Türkçe Kaynak Olarak Bulabileceğiniz En Büyük "Vanguard Anti-Cheat" Bilgilendirmesi

Eline koluna emeğine sağlık dostum gerçekten üşenmeyip yazmışsın senin gibi insanlar az seviliyorsun <3

Lütfen, doğru bilgileri verinde öyle, öyle ilerleyelim. Bu sektörde uzun bir süre vakit geçiren meslektaşlarım bile bu sistemi biliyor. ayrı veya karışıktan kastım kod mekanik düzenidir.
compile yazılım olduğundan ve üstüne birde böyle karmaşalı birşekilde kod ortaya çıkarmak, Vanguard'ın decompile yazılımı tespit edecekte fixleyecekte vakit alan şeyler bunlar. Eğer birşeyi savunuyorsanız kanıtlarınızı beyaan ederek, "Kardeşim, senin bu kısımdaki yerde böyle bir yanlışın var." diyebilirsiniz. Ama sizler onun yerine, yıllarca bu iş üzerinde ilerleyenlere zannediyorum ki wolftüden başka oyuna hile yapamayıp veya yaptığını & yapabildiğini iddia ederek ilerleyip tecrübe sahibi kişilere sallamayı seviyorsunuz. Forumda eleştiriye tam imkanlarla izin veriliyor, ama bilmediğiniz şeylere yorum yapmanız çok can sıkıcı. İddianızı savunuyorsanız CG Discord'da mevcudum. Gelin savunun orda bana savunduğunuz şeyi, bende çağrıya gelip ekran paylaşarak size göstereyim. Aynısını sizden de beklerim. İyi forumlar.

Teşekkürler kardo :)

lütfen sesini kes ne yaptığını veya ne yazdığını bilmiyorsun bu işleri zamanla öğrenirsin hala bunu bir metin2 anti cheati olarak görüyorsun ama emin ol öyle değil canım.

lütfen sesini kes ne yaptığını veya ne yazdığını bilmiyorsun bu işleri zamanla öğrenirsin hala bunu bir metin2 anti cheati olarak görüyorsun ama emin ol öyle değil canım.

Bu konuşulanlar ile bu videonun ne alakası var şimdi? Savunduğunuz ne varsa gelin discorda dayıcım okadar bilgi sahibiyseniz ben sizden öğreneyim.

Lütfen, doğru bilgileri verinde öyle, öyle ilerleyelim. Bu sektörde uzun bir süre vakit geçiren meslektaşlarım bile bu sistemi biliyor. ayrı veya karışıktan kastım kod mekanik düzenidir.
compile yazılım olduğundan ve üstüne birde böyle karmaşalı birşekilde kod ortaya çıkarmak, Vanguard'ın decompile yazılımı tespit edecekte fixleyecekte vakit alan şeyler bunlar. Eğer birşeyi savunuyorsanız kanıtlarınızı beyaan ederek, "Kardeşim, senin bu kısımdaki yerde böyle bir yanlışın var." diyebilirsiniz. Ama sizler onun yerine, yıllarca bu iş üzerinde ilerleyenlere zannediyorum ki wolftüden başka oyuna hile yapamayıp veya yaptığını & yapabildiğini iddia ederek ilerleyip tecrübe sahibi kişilere sallamayı seviyorsunuz. Forumda eleştiriye tam imkanlarla izin veriliyor, ama bilmediğiniz şeylere yorum yapmanız çok can sıkıcı. İddianızı savunuyorsanız CG Discord'da mevcudum. Gelin savunun orda bana savunduğunuz şeyi, bende çağrıya gelip ekran paylaşarak size göstereyim. Aynısını sizden de beklerim. İyi forumlar.

Teşekkürler kardo :)
Kim olduğumu bilmeden böyle konuşman üzücü olmuş ama sıkıntı yok.
Yanlışlardan başlarsak:
Vanguard Bilgisayar Sistemimizi İzliyor Mu?
Aslında hayır. Her nekadar Hile koruma ekibi bunu ima etmiş olsada, bunu olasılık haline getirenler hiçbir gerçeklik payı olmayan birşeyi iddia etmektedirler. Aslında bilgisayarı izliyorlar mı sorusu oyun kapalıyken sorulmamalı. Çünkü Vanguard'ın aktif olarak arkaplanda çalıştığını söyleyenler yanılıyorlar. Durum şu ki Vanguard arkaplanda defuse mod şeklinde arkaplanda çalışmaktadır. Buda sizin bilgisayarınızı oyunu açmadan Vanguard aktif moda girmeden izleyemez & tarayamaz anlamına geliyor. Öyleki, Vanguard açıkken resim veya video dosyalarını taramadan es geçiyor. Asıl baktığı şey ise exe dosyaları veyahut bilgisayarda bulunan yazılımlar. Onaylanmamış (imzalanmamış & doğrulanmamış) bir yazılım gördüğünde ise Ban atma gibi bir saçmalığı söz konusu olabiliyor.
Açık kaynaklı doğrulanmamış yazılımları ise cheater kütüphanelerinden birkaçına sahip mi? değil mi? kontrol ettikten sonra onlarıda es geçiyor.
1-) Vanguard oyun kapalı olduğu zamanda aktiftir, sadece oyun açılmadan server ile bağlantı kurmaz. Yani kullandığınız herhangi bir hilenin [detected] verisi sunucuya gönderilmez doğal olarak ban yemenize vb neden olmaz. Ama Kernelmode çalışan bir hile kullandıysanız ve driver unload edilmeden mapper hookları/traceleri temizlenmeden oyuna girerseniz ban yersiniz (Tabi bunlar detected ise).
2-) Vanguard exe/dll taramaz. Usermode/Kernelmode için RunTime kodunu tarar ve Windows' da blacklisted kütüphaneleri çağıran programları tarar. Yani çalıştırdığınız hiçbir exe/dll Vanguard tarafından doğrudan taranmaz. Piyasada sürekli "Unique Build" diye şeyler görürsünüz fakat bi wave olduğu zaman her kullanıcının ban yediğini de görürsünüz. Bu sözde "Unique Build"' ler sadece var olan kodu farklı çalışacak şekilde değiştirir ve karmaşıklaştırır (Obfuscated). Bunun adı Code Mutation olarak geçer (Basit Örnek: [Asıl kod: 2+3 sonuç 5] [Değiştirilmiş kod: 2x2 + 1 sonuç 5] ve türevleri) şeklindedir. Obfuscator basitçe anlatmak gerekirse kodu karıştırır anlaşılması zor hale getirir (Random looplar vb şekilde değiştirir, çok çeşidi var). Ama bunlar RunTime kodu değiştirmez. Bu yüzden istediğiniz kadar Code Mutation, Obfuscator kullanın wave olduğu zaman her kullanıcı ban yiyecektir. Daha iyi "Unique Build" sistemlerinde Polymorphic Code Engine veya Metamorphic Code Engine kullanılmalıdır. Bunun farkı ise RunTime Code çalıştırılmadan önce gönderilen kod kaynak kodu değil direkt makine kodu olur. Ama yine de beklenen sonuç genelde alınamaz, çünkü "Unique Build" tamamen saçmalıktır :) [Doğru yapılsa bile kesin sonuç vermez] ve RunTime Code değiştirmiyorsanız "Unique Build" sadece Pattern/Hex Scan koruması sağlar, o da zaten VAC sisteminde bile olan bir Scan türüdür.
3-) ""Öyleki, Vanguard açıkken resim veya video dosyalarını taramadan es geçiyor."" taramasına gerek yok çünkü RunTime edilebilir bir kod yok içinde, Ama olurda bu resim/video açmanızı sağlayan herhangi bir programın içine hile gömerseniz whitelisted olduğunuzu düşünmeyin :)
Bonus
1=) Vanguard kendi kendini geliştirebilen, ilginç bir yenilikçi yapay zekaya sahip bir yazılımdır.
Vanguard Client olarak yapay zekaya sahip değil. Sadece ServerSide olarak semi-ai diyebileceğimiz koruması vardır. CS:GO' dan örnek vermek gerekirse SMAC benzeri bir sistemdir.
Valorant Legit Oynamama Rağmen HWID veya Delay Ban Atılıyor, Püf Noktası Varmı?
Böyle bir püf nokta maalesef bulunmamaktadır. Elinizden geldiğince legit oynamak sizlere daha uzun bir hileli oyun deneyimi yaşatmaktan başka bir işe yaramaz.
Dipnot:Hiçbir Game Hacking Topluluğu sizlere banlanmama garantisi vermemektedir. Hileyi kullandığınız andan itibaren tüm sorumluluk sizlere aittir. Yönetimi suçlamak yerine lütfen kendinizi hileyi kullanmakla suçlayınız.
(Bu sadece bilgilendirmek için) Aslında var diyebiliriz: Legit oynamak tabi ki önemli fakat olabildiğince legit oynadığınız halde yine de ban yiyorsanız ve hile ud ise büyük ihtimal ile kullandığınız aimbot dümdüz bir smooth/speed methoduna sahip. "Humanized" aimbot kullanmadığınız sürece TOP+5000 seviyelerinde oynadığınızda banlanacaksınız. (Neredeyse her pixel/ai' nin ban yeme nedeni budur) + Arduino manuel kontrollerden geçemez (Host Shield olsa da olmasa da), [Raspberry better].

Daha fazla bilgi paylaşmamak için sonlandırıyorum :)

Son düzenleme:
Spoofer ile banınızı kaldırabilme ihtimaliniz %15'dir oda, belirli Anakart veya Belirli diğer markalanmış donanımlar için geçerli.
Buradan çoğu 3. Part yazılım üreten tayfa bir şeyler düşünecektir. Benimde aklımda birşeyler var, ama danışabileceğim pekte bilir kişi çok fazla mevcut değil...
---------

Üstteki yazına karşı cevabım aslına bakarsan hepsinde ve her cihazda hatta laptoplarda bile çok rahat bir şekilde kaldırabiliyorum bazıları ufacık başımı ağrıtabiliyor o kadar ama bu kadar üstüne düşünüp kafa yorabileceğin birşey değil aslına bakarsan..
Not ; Eşoleşek gibi 1 öğünlük yemek parasına falan kaldırma gibi işlemler yapmıyorum canını sıkma cg'de form açıp para toplamaya çalışan eşeklere hayranım zaten başarılı hile satıcıları dışında tabii.

Spoof almak ve yine çözüm sağlanmaması zaten pratik yoldur
Başarısız olan Woofer bile %15 sınırını osurarak geçebilir sanırsam bu ihtimali neye göre verdin fikrim yok ama komik.

Manuel ve tam erişim
[ÖZÜRLÜYE ANLATIŞ ŞEKLİ ; BİLGİNİN TAM OLMA HALİDİR SAĞDAN SOLDAN ALINMAZ FORM :BANQALDIRMA Değildir be usta VE MANUEL ELLE YAPILIR FALAN HANİ EXE AÇ AA OLDU Mantığının dışı ] halinde çok rahat bir şekilde kaldırabilmek mümkün ve raidsiz bile mümkün özellikle zamanında her yöntemi arayan benim için şuan biraz kolay geliyor olabilir kişiye göre değişir.

Yinede çok tatlı yorumlamışsın kanka bu kadar üzüleceğini bilseydim keşke ,iyi akşamlar. :doge:
nasıl kaldırıyorsun anlatabilir misin bende hile kullanmayı düşünüyorum fakat korkumda HWID ban

ağzına sağlık hocam cok anlatıcı ve açıklayıcı olmuş verdiğin bilgiler için teşekkürler

Kim olduğumu bilmeden böyle konuşman üzücü olmuş ama sıkıntı yok.
Yanlışlardan başlarsak:

1-) Vanguard oyun kapalı olduğu zamanda aktiftir, sadece oyun açılmadan server ile bağlantı kurmaz. Yani kullandığınız herhangi bir hilenin [detected] verisi sunucuya gönderilmez doğal olarak ban yemenize vb neden olmaz. Ama Kernelmode çalışan bir hile kullandıysanız ve driver unload edilmeden mapper hookları/traceleri temizlenmeden oyuna girerseniz ban yersiniz (Tabi bunlar detected ise).
2-) Vanguard exe/dll taramaz. Usermode/Kernelmode için RunTime kodunu tarar ve Windows' da blacklisted kütüphaneleri çağıran programları tarar. Yani çalıştırdığınız hiçbir exe/dll Vanguard tarafından doğrudan taranmaz. Piyasada sürekli "Unique Build" diye şeyler görürsünüz fakat bi wave olduğu zaman her kullanıcının ban yediğini de görürsünüz. Bu sözde "Unique Build"' ler sadece var olan kodu farklı çalışacak şekilde değiştirir ve karmaşıklaştırır (Obfuscated). Bunun adı Code Mutation olarak geçer (Basit Örnek: [Asıl kod: 2+3 sonuç 5] [Değiştirilmiş kod: 2x2 + 1 sonuç 5] ve türevleri) şeklindedir. Obfuscator basitçe anlatmak gerekirse kodu karıştırır anlaşılması zor hale getirir (Random looplar vb şekilde değiştirir, çok çeşidi var). Ama bunlar RunTime kodu değiştirmez. Bu yüzden istediğiniz kadar Code Mutation, Obfuscator kullanın wave olduğu zaman her kullanıcı ban yiyecektir. Daha iyi "Unique Build" sistemlerinde Polymorphic Code Engine veya Metamorphic Code Engine kullanılmalıdır. Bunun farkı ise RunTime Code çalıştırılmadan önce gönderilen kod kaynak kodu değil direkt makine kodu olur. Ama yine de beklenen sonuç genelde alınamaz, çünkü "Unique Build" tamamen saçmalıktır :) [Doğru yapılsa bile kesin sonuç vermez] ve RunTime Code değiştirmiyorsanız "Unique Build" sadece Pattern/Hex Scan koruması sağlar, o da zaten VAC sisteminde bile olan bir Scan türüdür.
3-) ""Öyleki, Vanguard açıkken resim veya video dosyalarını taramadan es geçiyor."" taramasına gerek yok çünkü RunTime edilebilir bir kod yok içinde, Ama olurda bu resim/video açmanızı sağlayan herhangi bir programın içine hile gömerseniz whitelisted olduğunuzu düşünmeyin :)

Vanguard Client olarak yapay zekaya sahip değil. Sadece ServerSide olarak semi-ai diyebileceğimiz koruması vardır. CS:GO' dan örnek vermek gerekirse SMAC benzeri bir sistemdir.

(Bu sadece bilgilendirmek için) Aslında var diyebiliriz: Legit oynamak tabi ki önemli fakat olabildiğince legit oynadığınız halde yine de ban yiyorsanız ve hile ud ise büyük ihtimal ile kullandığınız aimbot dümdüz bir smooth/speed methoduna sahip. "Humanized" aimbot kullanmadığınız sürece TOP+5000 seviyelerinde oynadığınızda banlanacaksınız. (Neredeyse her pixel/ai' nin ban yeme nedeni budur) + Arduino manuel kontrollerden geçemez (Host Shield olsa da olmasa da), [Raspberry better].

Daha fazla bilgi paylaşmamak için sonlandırıyorum :)
Dostum merhaba, Söylediğin şeyler teoride kalıyor bilmeni isterim ama doğrululuk payı olabilecek bilgilendimelerde sunmuş oldun. Ayrıca Liyakatli olmayan CS:GO ortamlarından çıkıp buralara gelmen beni şaşırttı :) İyi forumlar.

Dostum merhaba, Söylediğin şeyler teoride kalıyor bilmeni isterim ama doğrululuk payı olabilecek bilgilendimelerde sunmuş oldun. Ayrıca Liyakatli olmayan CS:GO ortamlarından çıkıp buralara gelmen beni şaşırttı :) İyi forumlar.
Kardeşim yukarıda açıkladığım şeylere bile "Teoride kalıyor" diyebiliyorsan artık sana söyleyebileceğim veya anlatabileceğim hiçbir şey kalmadı. Ama öğrenmek istersen yazdıklarımı Google' de arayıp okuyarak öğrenebilirsin :) İyi forumlar

Kardeşim yukarıda açıkladığım şeylere bile "Teoride kalıyor" diyebiliyorsan artık sana söyleyebileceğim veya anlatabileceğim hiçbir şey kalmadı. Ama öğrenmek istersen yazdıklarımı Google' de arayıp okuyarak öğrenebilirsin :) İyi forumlar
Ben zaten hepsi adına konuşmadım. Dikkatini cımbızla çekerim. :) Doğruluk payı olabilecek bilgilendirmelerde de bulunduğunu açıkça beyaan ettim.

hwid ban yedim girdiğim her char kalıcı banlanıyor ve val 152 hatası alıyor başka pc de denediğim zaman da artık o charlara ulaşılamıyor.
şuan da anakart ve ssd almayı düşünüyorum sizde kalıcı olarak çözülür mü ?.
vanguard işlemci ram ya da farklı bir envantere ulaşamıyor diye düşünüyorum haklı mıyım ?.
anakart ve ssd almak çözüm olur mu ?

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt