Çözüldü Bilgisayar sisteminden anlayan bakabilir mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Reydras
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Reydras

Gold Üye
Merhabalar size bir konu hakkında danışmak istiyorum. Ryzen 5 2400g işlemci var ekran kartı olmadan kullanıyorum. Sadece valorant felan oynuyorum sizce bu işlemciye rx 570 ekran kartı mı alirsam daha faydalı olur valorant için yoksa ekran kartı olmadan sadece ryzen5 5600g alıp kullanırsam mı ?

Merhabalar size bir konu hakkında danışmak istiyorum. Ryzen 5 2400g işlemci var ekran kartı olmadan kullanıyorum. Sadece valorant felan oynuyorum sizce bu işlemciye rx 570 ekran kartı mı alirsam daha faydalı olur valorant için yoksa ekran kartı olmadan sadece ryzen5 5600g alıp kullanırsam mı ?
apu olmasını önermem ekran kartı almalısın.

iki türlüde idare eder ama rx 570 alırsan hızın 2 katına çıkar ve overclock yaparsan dahada hızlanır

APU'lar, entegre grafik yongalarının bir adım ilerisi olarak düşünülüyor ve uygun fiyatlı bir yükseltme seçeneği olarak değerlendiriliyor. ama bana soracak olursan durumun var ise şimdiden yeni nesil bir ekran kartı alman. daha fazla vergiye maruz kalmaman için

Knka sistemi yenilemen daha güzel olur. Birkaç test sonucunu atıcam kendin karar ver. Hele valorant oynamayı düşünüyorsan RX 570 i şuanki sistemine eklersen FPS i sabitlemen gerekir. Çünkü çok fazla darboğaz olur buda takılmalara sebebiyet verir.
Bu karşılaştırma RX570 VS Ryzen 5 5600G arasındaki Ortalama FPS değer karşılaştırması tek bir oyun için.
2wf3ax5.png

Buda Darboğaz sonuçları.
i26rdtk.png

Knka işlemciyi değiştirmeden bu ekran kartını kullanman mantıklı değil gibi geldi bana.

sx4kdpu.png

Knka alıcağın işlemci 167-200 arası git gel yapıyor sadece CSGO Valorant oynicam dersen uygun işini görür ama başka oyunlar oynicak olursan Mesela AC,GTA5 falan RX570+Yeni işlemci al derim. şuan en mantıklısı Ryzen 7 5600G ucuza gelir valo için falan.

Yeterli olur umarım iyi günler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt