Anket Singleplayer mi? Multiplayer mi?

Peki siz hangisini tercih ediyorsunuz?

• Tek oyunculu oyunlar (Singleplayer)

• Çok oyunculu oyunlar (Multiplayer)

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Tek + Hikayeli demeyende ne bileyim..

Multinin tek güzelliği arkadaşlarla oynamak açıkcası mw3 türkçe dulajla ilk oynadığımda aldığım zevki başka bir multiplayer oyunun verebileceğini sanmıyorum

Oyuncuların yarısından fazlası tek oyunculu oyunları tercih ediyor.
MIDiA Research yayınlanan bir rapora göre dünya çapındaki oyuncuların yarısından fazlası tek oyunculu oyunları tercih ediyor. 16-24 yaş arasındaki genç oyuncular ise çevrimiçi PVP'yi tercih ediyor.

Oyuncuların yarısından fazlasının tercihi tek oyunculu oyunlar
Dijital oyun dünyasında oyuncu tercihleri, yaş gruplarına ve oyun türlerine göre büyük farklılıklar gösteriyor. Yakın zamanda MIDiA Research tarafından yapılan bir araştırma, dünya genelinde oyuncuların büyük bir çoğunluğunun hâlâ tek oyunculu (singleplayer) oyunları tercih ettiğini ortaya koyuyor.

Yaş ilerledikçe tercih tek oyunculu oyunlar oluyor
Araştırmaya göre, dünya çapında ankete katılan 9.000 oyuncunun yüzde 53'ü tek oyunculu oyunları diğer oyun türlerine kıyasla daha fazla seviyor. Ancak, özellikle 16-24 yaş grupları, çevrimiçi çok oyunculu (PVP) oyunlara daha fazla ilgi gösteriyor. Fortnite gibi dev oyunların bu yaş grubunda büyük ilgi görmesi, milyar dolarlık oyun sektörünü canlı hizmet (veya servis oyunları) modellerine yönlendiriyor. Fortnite’ın son 10 yılda 20 milyar dolarlık gelir elde etmesi, oyun firmalarını bu tür oyunlar geliştirmeye teşvik ederken, geleneksel olarak tek oyunculu oyunlar üreten şirketler bile çevrimiçi modelleri denemeye başladı.

Sony gibi devlerin de bu trende ayak uydurması, servis oyunlarının önemini artırıyor. Mikro ödemeler ve sürekli aktif mağaza sistemleri, bu oyun türlerinin kârlılığını artırıyor. Ancak, yine de araştırma sonuçları tek oyunculu oyunların dünya genelinde popülerliğini koruduğunu gösteriyor.

Rapora göre yaş ilerledikçe oyuncu tercihleri değişiyor. 25-34 yaş aralığındaki oyuncular tek oyunculu oyunlara daha fazla ilgi gösterirken, 55 yaş ve üzerindeki oyuncuların yüzde 74'ü tek oyunculu deneyimleri tercih ediyor. Bu yaş grubundaki oyuncuların hayat temposuna daha uygun olan tek oyunculu oyunlar, duraklatılabilir ve istenilen hızda oynanabilir olmasıyla öne çıkıyor. Çevrimiçi servis oyunlarının aksine, tek oyunculu oyunlar oyunculara daha esnek bir oyun deneyimi sunuyor.​
single oynayanlar asosyal bence (single oynuyorum 😢)

single oynayanlar asosyal bence (single oynuyorum 😢)
Bence alakası yok bazı insanlar başkalarıyla oynayarak sosyalleşir ağzının tadını bilenler de multiplayerden sıkılıp singleye geçip kendi iç dünyasında sosyalleşir

Bence alakası yok bazı insanlar başkalarıyla oynayarak sosyalleşir ağzının tadını bilenler de multiplayerden sıkılıp singleye geçip kendi iç dünyasında sosyalleşir
haklısın hocam şakaya karışık söylemiştim

arkadaşların varsa en kötü multiplayer oyun en iyi singleplayer oyundan daha çok zevklidir. bir dönem among us 'ı hatırlayın. 250 mblik bok gibi grafikli bir oyun olmasına rağmen deli gibi oynanıyordu. ancak ben yalnız biri olduğum için benim tercihim singleplayer :D

Kesinlikle Singleplayer oyunlar biliyorum daha sağlam bir PC gerekli oyunlar çok pahalı ama oyun hayatımın büyük çoğunu SP oyunlarla geçirdim MP oyunlarda taş çatlasın 2-3 saat oynarsın ama SP oyunlar film gibi hikaye sardı mı saatlerce oyunun başından cidden kalkamıyorsunuz

Kesinlikle Singleplayer oyunlar biliyorum daha sağlam bir PC gerekli oyunlar çok pahalı ama oyun hayatımın büyük çoğunu SP oyunlarla geçirdim MP oyunlarda taş çatlasın 2-3 saat oynarsın ama SP oyunlar film gibi hikaye sardı mı saatlerce oyunun başından cidden kalkamıyorsunuz
Kesinlikle öyle. MP oyunlardan bir kaç saat sonra sıkılma ihtimali var ama SP oyunlarda bu ihtimal ortadan kalkıyor

Kesinlikle öyle. MP oyunlardan bir kaç saat sonra sıkılma ihtimali var ama SP oyunlarda bu ihtimal ortadan kalkıyor
Hatırlıyorum küçükken ilk oynadığım SP oyun GTA San Andreasdı her görevi heyecanla oynuyordum bir sonra ki görevde ne olacak diye aynı heyecanı hiçbir online oyundan almıyorum

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt