lulpeek
Efsane Üye
dc ver seribu dayı biliyor bilgili bi kardeşimiz belli ki
dc ver seribu dayı biliyor bilgili bi kardeşimiz belli ki
yok sen ver ekliyim seridc ver seri
rica ederim iyi forumlarPaylaşım için teşekkür ederiz.
IOCTL metodu, kernel kısmında daha önceden belirlediğiniz string ile create ettiğiniz bir DriverObjecte UserMode da CreateFile fonksiyonuyla file_existing flagını kullanarak aynı zamanda Usermodedan bu driver objecte bir handle oluşturursunuz. Daha sonra bu handle kullanarak Usermodedan IO bufferları gönderebilir ve kerneldeki IOCTL dispatcher fonksiyonunuzdan yanıt alabilirsiniz. Bu fonksiyonun kernel modeda MJ fonksiyon arrayına tanımlanız lazım Usermodedan gelen IO bufferlarını dinleyebilmeniz için. Aynı zamanda bu fonksiyon arrayına Create,Delete gibi eventler içinde fonksiyon tanımlayıp koyabilirsiniz bu sayede usermodedan driver objectine handle açtığınızda veya closehandle yaptığınızda bu kernel modedan dinleyebilirsiniz. Kendi driver objectinize IOCTL dispatcher kurabildiğiniz gibi aynı zamanda legit driverlarında Dispatcherlarını hooklayıp kendi lehinize kullanabilirsiniz. Bu dispatcher hook günümüz kernel anticheatlerine etkili bir yöntemdir. Daha detaylı bilgi için meraklısı varsa Windows Internals kitabındaki IO kısmını okuyabilirler…
Okumak2 yazdın da 1.si nerede? link atma şansı varmı
tabi çok fazla detaylı fakat tecrübe kazandıkça detayların ne kadar birbirini tamamladığını farkediyor insan . Özellikle c++ main dilin ise kernel işlemlerini öğrenmeni tavsiye ederim. Bilgisayarın çalışma mantığını ve sistemin ilerleyişini kavraman çok değerliOldukça yararlı bir paylaşım. NTAPI ve Kernel Mode işlemleri gerçekten çok zor ama bir o kadarda havalı. Ben şahsen C++ biliyorum, fakat bu kısımlar o kadar detaylı ki...
aynısını yazıyordum...Okumak
Linki istemek