KeyAuth Alternatifleri?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan proplus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    auth

proplus

Hesabın asıl sahibi kullanmayı bırakmıştır.
Master Üye
Çoğu C++ & Rust projemde uzun zamandır KeyAuth - Seller API kullanıyorum ve açıkçası oldukça memnunum. Hazır .lib (library) kütüphanesini kullanmıyorum; tüm istekleri kendi geliştirdiğim koruma mekanizmalarından geçirerek kendi web sitem üzerinden proxy mantığıyla iletiyorum.

Şu an için KeyAuth'tan gerçekten memnunum. Nasıl kullanılacağını ve nasıl korunacağını bilen biri için oldukça başarılı ve sağlam bir lisanslama sistemi sunuyor. Ancak yarın bir gün herhangi bir sebepten dolayı KeyAuth'un kapanması veya tamamen erişilemez hâle gelmesi durumunda bütün altyapımın buna bağlı olmasını istemiyorum.

Elbette sıfırdan basit bir lisanslama sistemi yazılabilir. Örneğin bilgisayardan birkaç donanım bilgisini (seri numarası, UUID vb.) alıp hash'leyerek sunucuya gönderebilir, doğrulama yapabilirsiniz. Fakat iş pratikte göründüğü kadar basit değil. Güvenlik, güncellenebilirlik, istikrar, saldırılara dayanıklılık ve bakım süreçleri işin içine girdiğinde kapsam oldukça büyüyor.

Yaptığım araştırmalar sonucunda, KeyAuth'un yerini doldurabilecek ve topluluk içerisinde kendini kanıtlamış şu üç projeye rastladım:

Bildiğim kadarıyla CGAuth şu anda hâlâ açık kaynak durumda. Henüz 2.0 sürümü yayınlanmadı ve bildiğim kadarıyla premium bir sürümü de bulunmuyor.

Aranızda TrashAuth veya PapelAuth/Qpapel kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Aynı şekilde KeyAuth kadar bilinen, uzun süredir kullanılan ve güvenilir olduğunu kanıtlamış farklı lisanslama sistemleri varsa onları da önerebilirsiniz.

Eskiden alternatif olarak Auth.GG de vardı ancak bildiğim kadarıyla artık aktif değil veya tamamen kapatıldı.

Son olarak, lütfen geçmişi birkaç ay veya bir yılı bile bulmayan, güvenilirliği kanıtlanmamış, yapay zekâ ile aceleyle hazırlanmış ("AI skid") auth projelerinin reklamını yapmayın. Uzun süredir kullanılan, topluluk tarafından test edilmiş ve mümkünse gerçek projelerde tercih edilen çözümler hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
Çoğu C++ & Rust projemde uzun zamandır KeyAuth - Seller API kullanıyorum ve açıkçası oldukça memnunum. Hazır .lib (library) kütüphanesini kullanmıyorum; tüm istekleri kendi geliştirdiğim koruma mekanizmalarından geçirerek kendi web sitem üzerinden proxy mantığıyla iletiyorum.

Şu an için KeyAuth'tan gerçekten memnunum. Nasıl kullanılacağını ve nasıl korunacağını bilen biri için oldukça başarılı ve sağlam bir lisanslama sistemi sunuyor. Ancak yarın bir gün herhangi bir sebepten dolayı KeyAuth'un kapanması veya tamamen erişilemez hâle gelmesi durumunda bütün altyapımın buna bağlı olmasını istemiyorum.

Elbette sıfırdan basit bir lisanslama sistemi yazılabilir. Örneğin bilgisayardan birkaç donanım bilgisini (seri numarası, UUID vb.) alıp hash'leyerek sunucuya gönderebilir, doğrulama yapabilirsiniz. Fakat iş pratikte göründüğü kadar basit değil. Güvenlik, güncellenebilirlik, istikrar, saldırılara dayanıklılık ve bakım süreçleri işin içine girdiğinde kapsam oldukça büyüyor.

Yaptığım araştırmalar sonucunda, KeyAuth'un yerini doldurabilecek ve topluluk içerisinde kendini kanıtlamış şu üç projeye rastladım:

Bildiğim kadarıyla CGAuth şu anda hâlâ açık kaynak durumda. Henüz 2.0 sürümü yayınlanmadı ve bildiğim kadarıyla premium bir sürümü de bulunmuyor.

Aranızda TrashAuth veya PapelAuth/Qpapel kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Aynı şekilde KeyAuth kadar bilinen, uzun süredir kullanılan ve güvenilir olduğunu kanıtlamış farklı lisanslama sistemleri varsa onları da önerebilirsiniz.

Eskiden alternatif olarak Auth.GG de vardı ancak bildiğim kadarıyla artık aktif değil veya tamamen kapatıldı.

Son olarak, lütfen geçmişi birkaç ay veya bir yılı bile bulmayan, güvenilirliği kanıtlanmamış, yapay zekâ ile aceleyle hazırlanmış ("AI skid") auth projelerinin reklamını yapmayın. Uzun süredir kullanılan, topluluk tarafından test edilmiş ve mümkünse gerçek projelerde tercih edilen çözümler hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.
cgauth veya trashauth

Uzun bir süre papelship kullandım koruması sistemi paneli olsun vb cryptauth danda iyi fiyatta makul @Tariik satıcı ayrı bir samimi çok hızlı destek sağlıyor

Bu konuda kararsız kalmak son derece normal ve size neden kullanmanız gerektiğini, kimin için olduğunu ve sunduğu özelliklerden kısaca bahsedeceğim. Papelship sitesi sadece düz auth doğrulama sağlamak için değildir. Papelship, dijital ürün satışı yapacak olan tüm geliştiricileri hedef alan, tüm eksiklerini kapatan bir e-ticaret altyapısıdır ve qPapel bu sistemin altındaki köklü ve yaygın kullanılan DRM (auth doğrulama) hizmetidir. Papelship ekosisteminin içindedir. Bu şu demek: Bir yandan dijital ürünlerinizin satışını yaparken bir yandan da koruyabilirsiniz.

Şimdi size birkaç soru soracağım: Hangi kimlik doğrulama sistemi sizin açtığınız bayilerden ödeme almanıza olanak sağlar?

Ya da hangi kimlik doğrulama sistemi eşi benzeri olmayan özellikler sunuyor: qPAnalyzer - Binary Trace - Remote Settings?

Bu soruların cevabı qPapel olacaktır.

qPapel, aktif 540'tan fazla ücretli abonelikle geliştiricileri korurken, ücretsiz abonelikle kullanan kişi sayısı da bir o kadar fazla ve aktif olarak 2000'den fazla bilgisayara koruma hizmeti sağlıyor. Bu, geçen günlerin analiz raporudur.
p1aMub4.png

Keyauth'dan qPapel sistemine geçtiğinizde gerçekten de net bir farklılığı hissedeceksiniz. Koruma olarak da tamamen esnek, kendinizin ayarlayabileceği bir koruma ayarlama sayfası mevcut. Sitemizi incelemenizi öneriyorum. Bir sonraki kararsızlık sebebi olan "Keyauth yakında kapanabilir, Papelship ne kadar süre açık kalır?" diye şüphe duymanız çok normaldir. Ancak Papelship sadece auth sistemi sağlamadığı için mağazalardan alınan gelirler ve abonelik ücretleri ile kendisini karşılayabilecek ve önü açık bir projedir. Bilinçli, bilgili bir geliştirici projesinden gerçekten en iyi şekilde verim alabilir. Tabii ki son karar sizindir. Fiyat, özellik, kullanıcı sayısı; bunları kendi araştırmanızla tartın ve en ağır basanı kullanın.

Ek olarak:
Auth hizmeti adı altında birçok platform mevcut, dilediğinizi tercih edebilirsiniz; ancak qPapel Auth'ın sunduğu yapı sadece bir kimlik doğrulama sistemi olarak değerlendirilmemeli. Bunu bir ego meselesi olarak değil, geliştirdiğimiz sistemin amacı açısından söylüyorum. Birçok kişi qPapel'i sadece bir auth servisi olarak görüyor fakat asıl hedefimiz hali hazırda asgari düzey clientside koruma elde edebileceğiniz ve dijital ürünlere yönelik bir e-commerce marketplace ekosistemi oluşturmak.

Bu yapı sayesinde yalnızca kullanıcı doğrulama değil; dünya genelinden ödeme alma, dijital ürün satışı yapma, programlarınıza lisans oluşturma ve bu lisansları merkezi şekilde yönetme gibi süreçleri tek bir ekosistem içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

qPapel Auth tarafında da aynı hassasiyetle uğraşıyorum. Şu anda yalnızca C tabanlı diller için kütüphane desteği sağlıyorum. Bunun sebebi, diğer dilleri bilmediğim halde AI ile otomatik çeviri yapıp güvenlik açısından açık oluşturabilecek kütüphaneler yayınlamak istemememdir. Destek verdiğim dillerde sunduğum kaliteyi korumak istiyorum.

Eğer projeniz C tabanlı diller kullanıyorsa qPapel Auth'ı kullanmaktan çekinmeyin. Başlangıç için ücretsiz aboneliğimiz var. Ancak isterseniz daha üst bir koruma desteği, fazla limitlere, özelliklere erişmek ve global ölçekte büyümesine destek olmak amacıyla üyelik alabilirsiniz.

Kısacası bu platformu kişisel gelir elde etmek için değil, global çapta kullanılabilecek bir ekosistem oluşturmak amacıyla geliştirildi. qPapel yalnızca bir auth sistemi değil; içerisinde e-commerce, ödeme, lisanslama ve dijital ürün altyapısını barındıran daha büyük bir yapının parçasıdır.

Tabii ki son karar sizindir. Fiyat, özellik, kullanıcı sayısı; bunları kendi araştırmanızla tartın ve en ağır basanı kullanın.

Son düzenleme:

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt