Çözüldü Format atarken sorun yaşıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jugtazi

Gold Üye
Arkadaşlar bilgisayarıma format atmak istedim. Flash belleğimi windows kurulumu için hazırladım. Windows kurulum ekranına geldim. Disk ayırma, sistemi kurma aşamasına geldiğimde tüm diskleri biçimlendirme yaptım. Daha sonra "Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir." hatasını aldım. Bir kaç video izledim ve convert mbr veya convert gpt yapmam gerektiğini gördüm. Kurulum ekranında back, back yaparak cmd komut satırını açtım. Oradan diskpart ile usb'yi convert mbr'ye çevirdim. Yine aynı hatayı aldım. Pc'yi restartlayıp boot menü'den tekrar kurulum kısmına gelmek istediğimde flash belleğimi boot menüde göremedim. Ne yapacağım? Biçimlendir dediğim için bilgisayarın içindeki tüm sürücülerde silindi. Tıkandım kaldım.. Lütfen birisi bana yardımcı olsunn.

Orda usb için değil hdd/ssd için yapıcaksın dönüştürmeyi.
Evet şimdi farkettimm.. Sen yazmasaydın hala doğru yaptığımı düşünecektim. Aceleyle ve dalgınlıkla videodaki adamın hdd/ssd için dönüştürme yaptığını farkedememişim.
Format herzaman sıfırlamadan daha iyidir. windows 10 1809 sürümünde bazen sıfırlama ekranında takılı kalıp windows çökebiliyor.
Hocam flash belleği sıfırladım. Rufus şimdide iso yansıması ayrıştırma hatası veriyoo. Ne bu benim başıma gelen aksilikler böyle ya.

Evet şimdi farkettimm.. Sen yazmasaydın hala doğru yaptığımı düşünecektim. Aceleyle ve dalgınlıkla videodaki adamın hdd/ssd için dönüştürme yaptığını farkedememişim.

Hocam flash belleği sıfırladım. Rufus şimdide iso yansıması ayrıştırma hatası veriyoo. Ne bu benim başıma gelen aksilikler böyle ya.
DM kontrol edin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt