NOT: Anlattıklarımı eksik veya yanlış yapıp herhangi bir bilgisayar
bileşeninize zarar verirseniz bundan ben veya cheatglobal.com sorumlu değildir.

NOT: Anlattığım şeyleri yaptıktan sonra bios update ve format atmanız gerekiyor.

Şimdi başlama vakti :)
Öncelikle programları indiriyoruz ve winrar'ın içindeki şeyleri masaüstüne atıyoruz. VT:

Ardından Programlar > Afuwin lokasyonuna gelip AFUWINGUI.exe'yi çalıştırıyoruz.
Sonrasında AFUWINGUI.exe'yi çalıştırdıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi Progress'e basıyoruz ve sonrasında Save'ye tıklayıp masaüstüne afuwin.rom olarak kaydediyoruz.

r0hij4r.png
(Sizde bios size'nin vs. negatif olmaması lazım eğer negatifse bios sürümü düşürün)

Sonrasında programdaki tüm kareler maviye dönene kadar mousenizi hareket ettiremeyeceksiniz endişelenmeyin.
Sonra afuwin.rom masaüstüne geldiğinde Programlar > FD44Editor.exe'yi çalıştırıyoruz. Ve bundan sonra fotoğraftaki yere tıklayıp afuwin.rom dosyasını seçin.
h7ryl87.png

Sonrasında aşağıdaki boşluklar dolacaktır bizim burda sadece 2 boşlukla işimiz var.

FD44Editor'e bu dosyayı attıktan sonra Programlar > HxD lokasyonuna gelip HxD64.exe'yi çalıştırıyoruz.
BURAYI DIKKATLI YAPIN EN UFAK HATANIZDA ANAKART BOZULABILIR!

HxD'yi açtıktan sonra aşağıdaki ssdeki gibi "Aç" butonuna basıyoruz.

tlog7ke.png

Sonrasında afuwin.rom'u seçiyoruz ve seçtikten sonra "Değiştir"e basıyoruz.

Ve FD44Editor'e geri dönüyoruz. Sonrasında "System UUID:" kısmında yazan Hex Değerini kopyalıyoruz ve HxD'ye geri dönüp fotoğraftaki yerleri seçiyoruz

pk3nqwn.png

Sonrasında fd44'den aldığımız system uuid'yi hem üste hem aşağıya ssdeki gibi yapıştırıp aşağıdakinin ilk değerini (Örneğin B2 31 24 51 6C 13 5A 31 D0 53 ise B2'yi değiştirin) ve sayıları değiştirin. (Örneğin 21'i 31 yapın 53'ü 21 yapın sakın 21'i 523 falan yapmayın hep 2 haneli olsun).

d0bh13g.png

Ve FD44'e geri dönüp System UUID'nin bir altındaki değerin (MotherBoard S/N) ilk 4 ve son 4 hanesini değiştiriyoruz. (Örneğin MB S/N'niz 234556789213196 ise 2345 ve 3196'yı değiştirin).
Sonrasında sol üstten Dosya > Kaydet diyip programı kapatıyoruz. Şu anda bios'umuzun seriallerini değiştirmiş bulunmaktayız. Bu işlemi yaptıktan sonra afuwin.rom'u afuwinin olduğu klasöre atıyoruz ve ismini bios.rom olarak değiştiriyoruz (bios.rom yapmanız önemli afuwin.rom yaparsanız çalışmaz)

Bu işlemden sonra afuwin'in olduğu klasöre geliyoruz ve ssdeki yere tıklayıp "cmd" yazıyoruz. Ardından açılan cmdye "AFUWINx64.exe bios.rom /gan" komudunu giriyoruz. Bundan sonra bir cmd daha açılacak ve bilgisayarınıza 1-2 dakikalık bir drop girecek (bios sürümünüze göre bu süre azalıp artabilir.) (Bu işlemleri yapmadan önce format atın ve bios up/down yapın.)
Ve artık HWID Banımız açılmıştır.

EN ÖNEMLİ NOT (AMAN DİYEYİM BURAYI ES GEÇMEYİN BRİCK YERSİNİZ):

Atıyorum sizin bios sürümünüz 2423 siz gidip 3002 sürümündeyken savelenmiş bir bios.rom ile bu işlemi sakın yapmayın brick yersiniz. Mesela işlemi yaptıktan sonra bios sürümü yükselttiniz, yükseltmeden önce savelediğiniz bir bios.rom ile biosu yükselttikten sonra aynı işlemi yapmayın brick yersiniz.
(Afuwin ile nasıl spoof atılacağı başka bir konuda daha anlatılıyordu biliyorum fakat o konunun cevapları kapatıldığı için aşağıda kaldı ve ben tekrardan bilmeyen kişiler için konu açmak istedim. Bu zaten daha önce anlatılmış diyerek konuyu baltalamayın rica ediyorum Genisys'den onay aldım.)

kral bunun monster laptoplar için olanı varmı

boş konu 2 3 yıl önceki ami spoof yöntemi ben bunların hepsini 2 sene evvel yapmıştım SONUÇ: DELAY BAN. 152'yi geçersiniz ama delay ban yersiniz eğer böyle boş şeylerle uğraşmak istemiyorsanız ve bilgisayarım zarar görmesin diyorsanız gidin spoofer alın.

Dipnot: Bir asus kullanıcısı olarak söyleyeyim sadece bu işlemi yaparak bitmiyor. Şöyle ki bunun arkasından sağlama almak için mac address monitör id gerekirse gpu id ye kadar değişmen gerekiyor artı olarak da tpm bypass şart oluyor bazı kullanıcılarda bu yüzden bu tarz işlemin arkasından söylediklerimi de yapmanızı tavsiye ederim. İyi forumalar :businessman:
Nüfusa gidip ad soyad da değiştmek lazım mı :D Ne kadar çok ban atıyorlarmış böyle.

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt