Open Source QR Code Generator ve Reader Uygulaması | Python

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere geliştirdiğim QR Code Generator ve Reader uygulamasından bahsetmek istiyorum. Bu uygulama, hem QR kodu oluşturmayı hem de bir görüntü dosyasından QR kodu okuyup çözümlemeyi sağlar.

Özellikler:​

• QR Kod Oluşturma: URL, PDF, Metin, SMS, tel no gibi çeşitli veri türlerinden QR kodları oluşturabilirsiniz.
  • QR Kod Okuma: Seçtiğiniz bir .png dosyasındaki QR kodunu analiz eder ve içeriğini gösterir.
  • Renk ve Arka Plan Seçimi: QR kodunun rengini ve arka plan rengini özelleştirebilirsiniz.
  • Logo Ekleme: QR kodun merkezine bir logo ekleyebilirsiniz.
  • Karanlık Mod Desteği: Uygulama karanlık modda da kullanılabilir.
  • İlerleme Çubuğu: QR kod oluşturma aşamaları, adım adım gösterilen bir ilerleme çubuğuyla izlenebilir.
  • İndirme ve Kopyalama: Oluşturulan QR kodunu indirip sistem panosuna kopyalayabilirsiniz.

Yardım Aldığım Kişiler:​

Bu projeyi geliştirirken tasarımını tamamen ChatGPT'ye yaptırdım.

Esinlendiğim Kişi:​

Projeyi geliştirirken ilham aldığım kişi @Rhanta oldu.

İndirme Linki:​

Uygulamanın tam kodu oldukça uzun olduğu için, .py formatında hazırlayıp sizinle paylaşıyorum. Aşağıdaki linkten uygulamayı indirebilirsiniz:

🔗

gui
Ekran-g-r-nt-s-2024-09-28-115200.png
link yeniler misin

eline sağlık gui çok hoş duruyor

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere geliştirdiğim QR Code Generator ve Reader uygulamasından bahsetmek istiyorum. Bu uygulama, hem QR kodu oluşturmayı hem de bir görüntü dosyasından QR kodu okuyup çözümlemeyi sağlar.

Özellikler:​

• QR Kod Oluşturma: URL, PDF, Metin, SMS, tel no gibi çeşitli veri türlerinden QR kodları oluşturabilirsiniz.
  • QR Kod Okuma: Seçtiğiniz bir .png dosyasındaki QR kodunu analiz eder ve içeriğini gösterir.
  • Renk ve Arka Plan Seçimi: QR kodunun rengini ve arka plan rengini özelleştirebilirsiniz.
  • Logo Ekleme: QR kodun merkezine bir logo ekleyebilirsiniz.
  • Karanlık Mod Desteği: Uygulama karanlık modda da kullanılabilir.
  • İlerleme Çubuğu: QR kod oluşturma aşamaları, adım adım gösterilen bir ilerleme çubuğuyla izlenebilir.
  • İndirme ve Kopyalama: Oluşturulan QR kodunu indirip sistem panosuna kopyalayabilirsiniz.

Yardım Aldığım Kişiler:​

Bu projeyi geliştirirken tasarımını tamamen ChatGPT'ye yaptırdım.

Esinlendiğim Kişi:​

Projeyi geliştirirken ilham aldığım kişi @Rhanta oldu.

İndirme Linki:​

Uygulamanın tam kodu oldukça uzun olduğu için, .py formatında hazırlayıp sizinle paylaşıyorum. Aşağıdaki linkten uygulamayı indirebilirsiniz:

🔗

gui
Ekran-g-r-nt-s-2024-09-28-115200.png
linki yeniler misin

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt