Hayatı yaşamak?

kuzgununfair

Silver Üye
Arkadaşlar sürekli aynı şeyi görüyorum ve gözlemliyorum. Atanan ve ya bir iş sahibi olan herkes kredi çekip, bir ev alıp ömrü boyunca o krediyi ödemek için çalışıyor veya evlilik için para biriktiriyor daha sevgilisi bile yokken. Sizce bu mantıklıma 35 yaşıma kadar kredi ödeyip bir ev alıp sonrasında kirasız yaşamak mı? yoksa tam tersi hayata bir kere geliyorum 35-40 yaşında evim olsa ne olur? olmasa ne olur? Diyip parayı eğlence için ezmek mi? Eğlence olması şart değil hobi ile uğraşmak ta olabilir.

Ev günümüzde çok önemli her geçen yıl hatta her ay ev ve arsa fiyatlarına zam üstüne zam geliyor ev sahibi olmak çok güç hale geldi maalesef
Bence ciddi anlamda ev sahibi olmak için en azından ne kadar para biriktire bilirsen biriktir.
Elbette hiç eğlenmeden yemeden içmeden olmaz ama daha kısıtlı olur o işler.
Kira çok zor bir kir 1300 tl olsun örnek 10 yıl kirada kaldın 120 ay ediyor ve hiç zam gelmediğini varsayalım 120x1300 =156.000 tl ediyor
Eğer paranın büyük kısmını gezmeye tozmaya ayırırsan ev sahibi olman çok zor.
Ciddi bir birikim düşün. Evin olduktan sonra istediğin kadar gez.

Arkadaşlar sürekli aynı şeyi görüyorum ve gözlemliyorum. Atanan ve ya bir iş sahibi olan herkes kredi çekip, bir ev alıp ömrü boyunca o krediyi ödemek için çalışıyor veya evlilik için para biriktiriyor daha sevgilisi bile yokken. Sizce bu mantıklıma 35 yaşıma kadar kredi ödeyip bir ev alıp sonrasında kirasız yaşamak mı? yoksa tam tersi hayata bir kere geliyorum 35-40 yaşında evim olsa ne olur? olmasa ne olur? Diyip parayı eğlence için ezmek mi? Eğlence olması şart değil hobi ile uğraşmak ta olabilir.
bu kredi çekip ev alanların 0 iq yada düşünemiyor (benim görüşüm) bir eve 400 500 bin verip 10 15 yıl onu eşek gibi çalışıp her ay kredisini ödemekle hayatının yıllarını neden heba ederki o parayla başka birşey (yatırım iş kurmak vb) şeyler yaparak yada kendi için harcaması varken eve o kadar para vermek saçma hobi ile uğraşmak en mantıklısı evlenip borç içinde yüzüp ne yapacaksın eğlenecek kişi bul onla takıl fln

evini al öde sonra hayatını yaşa dicemde çoluk çocuk olursa 35 ten sonra ev kirası ile daha zor geçinirisin :)

Bence en iyi fikir biraz para bulunca çalışıp kazanınca, o parayla gidersin Almanya gibi yerlere orada garson falan olursun çalışırsın para biriktirir kendi evini arabanı alırsın.
En azından ben öyle yapacağım 20 yaşıma geldikten sonra başka bir ülkeye gitmeyi tercih ediyorum.
Çünkü bu ülkede YAŞANMAZ.
En azından ben öyle düşünüyorum.

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt