Client - AntiCheat - Server & Oyunlarda paket sistemi ile bilgi transferi.

voldemortun ismi yazılmış birazdan /summonuser olacak boşaltalım konuyu herkese iyi geceler

Herkese selamlar iyi forumlar , son zamanlarda MMORPG oyunlarına merak saldım ve bazılarında hile & bot yazılımları geliştirmeye başladım ,oyunlar da ki hemen hemen tüm kontroller server taraflı korunuyor örneğin karakterin parası canı atağı aklınıza gelebilecek her türlü veriyi server iletiyor tabi ki olması gerektiği gibi . Çoğu işlem de paket alışverişi ile yapılıyor , örneğin bir moba saldırı , pot basma , mob seçme gibi temel MMORPG işlemleri client tarafında PTR_PACKET ve SND_FUNCTION olarak tanımladığım iki adet bellek adresi var PTR_PACKET gönderilecek paketi alıyor saklıyor ve SND paketi ile birlikte sunucuya iletiyor , basitçe bir pointer gönderilecek paketi temsil ediyor diğer bir pointer paketin gönderilmesini sağlıyor , bazı oyunlar send fonksiyonuna değişik kontroller koymuşlar sanırım bot yapımı engellemek ve illegal paket alışverişini gözlemlemek için .

C++:
void send(BYTE* pBuf,int len) {
    __asm{
    MOV ECX,PTR_PACKET   // Paket pointerı
    MOV ECX,DWORD PTR DS:[ECX]
    PUSH len // paket uzunluğu
    PUSH pBuf // paket boyutu
    MOV EAX,SND_FUNCTION // send fonksiyonu
    CALL EAX
    }
 }

yukarıda paket iletişimi için hazırladığım bir send fonksiyonu mevcut kabaca bahsetmek gerekirse , dikkat edilmesi gereken hususlar ; paket ve send pointerı doğruluğu , paket uzunluğu tanımlaması , paket boyutu tanımlaması . Reserve eng. kullanarak illegal paket alışverişi yapacağımız için sunucuya istediğimiz paketleri iletebilmenin tek yolu sunucunun paketleri kabul ettiği şekilde göndermek . yaptığım incelemelerde sunucunun dikkat ettiği şeyin paket uzunluğu ve paket boyutu olduğunu farkettim . Örneğin basit bir base atma paketi 4800 olarak belirlenmiş bu paketi yukarıda yazdığımız fonksiyon 0x48, 00 olarak yollayacaktır ki paket sunucu tarafında doğru açılsın ve işleme geçirilsin. Bu konuyu açmamda ki sebep biraz beyin fırtınası yapıp ufku genişletme çabası . Lütfen konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar konuya fikirlerini yazsınlar her yorum benim için kıymetli sizin önemsiz gördüğünüz bir detay belki de çok farklı bir şeyi farketmemi sağlayacak. AYNI ZAMANDA RİCA EDİYORUM , ZERRE BİLGİSİ OLMAYAN ARKADAŞLAR BİLGİLİ GÖZÜKMEK İÇİN APTAL APTAL FİKİRLERİNİ BELİRTMEYE ÇALIŞMASINLAR FENA BOZARIM.
hangi toolları kullanıyorsunuz?

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt