Pi sayısı bulunabilir mi?

pi irrasyonel bi sayı olduğu için yani ondalık kısmı sonsuza kadar gidiyor ama tekrar etmiyor ve bi örüntü oluşturmuyor hiçbir bilgisayar hatta süper bilgisayarlar bile pi’nin tam değerini bulamaz. bilgisayarlar sadece pi’nin giderek daha fazla basamağını hesaplayabiliyor ama bu hep bi yaklaşım oluyor yani tam değer değil.
zaten süper bilgisayarlar kuantum pclerin kullanım amacı bunlardan daha üst düzey şeyler için kullanılıyor diye biliyorum zaten trilyonlardan bahsediyoruz bence de bulunamaz
yorumlarını için teşekkür ederim ama bence pi sayısının tam bir karşılığı var.

zaten irrasyonel bir sayı çıkmasının sebebi yapabiliceklerimizin sınırlı olması mesela %100 doğrulukta bir daire çizebilsek bu bize irrasyonel bir sayı vermezdi, fakat hiçbirşeyi mükemmel yapamıyoruz (bizim açımızdan mükemmel bile olsa değil) bunun bi belgeseli vardı altın oran da aynı mevzudan patlıyor

Olabilir ama bunu kabul etmek için şuana kadarki milyonlarca yıllık evreni, teoremleri, matematiği reddetmen ve kendi matematiğini oluşturman ve kanıtlaman gerek :D
sayılar bir teori oldugu icin çok birşey olmazdı teoriyi netleştirirlerdi sadece ve belki gerçek matematiği yakalardık

Dostum burda bazı teorik bilgiler hakkında yorum yaptık onu denediklerini ve bizden daha profesyonelce yaptıklarını biliyoruz yorum kasmassan seviniriz ban yersin haberin olsun
yorum kasmıyorum kanka ama bence yorumun saçma özür dilerim kusura bakma

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt