Çalışıyor Gelişmiş Raid Konusu [ Raid0 - Raid Volume ] Tek SSD İle Raid Açma Detaylı Konu

oQeF 

İsveç Çakısı
Kurucu
İletişim
Arkadaşlar selamlar, van152yi geçip val5 yiyenler için konumuz geçerlidir. Bir çoğunuz kullandığınız "Volume ID Changer" gibi programların vanguard'da çalıştığına inanıyorsanız yanılıyorsunuz. Spoof işleminden sonra yeni ssd mi taktığımda 5 gün boyunca val5 almadığımı fark ettim. Eski ssdmi taktığım gün 3 saat içerisinde val5 yedim. Genellikle val5'lerin sebebi disk id nin değişmemesi oluyor. Konum tam sizlik. Konu içerisinde raid array'leri vs. nasıl ayarlanır onu göstereceğim.

AMD Sistemler İçin (Raidxpert2)
İşlemlere başlamadan önce raid açtığınızda ve array oluşturduğunuzda diskinizin içindeki her bir bilginin silineceğini belirtir, herhangi bir sorumluluk üstlenmeyeceğimi iletirim.

[ASUS ANAKARTLAR İÇİN]
Herşeyden önce son sürüm bir uefi format flaşı ve raid driverlerinizi flaşa atın (driverinizde rcbottom,rccfg,rcraid klasörleri olmalıdır).
unknown.png

unknown.png

unknown.png

Bunları açtıktan sonra sistemi yeniden başlatıyoruz. Tekrar biosa giriyoruz.
unknown.png

unknown.png

unknown.png

(EĞER TEK BİR DİSKİNİZ VAR İSE, VOLUME YAPIN, EĞER AYNI ÖZELLİKLERDE (BOYUT OLARAK) İKİ DİSKİNİZ VARSA RAİD0 SEÇİN. RAİD1 YADA RAİD10 KULLANMAYIN!)
unknown.png

Buradan raide eklenecek diskleri ekleyin ve bitirin. Sonra F8 menüsünden usb bootlayın. Format kısmına geldiğinizde disklerinizi görmeyecektir.
Sürücü yükleye basarak şu işlemleri yapın.
1- RCBOTTOM adlı klasörünüzdeki sürücünüzü yükleyin.
2- RcRaid adlı klasördeki sürücünüzü yükleyin. (DİKKAT SÜRÜCÜYÜ YÜKLEYİNCE DİSKLERİNİZ GELECEK SAKIN KURMAYIN)
3-RCcfg klasörünüzden 3.sürücüyü yükleyin.
4- İleri deyin ve formatı kurun.

Aygıt Yöneticisinde hiçbir şekilde marka gözükmüyorsa, raid gözüküyorsa işleminiz tamam. Spoof işlemlerinizi yapın ve VAL5 almadan eğlencenize bakın!
unknown.png

Arkadaşlar raid yöntemini bizzat kendim denedim,raidden çıkıp ssdnize döndüğünüzde max 1 gün içerisinde ban yiyorsunuz. Tam bir aydır bu konular üzerinde deneyler yapıyorum. Spoof attıktan sonra (amidewin afuwin) fark etmez hala val5 alıyorsanız mac adresi değiştirin ama tmac filan kullanmayın en temizi usb ethernet satın alın, 100 liraya alıyorsunuz maciniz her bağladığınızda değişiyor zaten.

Sorunuz olursa discord'dan eklemeyin. Konuya yorum bırakın ben yardımcı olurum. İyi Forumlar​

Abi ben anlamadım amd diyor asus diyor benim işlemcim intel mobo msi ben anlamadım usb ethernet dediğin dönüştürücü mü abi anlamadım sistem diski hariç data disklerini raid'e sokmazsak yine val5 yermiyiz ben anlamadım abi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam Siz açmazsanız ben açacaktım aynı Konuyu Elinize Sağlık CG İçin gerçekten yararlı bir paylaşım :crycat:

Abi ben anlamadım amd diyor asus diyor benim işlemcim intel mobo msi ben anlamadım usb ethernet dediğin dönüştürücü mü abi anlamadım sistem diski hariç data disklerini raid'e sokmazsak yine val5 yermiyiz ben anlamadım abi

AMD çipsetli anakartlarda raidxpert olur intel rst olur. ikiside aynı şey zaten.
USB ethernet alırsan mac adresin değişir, garanti için alabilirsin.

Raid yapmayı bilmeyenler için güzel konu olmuş eline sağlık :perfect: :winkwink:

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt