Yazılıma Nereden Başlanılmalı

Cheat işlerine gircekler bunu okumak için 1 saniye bile harcamasınlar, zaten paster olcaksınız günün sonunda
 

Her Şeyin Başı İNGİLİZCE!​


İngilizce, olmazsa olmaz! Yazılımı bırakıp öncelikle bir ingilizce eğitimi almanız lazım. Yazılıma başladığınız zaman, kendi uygulamanızı yazdığınız zaman elbette hatalar alacaksınız. İngilizce seviyeniz, bu hataları okuyabilecek düzey de olmalı. Öğrenme aşamasın da sürekli olarak not alın, günlük belirli bir zaman bu notları kontrol edin, gözden geçirin ki aklınız da kalsın.
Sizlere fazlası ile kaynak, arşiv önereceğim (ücretli & ücretsiz)
code.jpg


Ücretsiz Kaynaklar
















Ücretli Kaynaklar

Udemy;





Ücretsiz kaynaklar, say say bitmez. İnternet üzerinden sayısız videolar, uygulamalar, pdf'ler, eğitim setleri bulunmaktadır.
Küçük dokunuşlar ile bulabilirsiniz.

YouTube;

Sıfırdan İngilizce Öğreniyorum Eğitim Seti
Sıfırdan İleri Seviyeye İngilizce Dersler (A1-C1)
Ymol Türkçe | Ferhat Yıldız The Language Hacker

English-Language-Level-System.jpg


İlk Olarak Hangi Yazılım Dili ile Başlamalıyım ?
Yazılıma başlamamıza sebep olan bir şey kesinlikle vardır. "Ben hile yapmak istiyorum, "Kendi oyunumu tasarlamak istiyorum", düşüncesi ile yola çıktık.
Maalesef ki, çoğu kişi "ben bu işi yapamam", "çok karmaşık" tüm hayallerini bir köşeye bırakıyorlar.

Peki siz ne yapmak istiyorsunuz ?
Öncelikle kendinize bir alan bulmanız lazım. Hoşunuza giden ve peşinden koştuğunuz bir alan olsun.
Bir dil ile başlayıp, bitirdiğiniz zaman anın da yeni bir dile geçiş yapmayın. Örnek; Python öğrendiniz, python'dan direk olarak, c++'a geçmeyin, öğrenmeye kalkışmayın.

Python üzerin de pratikler yapın, mantığını daha da çözmeye çalışın. Yeteri kadar bilgi öğrendiğinizi düşünüyorsanız, Ekstra olarak yeni bir dil öğrenmeye hazırsınızdır.


k_10091637_yaz.jpg


Yazılım Dilleri Nelerdir, Nereler de İş Görürler ?

Web sistesi yapmak, geliştirmek isteyenler
Html, Css, Js, PHP

Masaüstü uygulaması geliştirmek isteyenler
C++, C#, C

Oyun geliştirmek istiyorsan
Unity, Unreal, DirectX

Mobil geliştirmek istiyorsan
Swift, Flutter

Bazı Yazılım Dilleri Hakkın da Ufak Bilgiler

C++

1979'da geliştirilen programlama dili, orta seviyeli dil sınıfındadır. Yüksek dil kullanımı halin de üstün performans sağlanabilir.
Hız işlevinin gerekli olduğu sistemler & sürücüler de tercih edilir.


Java
Açık kodlu bir programlama dilidir.
Nesnelere yönelik çalışmaktadır. Birbirinden farklı pek çok fonksiyon için şekillendirilmeye müsait bir yapıdadır. Web tabanlı uygulamaların yanı sıra Android işletim sistemlerinde geliştirilmekte olan uygulamalarda sık sık tercih edilmektedir.


Python
Oldukça dinamik yapılı bir programlama dilidir. 1991 yılında geliştirilmiştir ve alan fark etmeksizin tercih edilebilmektedir.


C#
Microsoft’un geliştirdiği uygulama ve öğrenme açısından kolaylık sağlayan bir program dilidir. C ve C66’ın birleşimi ile ortaya çıkarılmıştır. Mobil ve web tabanlı oyunlardan konsollara rahat bir şekilde kullanılmaktadır.


HTML
1993 yılında geliştirilen web sitesi tasarımında ve kurulumunda tercih edilen programlama dilidir. CSS ve JavaScript ile beraber kullanımı sonucunda görsel gücü yüksek ve dinamik yapıların oluşturulması mümkündür.


PHP
Web sistemlerinin kurulumu için önemli olan bir programlama dilidir. Kodlama sistemi açık kaynaktır ve Linux tabanına dayanmaktadır. Sosyal medya platformlarının kurulumunda sıklıkla tercih edilmektedir.


ASP
Web sitelerinin sayfalarının oluşturulması amacıyla geliştirilmiştir. Web sunucuları ile beraber çalışması mümkündür. Elektronik ticaret sitesi kurulumlarında sıklıkla tercih edilmektedir.


SQL
Veri tasarımı ve yönetimi amacıyla tercih edilen bir programlama dilidir. Tek başına kullanılamamaktadır.


CSS
Web siteleri üzerinde yer alan görsel içeriklerin tasarımı ve geliştirilmesi için tercih edilen pratik bir programlama dilidir.
teşekkürler
 

  Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar


Üst Alt