PC acılmıyor

cancan222

Gold Üye
Merhaba yaklaşık 1 hafta önce pc mavi ekran verdi ve acılmıyor 4 slot ramin 3 slotu aynı marka 4gb ddr4 ram 1 slotu 8gb ddr4 ram takılıydı sorun yaşamıyordum.

Ramleri söküp tek tek taktım bir ara acıldı fakat tekrardan kapatıp actığımda aynı sorunla karşılaşıyorum hiç açılmıyor sorun ne olabilir.

Mavi ekfan donanımsal veya yazılımsal olur sizinki donalımdal olabilir hataların nedenini tahminimce sıralayayım:
1:ram uyumsuzluğu ramlerin farklı hızlarda çalışan ramler olursa sıkıntı
Çözüm:tüm ramler aynı marka ve aynı GB olsun
2. RAM Slotları veya Modülleri

Anakart üzerindeki RAM slotlarından biri veya RAM modüllerinizden biri arızalı olabilir benc burd.

Çözüm:1. RAM'leri tek tek ve farklı slotlarda dene olması lazım sorun burdaysa kral

2. Her bir RAM modülünü farklı bir bilgisayarda test edebiliyorsan arızalı olup olmadığını doğrulayabilirsin
3. Bios ayarları yazmaya üşendim kısaca Anakartın BIOS'unu sıfırlayacan. Bunun için genelde anakart üzerindeki CMOS pilini çıkar tak yaparsn 5-10 saniye beklersn, ardından yerine takarsn
Hiçbiri olmazsa PSU nu kontrol et güvenli modda açmayı dene olur umarım eğer olmazsa güvenli modda başlatıpında yaz buraya yardıma geleceğim dostum

psu kablonu değiştirmeyi dener misin rica etsem
eğer ram slotları veya ramla alakalıysa klavyede ki ışıklar (eğer yanıyorsa) numlock ve capslock ışıkları yanmayacaktır eğer tuşlara basıp onlar aktif haldeyse pasife çekebiliyorsan problem ram de değildir

psu kablosunu denedim bugünde psu yu değiştireceğim yedekle

bazen acılıyor bazen acılmıyor kafasına göre reset atıyorum çalışmıyor bir hata kodu var anakartta 32 yazıyor asus

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
psu kablosunu denedim bugünde psu yu değiştireceğim yedekle

bazen acılıyor bazen acılmıyor kafasına göre reset atıyorum çalışmıyor bir hata kodu var anakartta 32 yazıyor asus
32den once 15 hata kodu yaziyo mu kisa sureli

Bir soru daha soracağım 700w güç kaynağım var ekran kartı vb bileşenleri söküp elimdeki eski pc nin 250w suppylini takıp denesem sadece denemek için sorun ondamı diye açarmı

cmosu sifirlamayi dener misin
cmosu sıfırlayınca bios ekranı geliyor kaydet çık diyince hiç birşey yapmadan yine 32 kodu veriyor

Mavi ekfan donanımsal veya yazılımsal olur sizinki donalımdal olabilir hataların nedenini tahminimce sıralayayım:
1:ram uyumsuzluğu ramlerin farklı hızlarda çalışan ramler olursa sıkıntı
Çözüm:tüm ramler aynı marka ve aynı GB olsun
2. RAM Slotları veya Modülleri

Anakart üzerindeki RAM slotlarından biri veya RAM modüllerinizden biri arızalı olabilir benc burd.

Çözüm:1. RAM'leri tek tek ve farklı slotlarda dene olması lazım sorun burdaysa kral

2. Her bir RAM modülünü farklı bir bilgisayarda test edebiliyorsan arızalı olup olmadığını doğrulayabilirsin
3. Bios ayarları yazmaya üşendim kısaca Anakartın BIOS'unu sıfırlayacan. Bunun için genelde anakart üzerindeki CMOS pilini çıkar tak yaparsn 5-10 saniye beklersn, ardından yerine takarsn
Hiçbiri olmazsa PSU nu kontrol et güvenli modda açmayı dene olur umarım eğer olmazsa güvenli modda başlatıpında yaz buraya yardıma geleceğim dostum
Bunların hepsini deneyin önce olması lazım güvenli modda açılıyormu?

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt