel nakit çekme imkanı.
- Brezilya'da yaygın olarak kullanılıyor.
- Dezavantajlar:
- İşlem ücretleri orta seviyede.
- Western Union şubesine gitmek gerekebilir.
4. Kripto Para Kullanımı
- Nasıl Çalışır: Brezilya'daki kişi sana Bitcoin, USDT gibi bir kripto para gönderir. Sen bunu yerel borsada bozdurursun.
- Avantajlar:
- İşlem ücretleri düşük.
- Hızlı transfer (genellikle birkaç dakika).
- Dezavantajlar:
- Kripto para volatilitesi.
- Kripto borsalarında hesap açma ve KYC işlemleri gerekebilir.
5. Banka Havalesi (SWIFT)
- Nasıl Çalışır: Brezilya'daki kişi, uluslararası banka havalesiyle dolar gönderir.
- Avantajlar:
- Direkt banka hesabına ödeme.
- Dezavantajlar:
- Yüksek işlem ücretleri.
- İşlem süresi 3-5 gün.
Önerim: Wise veya Kripto Kullanımı
Eğer düşük işlem ücreti ve hız önemliyse, Wise veya kripto para yöntemini kullanabilirsin. Ancak kripto kullanıyorsan, piyasa risklerini göz önünde bulundurmalısın.
Eğer daha fazla detaya ihtiyacın varsa, ödeme gönderecek kişiyle iletişime geçerek hangi yöntemin ikiniz için uygun olduğunu belirleyebilirim.
abi kadin doru sölüsende oyna
Kriptoyu aldin diyelim daha sonra nasil bozdurmayi dusunuyorsun ? Bankana mi cekiceksin. Bozdur cek. Maliyedeki muhittin abi selamun aleykum der 3-4 hafta sonra sanaKripto için kayıtlar ülke ile paylaşılmıyor, paylaşılmış olsa onunda vergisi alınırdı
crypto üzerinden düzenli bir şekilde bankalarına veya kullandığın tl hesaplarına çekersen devlet bi zamandan sonra gel bakıyım der ufak mıktarlar harıcınde tabiKripto için kayıtlar ülke ile paylaşılmıyor, paylaşılmış olsa onunda vergisi alınırdı
Kripto çekimleri maaliyeye kadar gitmez, 150.000TL'den fazla kripto bozdurdum ve gelmiş olsa bana gelirdi. Bilgili olmadığın konular hakkında konuşmamalısın.Kriptoyu aldin diyelim daha sonra nasil bozdurmayi dusunuyorsun ? Bankana mi cekiceksin. Bozdur cek. Maliyedeki muhittin abi selamun aleykum der 3-4 hafta sonra sana
Ister kripto cekimi olsun ister kayinco sana 2 milyon TL atsin havale olarak. Devlet senin hesabina giren paranin her kurusunun hesabini sorar ve faiziyle otture otture alir. Biz bu ise dun girmedik. Senin bu atip tuttugun konulari aylar once yillar once arastirdik. Senin dedigin gibi olsaydi bende sirket acmazdim kripto uzerinden alirdim odemelerimi. Senin gibi uyaniklari da maliyeye cagirip ensesinden tutuyolar acikla bakayim bu hesabina giren paralari diye. 150.000 TL bozdurup yakalanmayanda var 50.000 TL bozdurup hesabina MASAK dan bloke konulanda var. Bos bos atip tutma. Karsindaki bu isleri bilmeyen birisi degil...Kripto çekimleri maaliyeye kadar gitmez, 150.000TL'den fazla kripto bozdurdum ve gelmiş olsa bana gelirdi. Bilgili olmadığın konular hakkında konuşmamalısın.
Ödemeler şirket tarafından hesabına aktarılıyor, kripto hesabının olduğundan bile emin değilimIster kripto cekimi olsun ister kayinco sana 2 milyon TL atsin havale olarak. Devlet senin hesabina giren paranin her kurusunun hesabini sorar ve faiziyle otture otture alir. Biz bu ise dun girmedik. Senin bu atip tuttugun konulari aylar once yillar once arastirdik. Senin dedigin gibi olsaydi bende sirket acmazdim kripto uzerinden alirdim odemelerimi. Senin gibi uyaniklari da maliyeye cagirip ensesinden tutuyolar acikla bakayim bu hesabina giren paralari diye. 150.000 TL bozdurup yakalanmayanda var 50.000 TL bozdurup hesabina MASAK dan bloke konulanda var. Bos bos atip tutma. Karsindaki bu isleri bilmeyen birisi degil...
Arkadaşın dediğini yanlış anlamıssın zaten crypto tarafına bir şey demiyor olay bankada veya tl hesabında bitiyor yetkililer gelen her para için devlete hesap veriyor örnek veriyorum sen cryptodan para cektın paparaya onu arka planda ıncelıyorlar zaten ınceleyen kişide papara yetkilileriÖdemeler şirket tarafından hesabına aktarılıyor, kripto hesabının olduğundan bile emin değilim