RockstarGames
Silver Üye
0.446 satırlık kodunda chatgptden yardım aldım diyen birisi diyor bunu.
0.446 satırlık kodunda chatgptden yardım aldım diyen birisi diyor bunu.
AİPWIDKJHAIOPUWDHAP08WHDJIAWJDPOIAJWHDIOJAWPJIAP8WIDJĞPJH
deneyeceğim teşekkürlerdostum merhaba öncelikle kod içinde hash kontrolu çok uğraştırır ve depolama alanından çalar onun yerine api bağlayıp bir siteden hash listesini çekmek işine gelir ayrıca kotu dosya uzantısı diye bir şey yoktur .exe yararlı bir dosyada olabilir kötü dosya isimleri diye bir şeyde yoktur onun yerine açık olan isimler kullana bilirsin örneğin boş ascii karakter isimli olan dosyalar hash kontrolu ve içindeki importlardan program kontrolu gerçekleştire bilirsin ayrıca python diliyle kısıtlı bir uygulama yaparsın onun yerine c# c++ gibi diller ile çeşitli kütüphaneleri kullanarak çok daha kapsamlı bir proje geliştirebilirsin.
import os
import hashlib
kotu_dosya_uzantilari = [
'.exe',
'.vbs',
'.bat',
'.scr',
'.pif',
'.com']
kotu_dosya_isimleri = [
'malware',
'virus',
'trojan',
'ransomware']
known_malware_hashes = {
'e99a18c428cb38d5f260853678922e03': 'Example Malware 1',
'd41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e': 'Example Malware 2' }
CHATGPT'DEN YARDIM ALINDI.
KODLAR DÜZELTİLDİ.
nasıl çalışır?
- Program, kullanıcıdan bir klasör yolu alır.
- Verilen klasördeki tüm dosyaları kontrol eder.
- Her dosya, kötü amaçlı yazılım olup olmadığını belirlemek için:
- Dosya uzantısı,
- Dosya adı, veya
- Dosya hash değeri ile kontrol edilir.
- Şüpheli dosyalar, kullanıcıya raporlanır.
Eksiklikler ve Geliştirmeler:
Bu program çok basittir ve yalnızca temel kötü amaçlı yazılım tespiti yapar. Gerçek bir antivirüs yazılımı, aşağıdaki gibi özelliklere sahiptir:
- Davranışsal analiz: Dosyaların çalışma zamanındaki davranışlarını analiz eder.
- Heuristik analiz: Dosyaların içeriğini inceleyerek, kötü amaçlı yazılım olasılıklarını değerlendirir.
- Bulut tabanlı tespit: Bilinen kötü amaçlı yazılımların güncel veritabanlarıyla karşılaştırma yapar.
- Gerçek zamanlı koruma: Sistem etkinliklerini sürekli olarak izler ve anında müdahale eder.
- ŞÜPHELENDİĞİNİZ DOSYALARI ATIN.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedirTIKLA Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
teşekkurler 0.3 te yapmayı planlıyorumbak sey yap guzel bi menu yap tam tarama hızlı tarama özel tarama ama cmd yazmasın dedim gibi bitdefender malwere kaspersky menu tarzı bir şey yap basarıların devamını dilerim