Çözüldü Format atarken sorun yaşıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jugtazi

Gold Üye
Arkadaşlar bilgisayarıma format atmak istedim. Flash belleğimi windows kurulumu için hazırladım. Windows kurulum ekranına geldim. Disk ayırma, sistemi kurma aşamasına geldiğimde tüm diskleri biçimlendirme yaptım. Daha sonra "Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir." hatasını aldım. Bir kaç video izledim ve convert mbr veya convert gpt yapmam gerektiğini gördüm. Kurulum ekranında back, back yaparak cmd komut satırını açtım. Oradan diskpart ile usb'yi convert mbr'ye çevirdim. Yine aynı hatayı aldım. Pc'yi restartlayıp boot menü'den tekrar kurulum kısmına gelmek istediğimde flash belleğimi boot menüde göremedim. Ne yapacağım? Biçimlendir dediğim için bilgisayarın içindeki tüm sürücülerde silindi. Tıkandım kaldım.. Lütfen birisi bana yardımcı olsunn.

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
önce işlemlerini geri al
sonra:
kanka rufustan yaptıysan MBR seçmişsin onu UEFI veya artık her neyee öbür seçenek yapacaksın.
eğer ventoy kullanıyorsan MBR partitiondan boot etmişsin, üzerinde EFI yazanla boot et.
iyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: w0x
kanka rufustan yaptıysan MBR seçmişsin onu UEFI veya artık her neyee öbür seçenek yapacaksın.
eğer ventoy kullanıyorsan MBR partitiondan boot etmişsin, üzerinde EFI yazanla boot et.
iyi forumlar.
Teşekkür ederim öncelikle. Rufus'tan flash belleği "GPT" olarak hazırladım. Cmd'den convert mbr yapmamın sebebide buydu.

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
Teşekkür ederim öncelikle. Rufus'tan flash belleği "GPT" olarak hazırladım. Cmd'den convert mbr yapmamın sebebide buydu.
yanlış olmuş. dediklerimi yapın. olmazsa tekrar mesaj yazın tekrar deneyelim.

Ve şuanda yazıdada belirttiğim gibi boot menüden hiçbir şekilde flash belleğimi görüntüleyemiyor ve windows kurulum aşamasına tekrardan geçemiyorumm :(

umarım durumdan kurtulursunuz hocam. birde rat gibi sağlam virüslere bulaşmadıysanız usb format atmaya gerek olduğunu düşünmüyorum ayarlardan otomatikmen format atılabiliyor

umarım durumdan kurtulursunuz hocam. birde rat gibi sağlam virüslere bulaşmadıysanız usb format atmaya gerek olduğunu düşünmüyorum ayarlardan otomatikmen format atılabiliyor
Format herzaman sıfırlamadan daha iyidir. windows 10 1809 sürümünde bazen sıfırlama ekranında takılı kalıp windows çökebiliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt