Çözüldü Güç kaynağı (psu) fişi elektrik veriyor - mining

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

serroby

Normal Üye
Merhaba hazır mining rig aldım 2 adet rx580 ekran kartı ile kazım yapıcam ama anakartı ethernet kablosu ile modeme bağlayınca güç kaynağı PSU fişine elektrik geliyor elimi çarptı sonra ethernet kablosunu çıkarttım kontrol kalemiyle fişin ucunu kontrol ettim elektrik gelmiyor.

Tekrar ethernet kablosunu anakart ile modeme takıyorum psu'nun fişine elektrik geliyor. Bu normal mi fişi prize takınca sorun olur mu?

Wat diyorsun galiba 650 olması lazım
650 watt'a 2 tane 580 bağlıyorsan sorun olmaz ben 3 tane bağlıyordum. Birde şey kontrol etmeni isteyeceğim fişi taktığın prizin topraklama bağlantıları yani fişi taktığın zaman üst ve altında olan demir kısmı bir bezle temizlemeni isteyeceğim tozlandığı zaman prizler bunu yapabiliyor , aynı şekilde anti static prizlerden alman şart mining sistemlerimin tamamında powersurge prizler mevcut , bunlar hem kartları hemde powerları koruyor kesinlikle bunlardan almalısın dostum seviliyorsun kendine iyi bak.

@oQeF ürün bu everest 750wat
Kullandığınız power kalitesiz de değil , dediğim gibi alkollü bir mendille taktığınız prizin topraklama uçlarını temizleyin (güvenliğiniz için şalteri indirin ki kebap olmayın) işin geyiği bir yana antisurge yada powersurge priz kullanıyor musunuz sisteminize?

650 watt'a 2 tane 580 bağlıyorsan sorun olmaz ben 3 tane bağlıyordum. Birde şey kontrol etmeni isteyeceğim fişi taktığın prizin topraklama bağlantıları yani fişi taktığın zaman üst ve altında olan demir kısmı bir bezle temizlemeni isteyeceğim tozlandığı zaman prizler bunu yapabiliyor , aynı şekilde anti static prizlerden alman şart mining sistemlerimin tamamında powersurge prizler mevcut , bunlar hem kartları hemde powerları koruyor kesinlikle bunlardan almalısın dostum seviliyorsun kendine iyi bak.
@oQeF kontrol kalemiyle kontrol ettim hocam ama dediğiniz gibi de denerim sonucun değişeceğinden pek ümidim yok diğer tavsiyelerinizi de arastırıcam cok tesekkurler

Rica ederim iyi forumlar.

@oQeF ya ben tüm dediklerinizi yaptım powersuger de aldım taktım ve taktığım prizi akım ölçerle kontrol ettim topraklı çıktı. Ve prize powersugeri takıp modem fişini ona taktım etherneti bağladım ve güç kaynağının fişini kontrol kalemiyle kontrol ettim ışık yaktı yine sonra akım ölçerle fişlerin ucunu kontrol ettim 750watta sadece - 0000 yazdı ama fişin ucuna kadar elektrik gelmeye devam ediyor. Ben şimdi işi şansa bırakıp fişe taksam ekran kartı zarar görür mü ki yoksa sadece güç kaynağından mı olurum elektrikçi ve tamirvilere sordum burda ilgilenen yokmus

@oQeF ya ben tüm dediklerinizi yaptım powersuger de aldım taktım ve taktığım prizi akım ölçerle kontrol ettim topraklı çıktı. Ve prize powersugeri takıp modem fişini ona taktım etherneti bağladım ve güç kaynağının fişini kontrol kalemiyle kontrol ettim ışık yaktı yine sonra akım ölçerle fişlerin ucunu kontrol ettim 750watta sadece - 0000 yazdı ama fişin ucuna kadar elektrik gelmeye devam ediyor. Ben şimdi işi şansa bırakıp fişe taksam ekran kartı zarar görür mü ki yoksa sadece güç kaynağından mı olurum elektrikçi ve tamirvilere sordum burda ilgilenen yokmus
Power surge taktıysanız birşey olmaz bu kadar tereddütlenmeyin, cat6 ethernetin bir miktar elektrik te taşıdığını unutmayın bir sorun olmaz.

Arkadaslar ilk önce powersuppley fişini daha sonra ethernet kablosunu modeme takıp çalıştırdım bi sorun olmadı suan calısıyor. Priz topraksız ama powersuger ile taktım aynı sorunu yasayan olursa diye güncelledim konuyu. Herkese teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt