c# dosyayı kendi içinde olarak yayımlayınca boyut artıyor

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
debug ve relase arasında boyut farkı olmaz kullanım amaçları çok farklıdır boyut küçültmek istiyorasn dediğim yöntemleri manuel olarak uygulaman gerekiyor. Visual code derlemesi mantığıyla otomatik olarak sana exe veren tüm program ve çalışma grupları ekstra boyutlar ekleyecektir çünkü çalışma mantığı asla aralardan derleme ya da temizleme yapmaz dosyanın bütünü üzerinden çalışır ve sana hazırlanmış bir bütün verir senin yapmak istediğinse bu bütünü küçültmek yani çalışma sistemini bozmadan aralardan bi kaç dizin kırpmak dolayısıyla manuel olarak yapman tek çözüm.
Anladım. Ancak bir sorum olacak merak ediyorum. 12 MB'lık bir dosyaya max boyutu 2 mb olan 3-4 dll ekleyince neden boyut bu kadar yukarlara fırlıyor ?

Anladım. Ancak bir sorum olacak merak ediyorum. 12 MB'lık bir dosyaya max boyutu 2 mb olan 3-4 dll ekleyince neden boyut bu kadar yukarlara fırlıyor ?
şimdi basit olarak şöyle düşün. Senin elinde bulunan 12 mblık dosya (ya da altyapı tam olarak ne olduğunu belirtmemişsin) 1click çalışmaya hazır değil yani bu dosya parçalarının birleşip senin tek tıklamanla hepsini aynı anda işlemesi ve çalıştırması için ekstra olarak kodlar yazılması gerekiyor ve eklenen her dizin senin debuguna boyut ekliyor bu işlemleri de otomatik olarak yaptığın için max boyutu kullanıyorsun. Debug ve release arasındaki farkı açıklamak gerekirse release sana gerçek boyutu verir debug modda çalıştırdığın zaman daha büyük boyutlarla karşılaşabilirsin yapacağın işlem sırası önce release modda çalıştırıp gerçek boyutu görmek daha sonra executable sıkıştırma yapmak olacaktır. Bunun dezavantajı ise çoğu sistemde virüs olarak algılanacaktır çünkü doğası gereği sıkıştırılmış bir program içinde her şeyi saklayabilir. Son olarak yapmadıysan eğer debug information kısmını false alıp tekrar dene neredeyse yarı yarıya kadar boyut kazanımı sağlayacaktır fakat dediğim gibi antivler dosyanı virüs olarak algılayacaktır.

C# da konsol programı yaptım bir tane normal boyutu 12 mb ve içinde bir kaç dll falan gerekiyor çalışması için.O dllerinde boyutu çok az zaten.Bende o dllerle çalışmasını istemediğim için yayımla kısmından kendi içinde seçerek tek dosya ürete bastım.Tek exe haline getirdi çalıştı ancak programın boyutu bir anda 122 MB'a fırladı.12 MB'lık dosya 122 mb oldu bunu düzeltebilir miyim tek exe halinde olacak şekilde yine ?
c# ile çok aram yok ama bildiğim kadaryıla araçlarda nuget paket yöneticisi var ordan konsolu açıp install-package costura.fody yz dll leri gömücektir sanırsam daha az mb çıkarıyor

hocam resources kısmına dll dosyalarını at sonra program ilk çalıştırıldığı zaman regedit veya propetriese setup = true şeklind veri girdirt eğer bu false ise programın bulunduğu konuma dll dosyalarını çıkartıp gizlesin veya setup yerine her çalıştırıldığında dll dosyaları varmı yokmu diye kontrol etsin yoksa çıkartsın dosya işlemlerini System.IO ile yapabilirsin

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt