Çözüldü Sistemim iyi ama fps düşük

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

chauwee

Silver Üye
İletişim
Amd r5 5600x
nvidia 4060 ti 16gb
16gb ram

Fortnite oyununda performans modu ve düşük ayarlarda(oyun içi) 90-200 arası fps alıyorum ve drop yiyorum normale göre bu sistemi için yt'deki videolar'da 300 fps'nin altına düşmüyor, sadece fortnite için değil farklı yüksek grafikli oyunlarında da sabit 60fps'de bile oynayamıyorum orta ayarlarda olmasına rağmen. Tüm optimizasyonları yaptım ama ekran kartım ben oyundayken gpu seviyesi %3'ü geçmiyor. Isınıma değerlerinde vs bir problem yok, oyundayken derece olarak 50yi bile görmüyor. Kendi düşüncem ekran kartımın gücünün tamamını kullanmadığı.

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
500w biraz bana az geldi bu sistem için sebebi olabilir çok düşük değil ama yinede 650w 750w falan lazım bence

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
Amd r5 5600x
nvidia 4060 ti 16gb
16gb ram

Fortnite oyununda performans modu ve düşük ayarlarda(oyun içi) 90-200 arası fps alıyorum ve drop yiyorum normale göre bu sistemi için yt'deki videolar'da 300 fps'nin altına düşmüyor, sadece fortnite için değil farklı yüksek grafikli oyunlarında da sabit 60fps'de bile oynayamıyorum orta ayarlarda olmasına rağmen. Tüm optimizasyonları yaptım ama ekran kartım ben oyundayken gpu seviyesi %3'ü geçmiyor. Isınıma değerlerinde vs bir problem yok, oyundayken derece olarak 50yi bile görmüyor. Kendi düşüncem ekran kartımın gücünün tamamını kullanmadığı.
narco abi

Etkilemez PSU yetmediği anda sistem kendi kendini kapatır. @chauwee soğutman ne durumda fanların çalışıyor mu ve yük altında sıcaklık değerlerini paylaşır mısın? Tahminimce soğutma sisteminde sorun var
fanlarım calisiyor diger mesajlarda da yazdıgım gibi, ekran kartım fortnitedayken 55-60 dereceyi geçmiyor. Kendi görüşüm ekran kartım performansını tamamını kullanmadıgı, cunku isinmiyorda, internettende arastırdım ayarlar yaptim vs. birsey degismiyor surekli ayni

fanlarım calisiyor diger mesajlarda da yazdıgım gibi, ekran kartım fortnitedayken 55-60 dereceyi geçmiyor. Kendi görüşüm ekran kartım performansını tamamını kullanmadıgı, cunku isinmiyorda, internettende arastırdım ayarlar yaptim vs. birsey degismiyor surekli ayni

kartın ikinci el mi diye soracağım ama zaten sıcaklıkta bir sorun yaşamadığını söylemiştin yine de sorayım kartını sıfır mı aldın yoksa 2. el mi uzun süre mining yapılarak kartı yıpratmış olabilirler (kart çıkalı zaten çok olmuyo ama aklıma başka bi şey gelmedi)

Amd r5 5600x
nvidia 4060 ti 16gb
16gb ram

Anormal bir durum o zaman format atmayı deneyebilirsin tekrardan ekran kartı sürücüsünün önerilen sürümünü kur ayarlarını vs. yap Windows ayarlarını yap Grafikler bölümünden oyunun kurulu olduğu yeri seçip Yüksek Performansa ayarla.

ekran kartı driverlerini güncelle veya ayarlardan güç seçenekleri tercih edilen yazıyo o dengelidir sen onu yüksek performansa al ondan sonra orda yüksek performansın yanında plan ayarlarını değiştir var tıkla ona üsteki 15 dk olcak altaki hiçbir zaman bende 1050 ti var iyi performans veriyor bu ayarlarda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt