Ne Alınır Ne Alınmaz, Vanguard Nasıl Çalışır | Cheatler ve Spooferlar |

Çoğu konulara göre çok iyiydi ince ayrıntılara değinmişsiniz.Bu arada eksik birşey var Hyper-V kavramınıda ekleyebilirdiniz :incredible:

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
winapi fonksiyonları md5 den çağırma gibi bi olay vardı. genelde virüsler statik analizi engellemek için yaparlar bunları ama hilelerdede kullanılabilir

winapi fonksiyonları md5 den çağırma gibi bi olay vardı. genelde virüsler statik analizi engellemek için yaparlar bunları ama hilelerdede kullanılabilir
İşe yaramaz sonuç olarak call anan şey aynı, sadece importu saklarsın buda cheatini manual analizde azcıkta olsa korur
Çoğu konulara göre çok iyiydi ince ayrıntılara değinmişsiniz.Bu arada eksik birşey var Hyper-V kavramınıda ekleyebilirdiniz :incredible:
Çok gerekesiz bişey bence hyper visor o yüzden yazmadım

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
İşe yaramaz sonuç olarak call anan şey aynı, sadece importu saklarsın buda cheatini manual analizde azcıkta olsa korur
callanan şey aynı, zaten başka ne olacak. işe yarar çünkü görünüşte bir şey call edilmiyor.

callanan şey aynı, zaten başka ne olacak. işe yarar çünkü görünüşte bir şey call edilmiyor.
Direk calliyacağın yerden blockluyolar ve detecliyolar. Sence dediğin mümkün olsa insanlar color botlarında ardunio kulanmamak için götlerini yırtığ assemblyde 100 takla atarmıydı ben zamanında denedim

Direk calliyacağın yerden blockluyolar ve detecliyolar. Sence dediğin mümkün olsa insanlar color botlarında ardunio kulanmamak için götlerini yırtığ assemblyde 100 takla atarmıydı ben zamanında denedim
şahsen denemedim. aklımda olan fikri söyledim. zaten riotun buna bir önlem aldığı kesindi

şahsen denemedim. aklımda olan fikri söyledim. zaten riotun buna bir önlem aldığı kesindi
Ben hem denedim hem vanguard reversealara baktım kendimde bi kısmını reversledim, tüm bu winapileri detecledikleri ve bazılarınıda blokladıkları koca bi kısım var

Merhaba Cheat Global kulanıcıları, bugün bu postla artık aklınızdaki acaba hangi hileyi
alsam sorusunu cevapliyacam.

Öncelikle, Vanguard Nedir, Ne Yapar;
Vanguard Riot Gamesin Liderliğinde geliştirilmiş İstatistik ile çalışan yeni nesil bir kernel-mode Anti hile sistemidir, Oyuncuların deneyimini iyileştirmek için
Oyunun memorysini Korur, bu sayede oyunun memorysinde winapi fonksiyonları kulanarak değişikler yapılamaz ve okunamaz (external), Ve bununla birlikte başka
birsürü check, block ile oyunda hile yapılmasını önler.

Peki Günümüzdeki Valo Hileleri Nasıl Çalışıyor;

Bu Sorunun Cevabının Çok Uzakta aramamak lazım, az öncede bahsetiyim gibi vanguard kernel-mode bir anticheatir, oyunun memorysine usermodedan
yapıcağınız modifikasyonları engeller, ama bu kernel-mode modifikasyonları engelleyebileceği anlamına gelmez, zaten günümüzdeki external hilelerin çoğu
oyunun memorysini okuabilmek için ya kendi kernel driverini yapar yada varolan bitanesini hijackler. Evet externaler aşağı yukarı böyle çalışır, oyunun memorysini
kernel-mode driverla okurlar. Peki ya internaler nasıl çalışır, internal hileler externalın aksine zaten oyunun memorysinin içinde olurlar. Yani oyunun memorysini
okumak veya modifiye etmek için drivera yada başka birşeye ihtiyaç duymazlar, internalerde ana problem hileyi oyuna inject etmektir. E peki ne güzel anlatında madem bu
kadar kolay neden herkes hile yapamıyor dediğinizi duyar gibiyim, hemen cevaplıyorum. Öncelikle zaten valoranta son 1 yilda çok fazla source githuba düştü yani visual studio
kulanmayı bilen açıyo, buildliyo oldu sana hile, ama önemli olan tek şey hilenin çalışması değil aynı zamandada tespit edilemez olması. Vanguard Kendini bu konuda son 2 yılda
çok geliştirdi yeni kontroller ve bloklar ile artık valorant kötü amaçla kulanılabilcek çoğu winapi fonksiyonunu algılayabiliyor ve tespit edebiliyor. Uzun lafın kısası valoranta
Undetected hile yapmak hiç kolay değil, "o zaman neden piyasada o kadar undetected hile var" dediğinizi duyar gibiyim, hemen açıklayayim şöyle o Undetected diye
lanse edilen hilelerin hiçbiri undetected değil. Daha öncede söylediğim gibi vanguard istatistikler üzerine çalışan bir anti hile sistemi peki ya bu ne demek.
Bu şu demek vanguard sizin hile yaptığınızı biliyor ama sizi banlamaz, bunun tonlarca farklı sebebi olabilir, ama çoğu zaman haksız banın önüne geçmek ve
veri toplamak için yaparlar, buna delayed ban denir delayed banlar 6 aya kadar uzayabilir. Yani bi kaç ay bi kaç hafta banlanmadınız diye hileniz undetected değildir.

Hile Çeşitleri, Özelikleri;

Öncelikle piyasalara şu an 3 çeşit hile türü hakim, external, internal, (triggerbot, colorbot...). External hileler oyunun memorysinde değilerdir, oyunun memorysini okumak için
kernel-mode drivera ihtiyaç duyarlar çoğu zaman bu driveri kendileri yapar developerlar ama varolan bir driverda hijacklenebilir. Externaler oyunun memorysini okuyup bu verileri
Karakter lokasyonlarını bulup esp çizmek gibi şeyler için kulanırlar, tabi herşey oyunun memorysinde yatmıyo başka şeylerde yapmak lazımdır mesela karakterin aktörünün
kemik id sinden lokasyonunu bulmak yada 3d dünyadaki karakterin lokasyonunu esp çizmek için 2d ekranımızdaki yerini bulmak gibi şeyler. Bunlarıda biz oyunu reverseleyerek ida gibi araçlarla
bu işlemleri oyun nasıl gerçekleştiriyor bakarak bunları re-codeleyerek yapıyoruz. mesela hepimizin bildiği ProjectionWorldToScreen gibi. Genel olarak Externaller Yapması en zor türdür, Delayed banları en uzun olan türdür aynı zamanda, oyunun memorysinde değilsiniz ama yinede çeşitli yollarla sizi tespit edebilirler. Şimdi Gelelim internalere, internal hileler oyunun memorysinde olup oyun
fonksiyonlarını kulanabilirler, buda hileyi kodlayan kişinin epey bir işini kolaylaştırır, externalerinde yaptığı gibi yine memorydeki gerekli verileri okursunuz ve bunları kulanarak hileyi yaparsınız
ama externalerin aksine karakter lokasyonu bulmak,3d dünyadaki karakterin lokasyonunu esp çizmek için 2d ekranımızdaki yerini bulmak gibi şeyler çok kolaydır, çünkü oyunun memorysindesiniz!
Oyunun mümkün kıldığı herşeyi yapabilirsiniz siz oyunun bir parçasısınız, Ve tüm sdk functionlarını kulanabilmek işinizi baya kolaylaştırır. Bu yüzden internal externale kıyasla yapması daha kolaydır
zaten oyun size fonskiyonları hazır verdiği için çok bişeyle uğraşmanıza gerekmez. Gelelim bu tür hileler nasıl deteclenir, az öncede bahsetiğim gibi siz artık oyunun bir parçasısınız oyunun kuralarına göre oynayacaksınız, mesela hilenizde imgui kulanamazsın nedenmi? vanguard checklediğinde görüceki oyun memorysinde imgui kulanılmış, ama oyun imgui kulanmıyorki? hop deteclendin. Bir diğer detecleyecek ise UAC, User Anti Cheat açılımı. UAC Genelde her oyunda olur, kernel-mode anticheating yanında bazı basit şeyler içinde UAC olur. Peki UAC Ne yapar, UAC basit kontrolerle oyunda abartı hile yapmanın önğne geçer ve detecler, mesela sen internal hilende K2_SetActorLocation fonksiyonunu kulanarak karakterini birden haritanın dışına ışınlayamazsın nedenmi, çünkü UAC Bunu kontrol ediyo, karakterin bir saniyede gidebileceği max yol, 1 saniye sonra olması gerektiği yeri hesaplayıp bunu blokluyo. Kısacası internal böyle herkesin undetected yapabileceği bir tür değil.
Dikkat edilmesi gereken sayısız şey var ve aynı zamanda oyuna nasıl inject ediceğini bilmesi lazım. ve tabikide anticheat anlamadan oyun fonksiyonlarını hooklayabilmesi. Gelelim son türe Triggerbotlar, Colorbotlar, Ai Aimbotlar falan filan. Bu tür hilelerde oyununun memorysiyle alakasızsınızdır. karakteri algılamak için renk algılayıcı yada Yapay zeka fotoğraf eşleştirme kulanırsınız.
Bu tarz hile yaparken genelde endişelenceğiniz tek şey mouse işlemleridir, ateş etme ve mouse oynatma gibi, daha öncede söylediğim gibi valorant winapi fonksiyonlarını engeller, Legit memoryde
olmadığınız sürece. Bu sebeplende çoğu hilenin sahibi ardunio tarzı external cihazlarla mouse click yada movement yapar, çünkü windowsu azcık tanıyıp, assembly öğrenip normal bi şekilde yapcak bilgileri yoktur. Gelelim bu tür hileleri nasıl detecliyorlar. Öncelikle bu tür hilelerlde genelde direkt bana yol aççak hiçbirşey yoktur, anticheat sizi flagler. Ve eğer bu flagler artarsa sizi manuel bir şekilde kontrol ederler ve hile kulandığınızı anladıkarında sizi banlarlar, yada sizi banlamazla ama exe yi flaglerler bu sebeple aynı hileyi kulanan kişilerin hepsini tespit ederler ve bir ande binlerce kişiyi banlarlar.

Ne Alınır, Ne Alınmaz, Neden;

Şaka gibi ama aslında bu sorunun cevabı sadece 1 cümle; "Hiçbirşey alınmaz" Nedenmi? Üste zaten uzunca açıkladım Undetected olmanın nasıl herkesin harcı olmadığını, azcık akıl kulansanızda anlarsınız düşünün, 2 Bilyon Dolar Değerindeki bir şirketin, En seçkin okulardan mezun insanlar arasından developer toplayıp kurduğu bir ekiple yaptığı bir anti cheat sistemini, evinde oturan daha okulu bitirmemiş gençlermi bypasslicak. Bakın tekrardan söylüyorum piyasadaki hiçbir external veya internal cheat undetected değildir. İllaki diyosanız ben cheat alcam yapcam, tavsiyem şudur. Eğer eğlenmek amaçlı alıyosanız alın bi internal hile ucuz olması kaydıyla oynayın gitsin. Eğer daha iyi yerlere gelmek için bir hile alcaksan, Triggerbot, Colorbot falan al, oyun memorysiyle uğraşmayan şeyler yani, ban oranın en düşük bunlarda olur. Neden externalerden bahsetmedim, sebebi şu, iyi bi yerlere gelmek istesen external alma çünkü delay ban yersin yada direk ban, eğlencesine alcaksan yine external alma, externaler abartı şeyler yapamaz oyun memorysinde değiler. Kısacası external almak pek mantıklı değil. Şimdi sorduğunuzu duyar gibiyim hiçmi Undetected cheat olmadı, İlla olmuştur benim eski projemde bi zamanlar Undetectedi kısa bi süre için ama dediğim gibi bu Bilyon dolarlık bir Şirketin Yürütüğü bir anticheat, Her Gün Geliştiriyolar Kendilerini Yani Ud Kalmak nerdeyse imkansız. Cheatler Konusunda son sözüm şu: legit oynayacaksanız colorbot tarzı, eğlencesineyse internal alın, ve sakın ama sakın undetected bahanesiyle fazla para ödemeyin hepsi aynı bok, ucuz bilindik bi tane alın yeter. Şimdide spooferlara değineyim, aslında diyecek çok birşey yok hepsi aynı şeyi yapıyor known bir tane bulun ve alın (türk yapımı önermem, amidewin sikmesin pc nizi).

Son Söz;

Cheatglobal forumlarında azcık dolaştım ve şunu farketim, böyle öğretici bilgi verici threadler nerdeyse yok. Bende sizin için yardımcı olacak birtane yazdım, Bu threadin altına illa paste cheatini kötülediği için bazılar yok şöyle böyle yazar ama " 2 Bilyon Dolar Değerindeki bir şirketin, En seçkin okulardan mezun insanlar arasından developer toplayıp kurduğu bir ekiple yaptığı bir anti cheat sistemini, evinde oturan daha okulu bitirmemiş gençlermi bypasslicak." sadece şu cümlemden bile anlarsınız o yazanların hepsi fasa fiso. umarım yazdıklarım yardımcı olmuştur. Cheati hakında yardım isteyen yada sorusu olan beni ekleyebilir. Crazy Clara#0265
gerçekten çok güzel ve çok yaralı bir konu olmuş helal olsunn :)

çok güzel konu ellerinize sağlık böyle daha çok konu görmek dileği ile

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt