Developer & Reverser Dengesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mirza1337
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mirza1337

Platinum Üye
İletişim
Merhaba abiler ablalar, bu konuda sizlere kafama çok takılan bir konu hakkında konuşucam

C++ öğreniyorum ve aklımda hep şu soru var: ben ne kadar iyi bir iş yaparsam yapayım, elit düzeyde bir reverser gelip bunu muhtemelen kırabilecek ve bu monitör başında harcadığım saatleri hiç eder.

Bu soru dallara ayrılıp kafamda "C++ yanına reverse engineering de mi öğrensem?" gibi sorulara dağılıyor, ama reverse engineering başlasam c++'a gerektiği kadar vakit ayıramam.

Genelde amaan sonra düşünürüm diyip hazırladığım planlamadaki konuları çalışıyorum ama kafamı rahatlatmak için size sormak istedim,
size işimi iyi yaparsam kırılamayacak bir loader geliştirebilir miyim? Bu soruyu sorması bile saçma geliyor çünkü ünlü programlar (adobe photoshop vs.) bile Crâck yiyor ama yinede sizin fikrinizi alayım

kırılamayacak bir program asla yapamazsın ama kırılması zor bir program yapabilirsin, örneğin, örneğin Wolftü için cold, kimse yanaşmıyor bile kırmaya

Crâck yemeyecek yazılım yoktur.2 kişide olan her program kırılmak için hazır bir haldedir,c++ temel düzeyde öğren sonrasında reverseye başlayıp Crâck adımlarına göre loaderlerine koruma ekle.Bu şekilde ikisinide aynı anda öğrenebilirsin.

Merhaba abiler ablalar, bu konuda sizlere kafama çok takılan bir konu hakkında konuşucam

C++ öğreniyorum ve aklımda hep şu soru var: ben ne kadar iyi bir iş yaparsam yapayım, elit düzeyde bir reverser gelip bunu muhtemelen kırabilecek ve bu monitör başında harcadığım saatleri hiç eder.

Bu soru dallara ayrılıp kafamda "C++ yanına reverse engineering de mi öğrensem?" gibi sorulara dağılıyor, ama reverse engineering başlasam c++'a gerektiği kadar vakit ayıramam.

Genelde amaan sonra düşünürüm diyip hazırladığım planlamadaki konuları çalışıyorum ama kafamı rahatlatmak için size sormak istedim,
size işimi iyi yaparsam kırılamayacak bir loader geliştirebilir miyim? Bu soruyu sorması bile saçma geliyor çünkü ünlü programlar (adobe photoshop vs.) bile Crâck yiyor ama yinede sizin fikrinizi alayım
Güzel ve uzun ömürlü iş yapmak istiyorsan öğrenmek şart gibi birşey.Programın çok iyi olur koruman kötü olursa bi anlamı olmaz tabiki.O yüzden ikisine de çalışman daha iyi olur senin için.Biraz ilerlettikten sonra crackme konularında kendini test et işleyişi gör ona göre önlem alırsın zaten

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
Kısaca zaten c++'da hile konusunda ustalaşmak istiyorsan hertürlü reverse bilmen gerekiyor. Anticheatleri reverse edemeden developer olamazsın. Sadece src satın alıp derler güncellersin o kadar. O tarz kişilerinde forumda nasıl durumlara düştüğünü beraber görüyoruz. Fakat şöyle bir durumda var, ne yaparsan yap ürününü kırabilecek birisi mutlaka çıkacaktır. Şuana kadar kırılamayan gördüğüm 2 kişi birisi coldhack diğeri yamatos(vsync). Bu kişilerde markette 10 yılı aşkın süredir developer & reverser olarak iş yaptıkları için.

Kirilmayacak bir loaderi kimse gelistiremez maalesef.Birisi oturup senin yazilimini kirmaya ise koyuldugunda yapabilecegin tek sey zamanini oldurup vazgecirmeye calismak.

Kısaca zaten c++'da hile konusunda ustalaşmak istiyorsan hertürlü reverse bilmen gerekiyor. Anticheatleri reverse edemeden developer olamazsın. Sadece src satın alıp derler güncellersin o kadar. O tarz kişilerinde forumda nasıl durumlara düştüğünü beraber görüyoruz. Fakat şöyle bir durumda var, ne yaparsan yap ürününü kırabilecek birisi mutlaka çıkacaktır. Şuana kadar kırılamayan gördüğüm 2 kişi birisi coldhack diğeri yamatos(vsync). Bu kişilerde markette 10 yılı aşkın süredir developer & reverser olarak iş yaptıkları için.
hocam yazdığınızı okudum ve 2 şeyi sormak istiyorum

1. Bu kırılmayan sourceyi geliştirenler ekip mi yoksa tek kişi mi
2. Bir oyunu reverselemek ve bir loaderı kırmak için reverselemekte benzerlik var mı

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
hocam yazdığınızı okudum ve 2 şeyi sormak istiyorum

1. Bu kırılmayan sourceyi geliştirenler ekip mi yoksa tek kişi mi
2. Bir oyunu reverselemek ve bir loaderı kırmak için reverselemekte benzerlik var mı
1. Kırılmayan olarak belirttiğimiz kişiler ilk baştan itibaren kırılamaz değildi tabi. Bu korumalar için yıllarını verdiler. Örneğin Yamatos koruması 2-3 yılda o konuma geldi. Türkiye'den elini sürebilen kimse çıkmadı. Globalde deneyenler oldu ama asla başarılı olamadılar.
2. Evet benzerlikler mevcut. Reverse bilgisi olan arkadaşlar buna daha iyi cevap verebilirler benim bu konuda bilgim çok az.

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt