PTT Ürünüm Gümrüğe Takıldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elyria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elyria

Gold Üye
Arkadaşlar selamlar ben 2 hafta önce yurt dışından champion helmets'ten motorsiklet kaskı ve vizörü aldım bugün elime gümrük haber kağıdı geldi ve gümrüğe takıldığı söylendi buraya kadar problem yok fakat yaşadığım yere bağlı olan gümrük şubesini aradığım da ürünümü gümrük müşaviri ile alabileceğimi söyledi ama kapıda ki adam öyle bir şey demedi bilgisi olan yardımcı olursa çok makbule geçer.

Arkadaşlar selamlar ben 2 hafta önce yurt dışından champion helmets'ten motorsiklet kaskı ve vizörü aldım bugün elime gümrük haber kağıdı geldi ve gümrüğe takıldığı söylendi buraya kadar problem yok fakat yaşadığım yere bağlı olan gümrük şubesini aradığım da ürünümü gümrük müşaviri ile alabileceğimi söyledi ama kapıda ki adam öyle bir şey demedi bilgisi olan yardımcı olursa çok makbule geçer.
hangi kargo olduğunu biliyorsan ara orayı oranın yetkilileri ile konuş aynısı yengemin başına gelmişti

Kanka Yetkililerle Konuşman lazım onlar sana özel izin verirler ve alabilirsin anca öyle.

Dhl ile ekran kartı getirtirler aynısı olmuştu noterden vekalet çıkarttım dhl den örneğini alıp gerisini onlar halletmişti ama pttde süreç nasıl işliyor bilmiyorum bir yolu vardır ama alabilirsin uğraşırsın biraz ama yaşadığın yerdeki gümrük başından savmış seni yada bilgisi yok 150 Euro sınırı geldiğinden beri herkesin takılıyor artık kısacası yurtdışından ürün getirtmek burdakinden pahalıya geliyor

Dhl ile ekran kartı getirtirler aynısı olmuştu noterden vekalet çıkarttım dhl den örneğini alıp gerisini onlar halletmişti ama pttde süreç nasıl işliyor bilmiyorum bir yolu vardır ama alabilirsin uğraşırsın biraz ama yaşadığın yerdeki gümrük başından savmış seni yada bilgisi yok 150 Euro sınırı geldiğinden beri herkesin takılıyor artık kısacası yurtdışından ürün getirtmek burdakinden pahalıya geliyor
DHL ile de ürünüm var 450 euroluk o konuda napmam lazım peki?

150 EURO sınırı geldiğinden beri gümrük sıkıntısı olması çok normal. Aynı şeyi 2 kere yaşadım. Ben kargo şubesine gidip gümrük vergisini ödedikten sonra satın almıştım. Size bildiren kişi hata yapmış olmalı.

150 EURO sınırı geldiğinden beri gümrük sıkıntısı olması çok normal. Aynı şeyi 2 kere yaşadım. Ben kargo şubesine gidip gümrük vergisini ödedikten sonra satın almıştım. Size bildiren kişi hata yapmış olmalı.
Ürünü geri yollatıp para iadesi alacağım fakat DHL kısmında ne yapmam lazım orada ki ürünüm 450 Euroluk?

DHL ile de ürünüm var 450 euroluk o konuda napmam lazım peki?
Yeni yönetmelikte nasıl süreç işliyor bilmiyorum ama 1-1.5 ay önce gelen 150 sınırı yüzünden sürekli takılıyordu bir araştır istersen süreç nasıl işliyormuş yeni vergilendirme getirmişlerdi sanırım gümrükten çekmek için ama çok masraflı bir işlem çok kalem girdisi oluyor 1500 Euro’dan 150 ye çektiler çok ama çok kötü oldu bu durum YouTube da bir araştır anlatan kanallar vardı (tavsiyem burdan almaya bak çünkü elektronik birşey ise gidip geldiğin de dışarıya yine aynı işlemleri aynı vergileri ödeyeceksin haberin olsun bu kanundan önce aynısı başıma geldi İtalya Amazon’a gönderdigim ekran kartına yine girerken vergilerini ödedim eski faturaları beyan etmeme rağmen gümrük sokmadı içeriye almazsanız tasfiye edilecek dediler mecburen aldım)

Gelir para iadesi isteyin yine ne olur ne olmaz eğer gelirse her türlü kârlı olur sizin için

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt