Ezber

golfcartgang1

Diamond Üye
Beyler Selamın Aleyküm

Yarın edebiyat sınavı var

Aşırı fazla konu yok zaten ama aklımda kısa sürede olsa kalması için ne yapabilirim ? çoğunlukla ezber yaptığımda yarım yamalak oluyor da o yüzden

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
valla ben ezber yapiyodum uyuduktan sonra ustunden 1 defa daha geciyodum aklimdakaliyodu hep ama bayabi dene mesela ne ezberliyon bilmiyom ama o ezberi bakmadan yarim yamalak okumaya calis uyu uyan ustunden bikez daha gec olur o is
benim method

ezberliyeceğin yerleri kağıta kısa kısa yaz ve annene babana veya arkadaşına sana sormasını söyle

Beyler Selamın Aleyküm

Aşırı fazla konu yok zaten ama aklımda kısa sürede olsa kalması için ne yapabilirim ? çoğunlukla ezber yaptığımda yarım yamalak oluyor da o yüzden
Okulun sonhaftası sınavmı olur kanka gözünü seveyim öneri vermek gerekirsede çalış sabah okulda bi kağıda tekrar yazarak çalış sonra kopya yaz sınava götür zaten aklında kalacağı için kopyaya bakmana gerek bile kalmıyor kopyayı sınava götürmezsen unutursun benim methodda böyle

Okulun sonhaftası sınavmı olur kanka gözünü seveyim öneri vermek gerekirsede çalış sabah okulda bi kağıda tekrar yazarak çalış sonra kopya yaz sınava götür zaten aklında kalacağı için kopyaya bakmana gerek bile kalmıyor kopyayı sınava götürmezsen unutursun benim methodda böyle
Meslekteyim o yuzden sinavlar cuma bitiyor

İnsan beyninin bir şeyleri ezberlemesi, ChatGPT gibi araçların eğitimlerine çok benziyor.
Tek yapman gereken düşüneceğin başka hiçbir şey yokmuş gibi sık tekrarlarla ezber yapmak, ama en önemlisi "dikkat".

Beyler Selamın Aleyküm

Bunları uygula dostum:

Bu konudan nasıl bir soru gelir? diye kendine sor. Cevabını da ver.

Ezberleyeceğin şeyi birkaç defa sesli tekrar et sonrada içinden tekrar et ve sonra başka bir ortamda hatırlamaya çalış

Uyumadan oncede mayışıncaya kadar tekrar et

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt