Windows 11 işletim sistemine geçmelimiyim?

marihuana

Gold Üye
İletişim
Şuan Windows 10 kullanıyorum yani bir tık sıkıldım gibi Windows 11 e sizce geçmelimiyim geçersem sıkıntı yaşarmıyım oyunlarda veya her hangi birşeyde

Şuan Windows 10 kullanıyorum yani bir tık sıkıldım gibi Windows 11 e sizce geçmelimiyim geçersem sıkıntı yaşarmıyım oyunlarda veya her hangi birşeyde
Windows 11’e geçiş yapmak, kişisel ihtiyaçlarınıza ve bilgisayarınızın özelliklerine bağlıdır. Mevcut sisteminizle uyumlu olup olmadığını ve Windows 11'in size sunduğu özelliklerin işinize yarayıp yaramayacağını değerlendirerek karar vermek önemlidir. İşte Windows 11’e geçişle ilgili detaylı bir rehber:

Windows 11’in Avantajları

1. Görsel İyileştirmeler: Daha modern bir tasarım, yuvarlatılmış köşeler ve şık bir görev çubuğu.
  2. Performans Optimizasyonları: Windows 11, oyunlar ve uygulamalar için optimize edilmiş bir işletim sistemi.
    • DirectStorage: Daha hızlı yükleme süreleri.
    • Auto HDR: Uyumlu oyunlarda daha iyi görsel deneyim.
  3. Gelişmiş Çoklu Görev: Snap Layouts ve Snap Groups ile ekran düzenleme daha kolay.
  4. Güvenlik: TPM 2.0 desteği ve diğer güvenlik iyileştirmeleri.

Oyun Performansı

• Genelde benzer: Windows 11, oyun performansı açısından Windows 10’a yakın veya biraz daha iyi olabilir.
  • Uyumluluk Sorunları: İlk çıkışında bazı eski oyunlarla uyumluluk sorunları vardı, ancak güncellemelerle bu sorunların çoğu giderildi.

Güncel Donanım Avantajları

• Yeni İşlemci Desteği: AMD 5700X3D gibi modern işlemciler, Windows 11’de daha verimli çalışabilir.
  • RTX 4060 Ti ile Performans: DirectStorage gibi teknolojilerden faydalanarak daha iyi oyun deneyimi sunabilir.

Geçiş Yapmadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler

1. Donanım Uyumluluğu:
    • İşlemciniz (AMD 5700X3D), RAM’iniz (32GB), ve diğer bileşenler Windows 11 için yeterince güçlü.
  2. Sürücüler:
    • Windows 11'e özel güncellemelerle uyumlu ekran kartı ve diğer bileşen sürücülerini kontrol edin.
  3. Hile Yazılımları ve Anti-Cheat:
    • Valorant gibi bazı oyunlar, Windows 11 üzerinde farklılık gösterebilir. Vanguard gibi anti-cheat yazılımları, Windows 11’i destekliyor ancak uyumluluğu kontrol etmek iyi olur.

Sıkıntı Yaşar mıyım?

1. Stabilite:
    • Yeni bir işletim sistemi olmasına rağmen Microsoft, birçok sorun için güncelleme yaptı.
    • Eski bir yazılım veya donanım kullanıyorsanız uyumsuzluk yaşama riskiniz olabilir.
  2. Performans:
    • Oyunlar ve genel kullanımda performans kaybı nadirdir, hatta belirli uygulamalarda iyileşmeler görülebilir.
  3. Geri Dönüş:
    • Windows 11’e geçtikten sonra 10 gün içinde Windows 10’a kolayca dönebilirsiniz.

Sonuç

Eğer modern bir deneyim ve yeni özellikler istiyorsanız, Windows 11’e geçiş yapabilirsiniz. Ancak kararsızsanız, biraz daha bekleyip Windows 11’in daha da oturmuş bir sürümüne geçmek mantıklı olabilir. Geçiş yapmadan önce önemli dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın! 😊

4o

başlat menüsü açılmaması yada yanıt vermemesi
görev çubuğunun bazen tamamen kaybolması
arama çubuğunun düzgün çalışmaması
dosya gezgininin yüksek bellek tüketmesi ve kapanmaması
güncelleme sonrası sürücü uyumsuzlukları ve sistem çökmesi
2 yıldır kullanıyorum böyle birsey yok ayrıca böyle birsey olsa koskoca Microsoft bunu düzeltmezmi?. hadi bunu geçtim windows 11 ile gelen birsürü avantaj var.

2 yıldır kullanıyorum böyle birsey yok ayrıca böyle birsey olsa koskoca Microsoft bunu düzeltmezmi?. hadi bunu geçtim windows 11 ile gelen birsürü avantaj var.
çıktıktan 2 ay sonra kullanmaya başladım bunların hepsini yaşadım mesela photoshop'a bi dosya sürüklüyorum program donuyor sebepsiz diğer kullandığım uygulamalardada bu şekil

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt