Duvardan geçmek mümkün mü teoride(bilimsel konu)

provalo

Diamond Üye
İletişim
şimdi maddeler atomlardan oluşuyo atomların çoğu %99 kısmı boşluktan ibaret fakat orbitalde dolaşan hızlı elektron tanecikleri her yerde olduğu için bir arada duruyorlar acaba bir şekilde boşluklu kısımları bir araya getirirsek duvardan madde geçirebilir miyiz

bence ikinizde haklı yönlerden bahsediyosunuz da şöyle bişey var atomların arasından geçmek teoride mümkün ama dediğiniz gibi pratikte çok zor yani tüm atomların aynı anda hizalanması falan gerekiyo bu da devasa bi enerji demek
bak mesela güneşte bile kuantum tünelleme var protonlar birbirini aşırı güçlü itiyo ama yine de tünelleyip birleşiyolar yani imkansız değil ama bizim boyutumuzda çok farklı
bu porsche olayına gelirsek tamam duvardan geçmekle aynı şey değil ama ikisi de fizik kurallarını zorluyo sonuçta biri aerodinamikle diğeri kuantumla alakalı. bu arada atom altı parçacık hızlandırıcılar konusunda haklısın onlar geliştikçe yeni şeyler öğrenebiliriz ama yine de makro boyutta bu iş çok zor

bence ikinizde haklı yönlerden bahsediyosunuz da şöyle bişey var atomların arasından geçmek teoride mümkün ama dediğiniz gibi pratikte çok zor yani tüm atomların aynı anda hizalanması falan gerekiyo bu da devasa bi enerji demek
bak mesela güneşte bile kuantum tünelleme var protonlar birbirini aşırı güçlü itiyo ama yine de tünelleyip birleşiyolar yani imkansız değil ama bizim boyutumuzda çok farklı
bu porsche olayına gelirsek tamam duvardan geçmekle aynı şey değil ama ikisi de fizik kurallarını zorluyo sonuçta biri aerodinamikle diğeri kuantumla alakalı. bu arada atom altı parçacık hızlandırıcılar konusunda haklısın onlar geliştikçe yeni şeyler öğrenebiliriz ama yine de makro boyutta bu iş çok zor
Dostum dc varsa verir misin bir grup açacağım formuda rahatsız etmemiş oluruz

konuyu biraz daha değiştirelim duvardan geçme değilde , ışınlanma yapalım çünkü ikiside aynı şey çok eskiden fizik profesörümüz demişti ki " maddeyi atomlarına ayırıp kablolar aracılığı ile ışınlayabiliriz fakat ulaştığı yerde atomları birleştiremeyiz" aynı zamanda bu insan içinde geçerli fakat fiziğin asla çözemeyeceği bir konu var ki oda "RUH" ölçülemez , gözlemlenemez , deney yapılamaz .

konuyu biraz daha değiştirelim duvardan geçme değilde , ışınlanma yapalım çünkü ikiside aynı şey çok eskiden fizik profesörümüz demişti ki " maddeyi atomlarına ayırıp kablolar aracılığı ile ışınlayabiliriz fakat ulaştığı yerde atomları birleştiremeyiz" aynı zamanda bu insan içinde geçerli fakat fiziğin asla çözemeyeceği bir konu var ki oda "RUH" ölçülemez , gözlemlenemez , deney yapılamaz .
ışınlanma konusunda çok kritik noktaya değinmişsiniz özellikle kuantum teleportasyon teorisi açısından ilginç bir durum ortaya çıkıyor maddenin atomik seviyede transferi teorik olarak mümkün ve hatta laboratuvar ortamında tek tek atomlar için başarılmış durumda fakat hocanızın belirttiği sorun tam da kuantum mekaniğinin temel problemlerinden biri
maddenin yeniden inşası sürecinde heisenberg belirsizlik ilkesiyle karşılaşıyoruz çünkü bir parçacığın hem konumunu hem momentumunu aynı anda kesin olarak belirleyemiyoruz bu da atomların tam olarak doğru pozisyonda birleştirilmesini imkansız kılıyor ayrıca kuantum dolaşıklık prensibi de işin içine girince durum daha da karmaşıklaşıyor
ruh meselesi ise modern fiziğin en büyük açmazlarından biri bilinç ve ruhun maddesel olmayan yapısı kuantum alan teorisi ve genel görelilik gibi en gelişmiş fizik teorilerimizle bile açıklanamıyor bu da ışınlanma teknolojisinin önünde sadece teknik değil felsefi ve teorik engeller olduğunu gösteriyor
cansız maddeler için belki gelecekte kısmi çözümler üretilebilir ama insan gibi kompleks ve bilinçli varlıkların ışınlanması şu anki fizik paradigmamızın çok ötesinde bir kavram

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt