Papiniz
Bronz Üye
Bugün sizlere, bir web sitesinin tamamını veya istediğiniz bir bölümünü bilgisayarınıza kaydetmenizi sağlayan ücretsiz ve oldukça kullanışlı bir araçtan bahsedeceğim: Cyotek WebCopy.
Beğendiğiniz bir site falan varsa Cyotek tam burda devreye giriyor.
Ayrıca, sadece Windows işletim sisteminde çalıştığını hatırlatmak isterim .
İndirme linki :
Görseller:
,
Bu benim bu forumda açtığım ilk konumdu, iyi forumlar. (Hoşunuza gittiyse beğenirseniz çok mutlu olacağımdan emin olun
)
Beğendiğiniz bir site falan varsa Cyotek tam burda devreye giriyor.
Nedir ve Ne İşe Yarar?
Cyotek WebCopy, belirttiğiniz bir web sitesini tarayarak; HTML sayfaları, resimler, CSS dosyaları ve videolar gibi tüm bağlantılı kaynakları bilgisayarınıza indiren bir araçtır . En güzel yanı ise, indirdiği bu dosyalardaki bağlantıları yerel yolları gösterecek şekilde otomatik olarak düzenlemesidir . Yani indirdiğiniz siteyi, internet olmadan da tarayıcınızda tıpkı orijinalindeymiş gibi gezebilirsiniz.Öne Çıkan Özellikleri Neler?
- Tamamen Ücretsiz: Herhangi bir ücret ödemeden bu güçlü aracı kullanabilirsiniz .
- Kullanımı Kolay: Arayüzü oldukça sade ve anlaşılır. Sadece kopyalamak istediğiniz s1tenin adresini girip "Copy" butonuna basmak yeterlidir .
- Esnek Kopyalama Seçenekleri: Tüm siteyi kopyalayabileceğiniz gibi, gelişmiş kurallar (rules) belirleyerek s1tenin sadece belirli bir bölümünü veya belirli dosya türlerini indirmeyi de seçebilirsiniz .
- Site Haritası Görüntüleme: İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, s1tenin yapısını görsel olarak gösteren bir site haritası üzerinden incelemeler yapabilirsiniz .
- Hata ve Bağlantı Kontrolü: Tarama sırasında karşılaşılan hataları ve kırık bağlantıları raporlayarak s1tenin durumu hakkında size detaylı bilgi verir .
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bu araç her ne kadar güzel olsada her sorunu çözemiyor. Cyotek WebCopy, bir web sitesini tarayıp kaydederken, sayfaların JavaScript ile oluşturulan dinamik içeriklerini (Örneğin Google Maps'ten bir konum gibi) indiremez. Yani site tamamen JavaScript ile çalışıyorsa veya içerikler JavaScript ile sonradan yükleniyorsa, bu araçla o siteyi tam anlamıyla kopyalamanız mümkün olmayabilir . Daha çok statik içerikli siteler veya dinamik sitelerin temel HTML çıktıları için idealdir .Ayrıca, sadece Windows işletim sisteminde çalıştığını hatırlatmak isterim .
Sonuç Olarak
Cyotek WebCopy ile istediğiniz siteleri kopyalayabilir ve düzenleyebilirsiniz.İndirme linki :
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Görseller:
,
Bu benim bu forumda açtığım ilk konumdu, iyi forumlar. (Hoşunuza gittiyse beğenirseniz çok mutlu olacağımdan emin olun
Son düzenleme: