Rat yedim

xxfrtcxxfrr

Silver Üye
Beyler 2 3 gün önce rat yemiştim bilgisayarın internetini çekip önceden kullandığım bir format flashım vardı format attım ama yine geçmemiş instadan hikaye gönderi paylaşıyor mesaj atıyor ne yapmam lazım öneri

• Bilgisayara format at. Böylece diskteki işletim sistemi ve zararlı yazılımlar silinir.
  • Format bittikten sonra internete bağlan ve tüm güncellemeleri yap.
  • Sonra kullandığın bütün önemli hesapların şifrelerini değiştir. (E-posta, banka, sosyal medya, oyun hesapları vb.)
  • Şifreleri format atmadan önce değiştirme. Çünkü RAT hâlâ bilgisayardaysa yeni şifrelerini de görebilir.
  • Mümkünse şifre değişikliklerini temiz bir cihazdan yap. (Başka bir bilgisayar veya telefon gibi.) Bu daha da güvenlidir.
  • İki aşamalı doğrulamayı (2FA) aç. Böylece şifren ele geçirilse bile hesabına girilmesi çok daha zor olur.
robot musun

@deathxd knk zaten 2 kere formatladım gitmiyor
usb ile mi atıyosun format

Beyler 2 3 gün önce rat yemiştim bilgisayarın internetini çekip önceden kullandığım bir format flashım vardı format attım ama yine geçmemiş instadan hikaye gönderi paylaşıyor mesaj atıyor ne yapmam lazım öneri
kral tüm şifrelerini değiştir bilgisayarının yazılımında değişiklik yapmış olabilirler o yazılımı kontrol ettir ve tekrar sıfırla

@deathxd knk zaten 2 kere formatladım gitmiyor
"Şifreleri değişip format atman bir şeyi değiştirmez."

RAT yemişsen, bilgisayardaki bilgileri gene adama aktarılıyor. O cihazdan şifre değiştiriyorsan, saldırgan yeni şifreni de görebilir. Sonra gidip format atsan bile o yeni şifreyi zaten öğrenmiş olur.

Doğru sıralama basit:
Önce format at (veya temiz bir cihaz kullan), sonra şifrelerini değiştir.

Yoksa "şifreyi değiştirdim, sonra format attım" diye rahatlama. Eğer şifreyi enfekte cihazda değiştirdiysen, bu tek başına seni kurtarmaz.

Mrs beast atıyor amk igden manitalara

Knk şifreleri telefondan değiştiriyorum bilgisayardan değil sonra pcye format atıyorum igye girdiğim gibi erişim sağlıyor steamıda çalmış oe

Mrs beast atıyor amk igden manitalara

Knk şifreleri telefondan değiştiriyorum bilgisayardan değil sonra pcye format atıyorum igye girdiğim gibi erişim sağlıyor steamıda çalmış oe
Kanka sorun sadece şifre değil. Telefondan şifre değiştirip format attığın hâlde adam geri giriyorsa, bir yerde hâlâ erişimi var demektir.

İlk kontrol etmen gereken şey e-posta hesabın. E-postan güvenli değilse, istediğin kadar Steam veya Instagram şifresi değiştir, yine geri alabilir.

Yapman gerekenler:

• Önce e-posta hesabının şifresini temiz bir cihazdan değiştir.
  • Tüm aktif oturumları kapat.
  • 2FA'yı yeniden kur, mümkünse yedek kodları da yenile.
  • Hesaba bağlı tanımadığın telefon, e-posta ve cihazları kaldır.
  • Sonra Steam ve Instagram'ın şifrelerini tekrar değiştir.
Bunları yaptıktan sonra bile aynı oluyorsa, o zaman başka bir cihazında veya hesabında hâlâ erişim olabilir. Tek başına format atmak her zaman bütün sorunu çözmez.

yavrum bak şimdi, önce pc yi kapatıyorsun, sonra telefonundan hesaplarına girip şifreni değiştiriyorsun, sonrasında bütün cihazları hesaptan çıkış yaptırıyorsun, sonrasında gerçekten çıkış yaptın mı bakıyorsun, ondan sonra kaç tane diskin varsa hepsini formatlıyorsun, c ve d diskin var diyelim c de windows var diye c yi formatladın ama d ye ellemedin mi, o virus oraya da bulaştıysa her zaman o diskten bilgilerini almaya devam edicek o yüzden bütün diskleri formatlaman gerekiyor.

ilk insta şifreni değiştir sonra aktif oturumları kapat uygulama izinlerini kaldır pcyi temizle bide pcde hala rat varsa interneti çek processlere bak ratı kapat sonra registera git HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run buraya bak burdaki şüpheli uygulamaları kaldır

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt