RX 6600XT YAYINLANDI !

2021 şubatta adıma faturalı şekilde RX 580 8 GB 1100 TL 'ye almıştım, 3 ay sonra yani mayıs başında 4700 TL 'ye sattım :D 2000 Lirasına aynı modelin 4 gb modelini almıştım 2. el olarak , kalan 2700 'üde ezmiştim :)

Shapphire nitro+ radeon 8gb oc vardı bende de bir ara indirimde almıştım, bunları satarak iyi kâr ettim zamanında. Coilwhine vardı zaten kartta alıcıya da bunu belirtmiştim ki mining için kullanacağı söylediğinden çokta sorun etmemişti. Kart iyiydi ama.. Şuana kadar kullanmadığım kart kalmadı açıkçası Amd tarafında. Bu zamana kadar da hep Amd den devam ettim ama yeni yeni Nvidia ya geçtim.

2020 şubatta adıma faturalı şekilde RX 580 8 GB 1100 TL 'ye almıştım 2021 mayıs başında 4700 TL 'ye sattım :D 2000 Lirasına aynı modelin 4 gb modelini almıştım 2. el olarak , kalan 2700 'üde ezmiştim :)
Hocam şimdi fiyatların yüksek olmasınıda ben mantıklı buluyorum miningciyim şahsen rx580e 4000tl veririm çünkü 3 ayda amorti ediyor kendini.

Hocam şimdi fiyatların yüksek olmasınıda ben mantıklı buluyorum miningciyim şahsen rx580e 4000tl veririm çünkü 3 ayda amorti ediyor kendini.

Oda doğru tabi. Nvidia mining için ayrı stok felan diyordu bi ara, sitesinde 3000 serisi için de 3k dan başlayan fiyatlarla diyorda o fiyatları daha zor görürüz.

Shapphire nitro+ radeon 8gb oc vardı bende de bir ara indirimde almıştım, bunları satarak iyi kâr ettim zamanında. Coilwhine vardı zaten kartta alıcıya da bunu belirtmiştim ki mining için kullanacağı söylediğinden çokta sorun etmemişti. Kart iyiydi ama.. Şuana kadar kullanmadığım kart kalmadı açıkçası Amd tarafında. Bu zamana kadar da hep Amd den devam ettim ama yeni yeni Nvidia ya geçtim.

Bendeki de Special Edition modeliydi mavi olan, iyi kahrımı çekmişti. Amd sürücüleri eskisi gibi çok fazla sıkıntı yaratmıyor , fiyat/performansda olunca doğal olarak buraya yönleniyoruz , ama senin de söylediğin gibi hakkaten bu rx 580 serisinin iyi ekmeğini yedik :D 2000 yılından bu yana pc kullanırım ilk defa bir donanımı kullanıp resmen suyunu çıkartıp aldığım fiyatın 3-4 katına sattığıma halen şaşırırım , benden satın alan elemanda mining için almıştı eve kadar gelmişti :D

Nvidia 'daki RTX teknolojisini geç (en azından bana göre öyle) ama DLSS harbiden 2 katı fps farkı yaratıyor, Nvidia bu hamlesiyle çok oyuncu kazandı.

Hala o kadar kazandırıyor mu yahu ? Gerçi dolar 8.5 TL olunca her türlü kazanırsın sanırım :D

Bendeki de Special Edition modeliydi mavi olan, iyi kahrımı çekmişti. Amd sürücüleri eskisi gibi çok fazla sıkıntı yaratmıyor , fiyat/performansda olunca doğal olarak buraya yönleniyoruz , ama senin de söylediğin gibi hakkaten bu rx 580 serisinin iyi ekmeğini yedik :D 2000 yılından bu yana pc kullanırım ilk defa bir donanımı kullanıp resmen suyunu çıkartıp aldığım fiyatın 3-4 katına sattığıma halen şaşırırım , benden satın alan elemanda mining için almıştı eve kadar gelmişti :D

Nvidia 'daki RTX teknolojisini geç (en azından bana göre öyle) ama DLSS harbiden 2 katı fps farkı yaratıyor, Nvidia bu hamlesiyle çok oyuncu kazandı.

Watman hatalarıyla az boğuşmadık ya bir ara aynı günde 2 kez sürücü yayınladıklarını görmüştüm. Şuan biraz toparlanma var ama hala bilinen sorunlar onarılanlardan daha fazla. Mesela rx 5xxxt kullanıcıları çok siyah ekran olaylarıyla karşılaştılar. Çoğuda voltajı düşürerek felan çözmüştü control panelden. Amd nin ince ayar kısmı bana çok daha iyi geliyor bu açıdan.

Oda doğru tabi. Nvidia mining için ayrı stok felan diyordu bi ara, sitesinde 3000 serisi için de 3k dan başlayan fiyatlarla diyorda o fiyatları daha zor görürüz.
Aynen öyle hocam.

Hala o kadar kazandırıyor mu yahu ? Gerçi dolar 8.5 TL olunca her türlü kazanırsın sanırım :D
DLSS bir devir açtı ama Fidelity FX'i unutmayalım yakında oda gelecek. Benim gönlüm amd'de ama evimde 3080 var çünkü bu kart bir şahane dostum.

Watman hatalarıyla az boğuşmadık ya bir ara aynı günde 2 kez sürücü yayınladıklarını görmüştüm. Şuan biraz toparlanma var ama hala bilinen sorunlar onarılanlardan daha fazla. Mesela rx 5xxxt kullanıcıları çok siyah ekran olaylarıyla karşılaştılar. Çoğuda voltajı düşürerek felan çözmüştü control panelden. Amd nin ince ayar kısmı bana çok daha iyi geliyor bu açıdan.

Evet ama işte fiyat/performans konu olunca normal ev kullanıcıları çok takılmıyor (anlamıyor diyelim). Geçen bir müşterim bilgisayarını getirdi amd 3600 işlemcisi var metin2 isimli oyunda otomatik bota aldığında ekranda takılmalar oluyor , o kadar araştırdım ettim vardığım sonuç = oyunun kodlaması amd nin fx serisi ve 3000 serisinin hepsinde yaptığı yönünde , intelin 2 çekirdekli 10 yıl önceki işlemcisinde hiç bir performans kaybı yokken 2019 son çeyrek çıkışlı 6 çekirdek 12 izlekli ryzen 5 3600 baba gibi işlemcide bile sorun yaratabiliyor.

En mantıklısı oynayacağın oyunlara göre ekran kartı yada işlemci tercihi yapmak iyi araştırmak , olası kronik sorunlardan uzaklaşmak için en mantıklısı.

Aynen öyle hocam.

DLSS bir devir açtı ama Fidelity FX'i unutmayalım yakında oda gelecek. Benim gönlüm amd'de ama evimde 3080 var çünkü bu kart bir şahane dostum.

Bende bundan var işte, hastayım karta. Senkronizede ayarlıyorum kasa rgb leri ile, gece gözler bayram ediyor..

nVgBZQL.jpg

Aynen öyle hocam.
Bende bundan var işte, hastayım karta. Senkronizede ayarlıyorum kasa rgb leri ile, gece gözler bayram ediyor..

nVgBZQL.jpg
bende 3080 founders edition var valla karttan memmunum yeterince, ancak bazen ses yapıyor.

Hepinize selamlar cheatglobal ailesi, Bugün AMD'nin 6.serisinden RX6600XT yayınlandı, kartın performans değerleri yayınlanmamış olsa da genel olarak kart RTX 3060'a çok yakın değerde gözüküyor, GTX1060 dan 3 kat daha performanslı olacağı öngörülüyor.
Kartın referans dizaynı bulunuyor ancak AMD tarafından direkt satış olmayacak, buda karaborsacılara bir fırsat daha sunuyor. Umarız ekran kartlarımızı 2022'de alabiliriz.

Bu performanslar bence çok iyi, kartın değerinin 379 dolar olduğunu düşünürsek %50 gümrük vergisini de hesaplarsak
379 Dolar = 3192 Türk lirası ve buna %50 gümrük vergisi eklendiğinde kartın ortalama satış fiyatı 5200TL'ye yaklaşıyor. Ancak rakibi RTX3060'ın sunduğu DirectX Ray Tracing ve 12GB belleği unutmamak gerekiyor. Ve konumu bitirmeden önce şunu da not düşmek istiyorum RX6xxx seri kartların mining'de fiyatına göre az performans sunduğu için genel olarak minerlar tarafından tercih edilmiyor. Türkiye deki tüm satıcılarda stok bulunacaktır. Yorumlarını okuyacağım sağlıcakla kalın.​
bu dönemde pc alınmaz geçen 2. el r7 370 i7 3770 aldım şuan güzel yeni nesil oyunları 45 50 çalıştırsada idare ediyorum onun dışında 0 pc hayal ürünü alacaklarada tavsiye etmem

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt