Python yardim

Moneir

Uzman Üye
Requests modulu ile nasil bir sitenin icerigini (div) nasil gorebilirim?
Yani bir site icerisinde hata var(bağlantı hatasi degil site hatasi) bunun nasil incele yapip divini bulup pythonla yazdiracagim ornek kod atarsanis sevinirim

Çözüm
kankam hizliresim icin sifre kirici bir program yapacagim fakat bazen hizli resim hata veriyor,(eror yaziyor)bunu if else seklinde yazacagim eger sitenin iceriginde erorr yaziyorsa print ile bir yazi yazdiracagin kb biraz uzun oldu
Network'den gelen cevaba göre mesela successful ise "200 – 299" gibi bir kod verir eğer hatalı ise "404" falan gibimsi bu linki kontrol edersen kodlara göre daha kolay bir şekilde yapabilirsin.

Kod:
import requests
import time

def check_site_status(url):
    try:
        response = requests.get(url)
        if response.status_code == 200:
            print("Successful")
        else:
            print("Code Error")
    except...
Daha ayrintili yazabilir misin ne yapmak istedigini
kankam hizliresim icin sifre kirici bir program yapacagim fakat bazen hizli resim hata veriyor,(eror yaziyor)bunu if else seklinde yazacagim eger sitenin iceriginde erorr yaziyorsa print ile bir yazi yazdiracagin kb biraz uzun oldu

Network'den gelen cevaba göre mesela successful ise "200 – 299" gibi bir kod verir eğer hatalı ise "404" falan gibimsi bu linki kontrol edersen kodlara göre daha kolay bir şekilde yapabilirsin.

Kod:
import requests
import time

try:
            print("Successful")
        else:
            print("Code Error")
    except requests.exceptions.RequestException as e:
        print("An error occurred:", e)
    finally:
        time.sleep(5)  # 5 saniye bekle ve programı kapat

# Kontrol etmek istediğiniz URL'yi buraya yazın
url = "https://example.com" 
check_site_status(url)

örnek kod işte al sana düzenleme yaparak kullanabilirsin ( gptye yaptırdım kodu 1-2 promt ile )

Çözüm

Kod:
import requests
import time

try:
            print("Successful")
        else:
            print("Code Error")
    except requests.exceptions.RequestException as e:
        print("An error occurred:", e)
    finally:
        time.sleep(5)  # 5 saniye bekle ve programı kapat

# Kontrol etmek istediğiniz URL'yi buraya yazın
url = "https://example.com"
check_site_status(url)

örnek kod işte al sana düzenleme yaparak kullanabilirsin ( gptye yaptırdım kodu 1-2 promt ile )
Kod icin tesekkurler lakin site XML hatasi veriyor kodu da sitede bulamadim bir kod deniyecegim olur insallah eyvallah bu arada

Kod icin tesekkurler lakin site XML hatasi veriyor kodu da sitede bulamadim bir kod deniyecegim olur insallah eyvallah bu arada
ChatGPT'ye sorununu ve yapmak istediğini geçen paylaşılan gpt bypass promt'u ile kullanırsan hem kodun zararlı olmasına rağmen cevap verir sana hemde işine yaramış olur.

Requests modulu ile nasil bir sitenin icerigini (div) nasil gorebilirim?
Yani bir site icerisinde hata var(bağlantı hatasi degil site hatasi) bunun nasil incele yapip divini bulup pythonla yazdiracagim ornek kod atarsanis sevinirim
yapay zekalara danışarak biraz yardımla yapabilirsin sanırım

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt