Çözüldü GTA 5 İŞLEMCİ 90 DERECE

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sage77

Silver Üye
1035g1 işlemcim var 90 88 derecelrde dolanıyor laptop garantisi daha dolmadı servise göndermeyi düşünüyorum hp dw2009nt modeli sabit 60 fps sıkıntısız oynuyorum ayarlar normalde işlemci fazla ısınyor normalmi zaraları varmı yada ısınma kısıtlanılabiliniyor mu 1 saatte bir bazen oluyor sadece oyun 10fpslere düşüyor sonra işlemci soğuyor toparlıyor yine 60 fps hep aynı sıcaklıkta tutmak mümkün mü soğutucum var bu arada

1035g1 işlemcim var 90 88 derecelrde dolanıyor laptop garantisi daha dolmadı servise göndermeyi düşünüyorum hp dw2009nt modeli sabit 60 fps sıkıntısız oynuyorum ayarlar normalde işlemci fazla ısınyor normalmi zaraları varmı yada ısınma kısıtlanılabiliniyor mu
hocam bu nasıl sıcaklık çay kynatılır bunda :D

1035g1 işlemcim var 90 88 derecelrde dolanıyor laptop garantisi daha dolmadı servise göndermeyi düşünüyorum hp dw2009nt modeli sabit 60 fps sıkıntısız oynuyorum ayarlar normalde işlemci fazla ısınyor normalmi zaraları varmı yada ısınma kısıtlanılabiliniyor mu
Isınma değil ancak işlemci kısıtlanabiliyor ThrottleStop diye bir program var ordan ayarlarınızı yapabiliyorsunuz
İntel işlemcilerde ısınma sorunu çoğu laptop için geçerli sayılır bende i7 5500u kullanıyorum soğutucu almadan önce 100 dereceyi geçip kendini kapatıyordu bilgisayar.

Tamircinin bişey yapabileceğini sanmıyorum en fazla temizlik ve termal macun değişimi yapıcaktır,
laptobu alalı 1 seneden fazla olduysa götürüp temizlikte yaptırtabilirsin.
Fanında bir sıkıntı olabilirmi diye kontrol ettirebilirsin.

teşekkürler 13 yada 14 ay olması lazım daha garantisine 2 yıl garantisi vardı thorrtlestopu gördüm birkaç yerde ama bi ayarı yanlış yaparsak ciddi işlemci sorunu yaşayabilirmişiz ayarları bilmeddiğim için hiç bulaşmadım birde konuyla biraz alakasaız ama profil yada durum yerlerini nasıl hareketli yapıyorsunuz ?

1035g1 işlemcim var 90 88 derecelrde dolanıyor laptop garantisi daha dolmadı servise göndermeyi düşünüyorum hp dw2009nt modeli sabit 60 fps sıkıntısız oynuyorum ayarlar normalde işlemci fazla ısınyor normalmi zaraları varmı yada ısınma kısıtlanılabiliniyor mu 1 saatte bir bazen oluyor sadece oyun 10fpslere düşüyor sonra işlemci soğuyor toparlıyor yine 60 fps hep aynı sıcaklıkta tutmak mümkün mü soğutucum var bu arada
105 Üstünde İşlemcinin Yanma olasılıgı var 100'de 90'da Çok Takılırsa Bilgisayrı kapatmanı dinlendirmeni öneririm.

Yeni nesil laptoplarda ısınma normal. Ama içiniz rahat etsin istiyorsanız bakım için servise yollayabilirsiniz

evet edit: lolde bir maç atayım dedim 23..dkda drop yemeye başladım 27.02 de falan bitti eskiden oynuyordum ne olduda oynayamıyorum eskiden kasmadan oynuyordum youtubedan araştırayım tam olarak nedir fps drop galiba sizce

90 derece laptoplara göre normaldir endişelenmene gerek yok zaten çok ısındığı zaman bilgisayar kendini kapatır. Fakat yinede macun bakımını veya fan temizliği yapmanda fayda var.
FPS sorunun ise ısınmadan kaynaklı ghz düşmesi , bilgisayarın çok ısındığında işlemci kendini kısar ve soğutmaya çalışır kıstığındada haliyle fps droplar yaşarsın. Laptoplar oyun için değil gündelik işler için tasarlanmıştır. (Oyuncu laptopları da olsa ısınması gayet normal)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt