Gumrukden anlayanlar

lulpeek

Efsane Üye
Arkadaslar bu ses yalitimi turkiyede cok pahali olmasina ragmen temuda 52 parcasi sadece 700 tl ben butun odayi kaplamak istiyorum o evladi ust komsunun terlik sesinden yoruldum bu yuzden bundan toplam 104 adet siparis edersem gumruge takilirmi

kanka ağırlığına göre kalabilir ve ürünün açıklamasına kişisel kullanım için yazarsan garantiye alırsın
fiyatta kalmıyor zaten geçiyor ama dedğim gibi ağırlıktan kalma olasılığı vaar
Hocam urunun kargolamasini bir arkadas bu sekilde yorumlarda paylasmis

biraz buyuk gibi geldi gozume :D

Kral yurtdışından gümrük sınırı kargo dahil 27 euroya düşürüldü eğer alacağın şeylerin toplam fiyatı 27 euroyu geçiyorsa kargon gümrüğe takılır, ürünün nasıl kargolandığı vs. farketmiyor faturayı kontrol ettikleri için siparişin nasıl paketlenirse paketlensin, ağır veya hafif olsun farketmez eğer 27 euroyu geçiyorsa gümrüğe takılır. Gümrükten almak için eğer kendi şehrinde değilse bir gümrük müşavirine danışman gerekiyor, gümrük işlemleri için vekalet filan vermen lazım ek olarak antrepo ücreti müşavirlik ücreti filan ödüyorsun, eğer kendi bulunduğun şehirde gümrük varsa ve oraya aktarmak istiyorsan ikametgah filan sunman gerekiyor ve bazı ürünlerde gümrük müşavirisini vs. tutsan bile bakanlıktan onay filan çıkarttırman gerekiyor bunlar hep ekstra işlemler ve çok uğraştırıyor. Yanlışım varsa affola ama kendim yurtdışından birşey aldığımda benimde ürünüm gümrüğe takıldı ve bu işlemlerle çok uğraştım

Kral yurtdışından gümrük sınırı kargo dahil 27 euroya düşürüldü eğer alacağın şeylerin toplam fiyatı 27 euroyu geçiyorsa kargon gümrüğe takılır, ürünün nasıl kargolandığı vs. farketmiyor faturayı kontrol ettikleri için siparişin nasıl paketlenirse paketlensin, ağır veya hafif olsun farketmez eğer 27 euroyu geçiyorsa gümrüğe takılır. Gümrükten almak için eğer kendi şehrinde değilse bir gümrük müşavirine danışman gerekiyor, gümrük işlemleri için vekalet filan vermen lazım ek olarak antrepo ücreti müşavirlik ücreti filan ödüyorsun, eğer kendi bulunduğun şehirde gümrük varsa ve oraya aktarmak istiyorsan ikametgah filan sunman gerekiyor ve bazı ürünlerde gümrük müşavirisini vs. tutsan bile bakanlıktan onay filan çıkarttırman gerekiyor bunlar hep ekstra işlemler ve çok uğraştırıyor. Yanlışım varsa affola ama kendim yurtdışından birşey aldığımda benimde ürünüm gümrüğe takıldı ve bu işlemlerle çok uğraştım
tabi ben alışverişimi temudan yapmamıştım onlar gümrükdeki vergi olaylarını farklı şekilde hallediyor olabilirler ben kendi yurtdışı siparişimdeki başıma gelen olayları ve uğraştığım şeyleri anlattım ama temudan olsada pek farklı olacağını düşünmüyorum

Hocam urun 27 euro'u gecmiyor tek korkum ticari urun olarak isaretlenmesi ve gumruge takilmasi

Kargo ücretide dahil edildiğinde geçmiyor mu? geçmiyorsa iyi ama ticari ürün olayını pek bilmiyorum benimde fazla bilgim yok bu konuda yani başıma gelmişti ordan yaşadıklarımı biliyorum
Hocam bu ay temudan 3 adet siparisim oldu 27 euro'u gecmiyorlardi hepside elime ulasti ancak hic bir zaman ayni urunden 2 den fazla almadigim icin bu urunun ticari olup olmayacagini bilmiyorum turkiyede gercekten cok pahalilar

Arkadaslar bu ses yalitimi turkiyede cok pahali olmasina ragmen temuda 52 parcasi sadece 700 tl ben butun odayi kaplamak istiyorum o evladi ust komsunun terlik sesinden yoruldum bu yuzden bundan toplam 104 adet siparis edersem gumruge takilirmi

Büyük İhtimalle Takılır

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt