ne söylediğininin farkında olmadığını düşünerek bunu yazıyorum..
disk ile bağlantısını kesmenenin ne önemi var ki ? disk sandıgın gibi bir şey değil... bir exeyi acıp harddiskin güç fişini çekmek senin yaptığın . fakat bu exe açılmış. içerdiği tüm bilgiler ram'e ve cpu'ya işlenmiş istersen hayatından sil çalışan suspentlenmiş bir exe'nin cpu'da veya ram'deki dogru adresi aratırsan , tpm exesinin hayat sineması hakkında tüm bilgileri edinebilirsin. bu yüzden bırak vgc'yi ben bile hatta bilinen evrendeki tüm hafıza hackleme veya güvenlik sağlama işleriyle uğraşan kişiler bu verileri cpu ve ram üzerinden çekerek işliyor. haliyle bu söylediğin saçma disk'den bağlantısını kesiyoruz argümanı tamamen saçmalamak
basit bir deneyle kendinde yaptığın şeyin saçma bir hareket olduğunu anlayabilirsin.
1- linüx yada windows'da deneyebilirsin. usb içersinde bulunan bir exe yada komut satırı çalıştır. sonrasında usb'ni çıkar aaaaaaaa çalışıyor lan bu halaaa demekki diskin bir önemii yokmuşşş önemli olan ram'deki ve cpu'daki işlenen verilermişşşş ( exe usb yolunda herhangi bir dll yada dosya ile iletişim kurmuyorsa usb olmadığı halde çalışmaya devam edecektir )
aynı işlemi bir hdd ,ssd m2 ile bile deneyebilirsin. ama sakın ola ssd'nin güç fişini çekersen pc calısırken takayım deme .
ve son olarak bu metot hiçbir işe yaramayacaktır cünkü
Vanguard'da imzalı bir tpm şifreleyicisi değiştiren kernel sürücün yoksa windows bu sürücünün yüklenmesine izin vermeyecek ve kesinlikle bu yöntem işe yaramayacaktır. cünkü win load işleminden önce vgc calısıyor windows yokken alıyor bu bahsetttiğim hash numarlarını. yani windows üzerinde o yaptığını söylediğin işlemleri yaparken vgc çoktaaan o seri numarlarını alıp hafızasında tutmaya başladı bile. ancak vanguardı hacklersen kardeş o hafızanda tuttugun veriler onlar değil bunlar diyebilirsen olabilir
anlayacağın dilde konuşmak için biraz saçmaladıysam ve a2 türkçem için diğer okuyucular için özür diliyorum ( imzasız bir sürücüyü ancak efi metoduyla yükleyebilirsin. bu seferde secure boot'u bypass edecek bir sürücü yazman gerek. )