raid desteği varsa anakartında raid yap kurtul yapılması zaten düşünüldüğü kadar zor değil çok basit eğer raid desteklemiyorsa ucuza kaldırabileceğin yer var mı bilmiyorum bütçeni yazarsan bir kaç yer önerebilirim belkiAnakartım ASUS B450 DRAGON Val5 Hatası Alıyorum Bu Hatayı Nasıl Düzeltebilirim Paralı Önerirseniz Ucuz Yollu Güvenilir Birşey Olsun Lütfen
Kanka Raid Destekliyormu Hiçbir Fikrim Yok Ama Çok Karışık Gözüküyor Yanlış Birşey Yaparım Diye Korkuyorum.raid desteği varsa anakartında raid yap kurtul yapılması zaten düşünüldüğü kadar zor değil çok basit eğer raid desteklemiyorsa ucuza kaldırabileceğin yer var mı bilmiyorum bütçeni yazarsan bir kaç yer önerebilirim belki
sata mode kısmını kontrol et orda AHCI ile beraber RAID seçeneğide varsa RAID destekliyordur afuwin raid mac değiştirerek sorunsuz bir şekildde kaldırırsın yüksek ihtimalKanka Raid Destekliyormu Hiçbir Fikrim Yok Ama Çok Karışık Gözüküyor Yanlış Birşey Yaparım Diye Korkuyorum.
Yüksek İhtimal Derken Yani Olmama İhtimalidemi Var ?sata mode kısmını kontrol et orda AHCI ile beraber RAID seçeneğide varsa RAID destekliyordur afuwin raid mac değiştirerek sorunsuz bir şekildde kaldırırsın yüksek ihtimal
yani normalinde olması lazım modemini falanda resetle garanti olması içinYüksek İhtimal Derken Yani Olmama İhtimalidemi Var ?
Kanka Beni Discord'dan Eklermisin Yarın Görüşelimyani normalinde olması lazım modemini falanda resetle garanti olması için
tamamKanka Beni Discord'dan Eklermisin Yarın Görüşelim
kankam sitede zaten aşırı detaylı bir şekilde anlatımı var öncelikle;Kanka Raid Destekliyormu Hiçbir Fikrim Yok Ama Çok Karışık Gözüküyor Yanlış Birşey Yaparım Diye Korkuyorum.
Paylaşımın için teşekkürler. Bir çok kişi bu kadar detaylı anlatıma rağmen yapamıyor. Bazılarının da bios'u gizli. Yani, bir kaç tuş kombinasyonuyla gizli öğeleri de açmaları gerekebiliyor.kankam sitede zaten aşırı detaylı bir şekilde anlatımı var öncelikle;
flash belleğinde windows kurulumu olması lazım yoksa indirip kur flashına
anakartının raid desteği olup olmadığına bakacaksın daha sonra varsa flash belleğine indireceksin
sonra bios kısmına geleceksin sırasıyla advanced > storage(SATA) daha sonra orada ACHI,RAID seçeneklerini görürsün zaten oradan raidi seçip save alıp pcyi yeniden başlattıktan sonra tekrardan advanced kısmına geleceksin orada raidexpert kısmı olacak oradan array managment kısmı olacak kendi arrayını delete yap sonra create array yapıp aynı boyutta iki diskin varsa raid0ı tek diskin varsa volume kısmını seçip create array diyeceksin ve boot kısmından takmış olduğun flash belleği seçeceksin ve save alıp çıkacaksın.
açıldıktan sonrası bildiğimiz format ekranı o ileri ileri dedikten sonra disk seçme ekranı gelecek sürücü yükle kısmından flash belleğine atmış olduğun dosyalardan sırasıyla üstten aşağıya doğru teker teker yükle yapacaksın en sonunda diskin gelmiş olacak ve onu seçip devam ettikten sonra işimiz bitiyor.
uzun anlattığıma bakma normalde kısa ve kolay yapımı.