Çözüldü İp Adresi Değişmiyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

matheuss

Gold Üye
Merhaba dün akşamdan bu güne kadar hala devam ediyor sanırsam bu sorun sadece bendemi var yoksa tüm türktelekom kullanıcılarındamı bi bilgilendirebilirmisiniz? (ip adresi değişmiyor modemi resetlesem bile ne yaparsam yapayım) anca 10 - 15 dakika kapatıp beklemen gerekiyo ip adresinin değişmesi için.

@matheuss yaşadığın sorun değil . Son bir kaç senedir bütün internet servis sağlayıcıları Cgnat denen bir sisteme geçti . Cgnat bir ip havuzu . Modemi reslediğinde mevcut ip adresini havuza giren yeni bir kullanıcı almazsa yine sana atıyor . Bu nedenle bir süre modemini kapalı tutmak zorundasın .
Hocam bu cgn havuzu değil , direkt sabit ip veriyor . CGN'de son 2 rakamı filan farklı gösteriyordu . Statik ip hizmeti almamamıza rağmen ip sabit. Öncesinde dinamik ip vardı.

Son düzenleme:
Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
Hocam bu cgn havuzu değil , direkt sabit ip veriyor . CGN'de son 2 rakamı filan farklı gösteriyordu . Statik ip hizmeti almamamıza rağmen ip sabit. Öncesinde dinamik ip vardı.
Hocam Birebir Seninle Aynı durumdayım . Artık son hanelerde değişmiyor . Dediğim gibi tamamen cgnat ile alakalı bir durum . Servis sağlayıcı değişebilirsin . Bölgende aynı servis sağlayıcıya abone olan kişi sayısı Ne kadar yoğun olursa ip adresi değişme şansında buna paralel o kadar artar .

Hocam Birebir Seninle Aynı durumdayım . Artık son hanelerde değişmiyor . Dediğim gibi tamamen cgnat ile alakalı bir durum . Servis sağlayıcı değişebilirsin . Bölgende aynı servis sağlayıcıya abone olan kişi sayısı Ne kadar yoğun olursa ip adresi değişme şansında buna paralel o kadar artar .
TT fiber kullanıcısıyım internetim yaklaşık 2 yıldır sorunsuz fiber geldiğinden beri . Firma değiştirmek baya zor bir süreç olur benim için . Siz Müşteri hizmetleriyle hiç görüştünüz bu konu hakkında? Sizde ne zamandır bu sorun var sabit ip olması?

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
TT fiber kullanıcısıyım internetim yaklaşık 2 yıldır sorunsuz fiber geldiğinden beri . Firma değiştirmek baya zor bir süreç olur benim için . Siz Müşteri hizmetleriyle hiç görüştünüz bu konu hakkında? Sizde ne zamandır bu sorun var sabit ip olması?
Görüştüm yapabilecekleri bişey yokmuş cgnat bütün servis sağlayıcılarda zorunluymuş . Sadece ttnetin adsl ve VDSL kullanıcılarına ipv4 değişken ip atadığı bazı bölgeler mevcutmuş .

Görüştüm yapabilecekleri bişey yokmuş cgnat bütün servis sağlayıcılarda zorunluymuş . Sadece ttnetin adsl ve VDSL kullanıcılarına ipv4 değişken ip atadığı bazı bölgeler mevcutmuş .
30 dakika kapattım modemi başka ip verdi , o ip bile anlık interneti açıp kapattığım da yine sabit ip geliyor . Müşteri hizmetleri 15 ağustosta bir çözüm olacağını söylediler ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.

olm fişi kapatma yeri var ya ordan kapatın modemdeki tustan kapayincada olmuyordu bende tustan kapiyordum prizi 30 saniyeye aciyordum 1 dk ya geliyordu net 1.5dk ya açılıyor iste

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt