Sizce dolar 6TL olur mu?

Dolar 6TL

• olur

Oy: 9 20.0%
  • olmaz

Oy: 36 80.0%

• Kullanılan toplam oy
    45
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dolar bu sabah 10TL iken tekrar 11.49'a kadar çıkıp sonra 11.09'a geriledi. Sizce bu dalgalanma normal mi, geçecek mi?
En önemlisi dolar 6TL olur mu düşüncelerinizi merak ediyorum.
Merhaba,
''Madem öğrenmek istiyorum bilgilendireyim'' gibi bir cümle ile karşılaşman maalesef burada mümkün olamayacaktır çünkü ne kadar son günlerde çoğu kişi kendini ekonomist saysa da bu durum tam tersinedir. Fakat seni aydınlatmak istiyorum...

Bak güzel karşim hükumet bundan birkaç yıl kadar öncesinde bir yığın (borca girerek) yatırımlarını küresel anlamda canlandırmaya yönelik girişimde bulundu.
Bu durum uzun vade yatırımı olduğundan ötürü halk zorluklar yaşadı. Faiz indirimi dolayısı ile TL değer kaybetti. (enflasyon)
Yurt dışından gelen turistler ülkeye döviz girdisi sağladı. Dışa bağımlı olduğumuz ve üretimin sadece ülkemize yetecek kadar olduğu için turistlerin önü açıldı. (pandemi)
Sana bunları anlatıyorum çünkü asıl olaya geliyoruz. Tabi konuşulacak daha çok detay var fakat üzerinden geçiyorum...
Üretim son yıllarda pandemi nedeniyle oldukça azaldı. Zincirleme ticaret duraksadı ve dünyada bir kriz meydana geldi.
Enflasyonun artması ne kadar halkın boğazını sıksa da bir strateji uygulandı ve işe yaradı.

Buranın altını çiziyorum;
Doların yükselişte olduğunu gören kim varsa bitcoin ile ilgilenen kesim de dahil olmak üzere, kazandıklarını dolara yatırdı veya dolar üzerinden oynadı.
Hükumet son çareyi zekice bir hamle yaparak, yani 1 milyar dolar döviz bozdurdu. Bunun öncesinde halka açıklama yaptı. Düşüşü görenler ve açıklamayı dikkate alanlar yüksek kurdan sattı sonra da diğerleri panik satış yaptı. Sonuç olarak halkın çoğu dövizlerini bozdurdu, hükumet bir nevi al gülüm ver gülüm uyguladı ve TL mevduatının güçlendi.

Şuan imkansız görünüyor 10-13 arasında gider gelir bu aralar ama 1 ay sonra 20 yi geçer diye tahmin ediyorum

Dolar bu sabah 10TL iken tekrar 11.49'a kadar çıkıp sonra 11.09'a geriledi. Sizce bu dalgalanma normal mi, geçecek mi?
tabiki olmaz ayrıca suanki doların düsmesi iyi degil enflasyonu tetikleyecek.

2023 den sonrası belki oda zor be burdan dondurmek

6 TL Olcağını sanmıyorum şuan düştüğüne bakma Yıl başından sonra artma ihtimali var hemde yüksek

Dolar 1-6 lira olsun okulda telefonunuzu çıkarın diye bağırmazsam ne olayım ama olmaz.

Kaça düşerse düşsün 1 max 2 aylık rahatlama euro dolar düşüyor piyasa'da ki şeylerin fiyatı düşmüyor ondan sonra izle bakalım neler oluyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt