Çözüldü Kasa Çalışıyor Görüntü Yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xlayA

Banned
Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
selam dün akşama kadar bilgisayarım sorunsuz çalışıyordu ekrandan ışık geldiği için monitör ekranını kapattım sonra geri açmayı denediğimde de açılmıyor şimdide denedim televizyonada bağladım yok öncedende ekran kartım kısa devre yapmıştı kasanın ışıkları hızlı yanıp söniyotdu şimdi öyle bir durum da yok en son 4 ay önce gittiğimde 1100 tl verdim nasıl yapabilirim lütfen yazın boş geçmeyin

kanka bitane beep buzzer al anakarta tak bakalım onun verdiği beep seslerinin anlamları var öyle anlayabilirsin sorunun hangi parçada olduğunu
ayrıca ayrıntılı yaz bilgisayar açılıyor boot ediyor herhangi ses yok ama görüntü simsiyah mı ?
edit: geçmiş olsun herhalde çoktan tamirciye götürmüşsündür.

ramleri cıkar ucu sarı onun altın gibi o sarı yeri güzelce dikakat ederek silgiyle sil büyük ihtimalle çözülür

selam dün akşama kadar bilgisayarım sorunsuz çalışıyordu ekrandan ışık geldiği için monitör ekranını kapattım sonra geri açmayı denediğimde de açılmıyor şimdide denedim televizyonada bağladım yok öncedende ekran kartım kısa devre yapmıştı kasanın ışıkları hızlı yanıp söniyotdu şimdi öyle bir durum da yok en son 4 ay önce gittiğimde 1100 tl verdim nasıl yapabilirim lütfen yazın boş geçmeyin

1-Kasanın 220v güç kablosunu sök arkadan.
2-kaç tane ram var ise hepsini çıkart
3- beş dakika kadar ramler takılı olmadan bekle
4- beş dakika sonra ramleri tekrar söktüğün slotlara tekrar tak
5- kasanın 220v güç kablosunu kasaya tak
6- Bilgisayarı normal şekilde aç

Sorunun düzelme başarı oranı yüksek ihtimal, daha detaylı yardım istersen , İşlemci anakart ram ekran kartı güç kaynağı marka ve modellerini yaz çözüm yolları için tecrübelerimi seninle paylaşabilirim.

(Anakartın yanmış diyenlere kulak asma , başım ağrıyor dediğinde, sana kanser olmuşsun diyen insanlar gibi gör onları :D )

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
1-Kasanın 220v güç kablosunu sök arkadan.
2-kaç tane ram var ise hepsini çıkart
3- beş dakika kadar ramler takılı olmadan bekle
4- beş dakika sonra ramleri tekrar söktüğün slotlara tekrar tak
5- kasanın 220v güç kablosunu kasaya tak
6- Bilgisayarı normal şekilde aç

Sorunun düzelme başarı oranı yüksek ihtimal, daha detaylı yardım istersen , İşlemci anakart ram ekran kartı güç kaynağı marka ve modellerini yaz çözüm yolları için tecrübelerimi seninle paylaşabilirim.

(Anakartın yanmış diyenlere kulak asma , başım ağrıyor dediğinde, sana kanser olmuşsun diyen insanlar gibi gör onları :D )
diğrrlerini bilmiyorum anakatt msi b450 gaming plus işlemvi amd ryzen 2600 six core anakart eski baya yaklaşık 4 5 sneedir kullanıyorum ama yinede idare ediyordu

öncelikle driverlar güncelmi

hocam kasayı sök arkadan power kaplosunuda sözk hdm yada vga kaplonda sok sonra power tuşuna basalı tut tekrar tak çalıştırmyayı dene

Kasanın tuşuna bastığınızda fanlar dönüyor ama monitöre görüntü gelmiyorsa genel olarak bakılması kontrol edilmesi gereken pc bileşenleri.

1- Ramler statik yapmış olabilir (Eski nesil kartlarda en sık karşılaşılan problemdi ram statik yapması, artık günümüzdeki anakartlar statik korumalı gelse de yine de baze voltaj dalgalanmasından ramlerin statikten dolayı düzgün çalışamadığını görebiliyoruz), kasanın güç kablosunu söktükten sonra tüm ramleri sökün 5 dakika böyle bekleyin daha sonra ramleri soketlerine takın ve fişi takın pc yi açmayı deneyin.
2- Birden fazla ram var ise önce 1 rami tek tek farklı slotlara takarak pc yi açmayı deneyin başarısız olursa farklı slota takın yine başarısız olursa diğer ramide aynı yöntem ile deneyin.
3- Güç kaynağı problemleri, Olası güç kaynağı arızalarından ötürü yeterli akımı ekran kartına sağlayamadığı için monitöre görüntü gitmeyebilir.
4- Kablolardan kaynaklanan problemler. (Genelde ekran kartı hdmi/dpi port soketlerindeki bozulmalar yada kablolardan kaynaklı bozulmalardan monitöre görüntü gitmez.
5-Ekran kartı kaynaklı problemler ( bir çok nedeni olabilir ekran kartı hafıza çiplerindeki sorunlar sigortalardaki yada besleme bobinlerindeki problemlerden olabilmektedir.)
6-Anakart besleme yada kontrolcü problemleri.

Bu anlatım bu konuya özel değil , bu problemi yaşayan genel herkes için bakılması/kontrol edilmesi gereken noktalardır.

Bazı testleri yapabilmek için elinizde alternatif olarak ikinci bir güç kaynağı ikinci bir ram yada ikinci bir ekran kartı gibi bileşenler olursa , arızalı parçayı bulmakta işiniz daha kolay olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt