Dolar neden yükseldi?

gareepino

Silver Üye
Doların yükselmesinin en büyük sebebi TL'nin fazla olmasıdır. Merkez bankaları para basmaz ise paranın sayısı haliyle az olur ve dolara göre daha değerli olur.
Bankaların sıralı seri numaralı yani para üretimi yaptığı gündem olmuştu. Bu da bir şeyin ne kadar fazla olursa o kadar değerinin düşeceği anlamına gelmektedir. Amerika'nın oyunu falan değil, Bizzat Türkiye'nin oyunudur.
atmler-seri-numarasi-sirali-para-veriyor-tcmb-banknot-mu-basiyor2.png
atmler-seri-numarasi-sirali-para-veriyor-tcmb-banknot-mu-basiyor3.png

Şunu da eklemek isterim :D
cumhurbaskani_erdogan_ekonomimiz_cok_iyi_h28131_09432.jpg

ya aga kendime tam pc aliyordum hepsini tek buldum bi bakatim adamlar hepsi icin zamn yapmis sey gibi kaldım gidip simdi sacma bi sisitem alcam neden yukseldi konusuda askeri ucrete zam dolara cifte zam

ya aga kendime tam pc aliyordum hepsini tek buldum bi bakatim adamlar hepsi icin zamn yapmis sey gibi kaldım gidip simdi sacma bi sisitem alcam neden yukseldi konusuda askeri ucrete zam dolara cifte zam
Herşeye ufaktan ufaktan zam gelecek sesini çıkarmayacak ondan sonra asgari ücrete %5 zam gelse bile zam yaptık millet maaşı, parayı beğenmiyor diyecek. :D

Her şeye bir zam her şeye bir zam yani , ilginç. Sistem toplayacak insanlar bıktı artık gelen zamlardan ama yani yapacak bir şey yok.

Memelekti bitirdiler ya yani halimiz nolucak bilmiyorum durum hiç iyiye gitmiyoonlar için bi sıkıntı yok tabi olan benim halkıma oluyor

parası olan işinden iyi para kazanan insanlardan ses çıkmıyor. Olan asgari ücretli çalışan insanlara oldu degişim şart.

Doğalgaz çıkartıp sattıktan sonra tekrardan parayla alırsak olacağı bu. Sesini çıkarmayanın ya işi iyidir ya da sesini duyuramayacağını düşünüyordur. Asgari ücrete zam kesinlikle şart. İş bulamayan ve okulu bırakan milyonlarca genç var. Bunların vebalini kim üstlenecek?

Doğalgaz çıkartıp sattıktan sonra tekrardan parayla alırsak olacağı bu. Sesini çıkarmayanın ya işi iyidir ya da sesini duyuramayacağını düşünüyordur. Asgari ücrete zam kesinlikle şart. İş bulamayan ve okulu bırakan milyonlarca genç var. Bunların vebalini kim üstlenecek?
Aga asgari ücrete zam yapsa ne olacak kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor. Zamdan önce izle ekmeğe örneğin 1 TL ye alıyorsan zamdan sonra 3 TL olacak ee ne anladım ben bu zamandan asgari ücreti yükseltmesin zamda yapmasın daha mantıklı.

Amerika bizi kıskanıyor 😂😂 ( bu arada Euro da 14 liraya doğru gidiyor bizim iPhone 11 yalan oldu )

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt