XYZ axis yada matrix axisi espsi arasındaki farkı ne

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Xai
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Xai

Bronz Üye
Selamlar arkadaşlar öncelikle konuya bilgili arkadaşları davet ediyorum

ardından arkadaşlar günlerden kafamda tırmanan bir konuya değincem birazcık ESP mantığını araştırdım sorguladım X Y Z ile bildiğiniz gibi kendi oyuncumuzun olduğu konumu alıyorsak matrixde camera açısına göre galiba konum alıyor veya direk olarak kordinat diyeyim peki ya matrix olayından ziyade neden XYZ kordinatları ile yapmak varken yapamıyoruz XYZ kordinatları kendi oyuncumuzun olduğu için mi ? yoksa matrix direk kamera açısından kordinat aldığı için mi bu sorumun cevabını çok merak ediyorum bilgili kişiler lütfen yorum yaparsa sevinirim iyi forumlar

ardından arkadaşlar günlerden kafamda tırmanan bir konuya değincem birazcık ESP mantığını araştırdım sorguladım X Y Z ile bildiğiniz gibi kendi oyuncumuzun olduğu konumu alıyorsak matrixde camera açısına göre galiba konum alıyor veya direk olarak kordinat diyeyim peki ya matrix olayından ziyade neden XYZ kordinatları ile yapmak varken yapamıyoruz XYZ kordinatları kendi oyuncumuzun olduğu için mi ? yoksa matrix direk kamera açısından kordinat aldığı için mi bu sorumun cevabını çok merak ediyorum bilgili kişiler lütfen yorum yaparsa sevinirim iyi forumlar
Çokca lafını duyduğunuz World 2 Screenin mantığı bu işte. Tabi bu işlemleri siz yapmak yerine oyunun kullandığını fonksiyonu bulup kullanadabilirsiniz fantezi dünyanıza karışamayacağım.:winkwink:

• Beğen
Tepkiler: Xai
Kısaca anlaman gerektiği gibi anlatmamız gerekirse;

XYZ dediğin koordinatlar karakterinin world koordinatları. Yani 3 boyutlu koordinatlar. Senin ekranında ise xyz olmaz, sadece xy olur çünkü senin ekranın 2 boyutludur. Ekranda esp çizebilmen için 3 boyutlu dünyada koordinatını bildiğin şeyin 2 boyutta nerede olduğunu bilmen gerekir.

Bunu yapabilmen için Kamera pozisyonu, kamera rotasyonu, kamera fovu, birazcık beyin ve ekran çözünürlüğü gibi şeylere ihtiyacın var. Eğer bu saydıklarıma sahipsen biraz matematikle 3D pozisyonu 2D ye convertleyebilirsin. Yani burada asıl amaç XYZ sini bildiğimiz objenin 2 boyutlu ekranımızda nerede renderlendiğini hesaplamak diyebiliriz. Biraz saksıyı çalıştırırsan mantığı ve farkı anlayacaksın.

• Beğen
csde 1 kişinin açtığı hileden tüm takıma visual esp yapmıştım, hey gidi günler.. hala viewmatrixi elle yazabilen göremedim :D
l3g nin bu konu hakkında söyledikleri doğru ekstra anlamadığın bir şey varsa sor

• Beğen
csde 1 kişinin açtığı hileden tüm takıma visual esp yapmıştım, hey gidi günler.. hala viewmaxtixi elle yazabilen göremedim :D
l3g nin bu konu hakkında söyledikleri doğru ekstra anlamadığın bir şey varsa sor
Benimde asıl amacım World To Screen mantığını öğrenme yönünde aslında zor bir şey değil sadece birazcık pratik üzerine çalışma yapmam gerekli sanırsam

wordltoscreen en basit oyunun kendi viewmatrixine veya viewangle ına göre uygun ekran dönüşümleri var, mesela:

ViewMatrix = WorldToScreen gerekir, tüm standart overlay esp'lerin, ekrandaki konumunu hesaplayan temel dönüşüm yöntemdir.
ViewAngles / EyeAngles = RotatePoint & RotateToPoint olarak geçer ve OffScreen ESP özelliğinde kullanılır genellikle.

şöyle düşün xyz dediğimiz koordinatlar aslında nesnenin 3 boyutlu dünyadaki konumu ama senin ekran 2d olduğu için sadece x ve y var yani ekrana bi şey çizebilmek için 3d'de nerede olduğunu bildiğin şeyin ekranda nereye denk geldiğini hesaplaman lazım bunu yapabilmek için de kamera pozisyonu yönü fov çözünürlük falan gibi bilgilere ihtiyacın var bunlar varsa biraz matematikle 3d noktayı 2d'ye çevirebilirsin yani elimizde xyz var ama biz bunun ekranda xy olarak nereye düştüğünü bulmaya çalışıyoruz kamera açısına göre değişiyor zaten bunu anlamak için kamerayla arkadaşını çektiğini düşün o sabit ama sen kamerayı çevirince görüntüdeki yeri değişiyor aynısı

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt