kene hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fluffy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fluffy

Diamond Üye
bu aralar reelslerime hep kene ısırıyodu kene sokuyodu kene s*kiyodu tarzı videolar cıkıyor bende huylanmaya basladım birde suan yazlıktayım agac orman icünden falan geciyom ne bu kene olayı nasıl korunuruz

bu aralar reelslerime hep kene ısırıyodu kene sokuyodu kene s*kiyodu tarzı videolar cıkıyor bende huylanmaya basladım birde suan yazlıktayım agac orman icünden falan geciyom ne bu kene olayı nasıl korunuruz

⚠️ Kene Isırmasına Karşı Nasıl Korunuruz?​

1. Kapalı Giyin:Ormanlık alanlara giderken:
    • Açık renkli, uzun kollu giysiler giy.
    • Pantolon paçanı çorabın içine sok.
    • Şapka ya da bone kullanabilirsin.
  2. Vücut Kontrolü:Dışarıdan eve geldiğinde:
    • Tüm vücudunu ayna karşısında kontrol et.
    • Özellikle: koltuk altı, kulak arkası, kasık, bacak arası, diz arkası gibi bölgeleri dikkatlice incele.
  3. Kene Kovucu Sprey Kullan: Eczanelerde satılan DEET içeren kene kovucu spreyleri kullanabilirsin.
  4. Evcil Hayvanlara Dikkat: Kedi/köpek varsa, onların da tüylerini sık sık kontrol et.

❌ Kene Yapıştıysa Ne Yapmalıyım?

• Panik yapma. Çıplak elle dokunma.
  • En kısa sürede sağlık kuruluşuna git.
  • Cımbızla çekmek doğru yapılmazsa riski artırır. Profesyonelce çıkarılması gerekiyor.

Ormanlık alan da yaşıyorsan çevrene nane , sarımsak tarzı bitkileri ek .

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
ez harici bocek gorursen acıma.

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
Ormanlık alanda uzun kollu ve paçaları çoraba sokmak işe yarar. Dışarıdan gelince vücudunu kontrol etmeyi unutma, özellikle eklem yerlerini.

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt