Discord'a Erişim Engeli Getirildi: Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği Kararıyla Getirilen Yasak

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
ts3 devam

belli bu vasıfsızlar yüzünden biz ekmeğimizden oluyoruz

c3xtOws.jpeg

9 Ekim 2024 tarihinde popüler sosyal medya ve iletişim platformu Discord'a Türkiye genelinde erişim engeli getirildi. Bu karar, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 2024/12907 sayılı dosya ile alındı. Ancak, söz konusu erişim yasağının neden uygulandığına dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Platform, dünya genelinde milyonlarca kullanıcının çevrim içi topluluklar kurduğu, sesli, görüntülü ve yazılı sohbetler gerçekleştirdiği bir araç olarak biliniyor. Özellikle oyun severler, geliştiriciler ve çeşitli ilgi grupları tarafından sıkça tercih edilen Discord, kullanıcılarına topluluklar arasında hızlı ve kolay iletişim imkânı sunuyor.

Discord'a getirilen bu engelleme kararı, sosyal medya ve iletişim platformlarına yönelik geçmişte alınan benzer yasaklarla paralellik gösteriyor. Ancak, önceki durumlarda erişim engeli nedenlerinin kamuoyuna duyurulması yaygındı. Örneğin, Türkiye'de bazı platformlara getirilen yasaklar, ulusal güvenlik, içerik politikalarının ihlali ya da hukuki düzenlemelerle ilişkilendirilmişti. Discord yasağıyla ilgili resmi bir açıklama bulunmadığından, bu engellemenin arkasındaki gerekçe henüz net değil ve kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara yol açmış durumda.

Yasağın kullanıcılar üzerindeki etkisi oldukça geniş. Discord, sadece bireysel kullanıcılar için değil, aynı zamanda dijital organizasyonlar, eğitim grupları ve profesyonel topluluklar için de önemli bir araç. Bu nedenle, engelin ne kadar süreceği, nihai bir çözüm olup olmayacağı ya da kullanıcıların hangi alternatif platformlara yönelmek zorunda kalacağı şimdilik belirsiz.

Kullanıcılar, erişim engelinin kaldırılması için sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirirken, Discord'un Türkiye'deki faaliyetleri ve platforma erişimin yeniden sağlanıp sağlanmayacağı konusundaki gelişmeler yakından takip ediliyor.
lutfen acar mısınız efendım kapıyı

Neden kapattılar bende bilmiyorum da pislik yapacak adam her yerde yapar. Telegramda da yapar Skypeta da. Bu bir çözüm değil arkadaşlar. Herkesin elinde VPN mevcut. Bu kapatılma kararları tamamen kolaya kaçmak halkın gözünü boyamaktır başka bişey değil.

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
Neden kapattılar bende bilmiyorum da pislik yapacak adam her yerde yapar. Telegramda da yapar Skypeta da. Bu bir çözüm değil arkadaşlar. Herkesin elinde VPN mevcut. Bu kapatılma kararları tamamen kolaya kaçmak halkın gözünü boyamaktır başka bişey değil.
telegram log veriyor discord keyfine göre verdiği için kapatıldı

wow illegalcilere büyük bir darbe 🤯

Wolftü güncellendimi nerden haber alacam asdhjkgtfsajdfjsagdhosakda

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt