c# dosyayı kendi içinde olarak yayımlayınca boyut artıyor

ImSWAT

Official Account
Banned
Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
C# da konsol programı yaptım bir tane normal boyutu 12 mb ve içinde bir kaç dll falan gerekiyor çalışması için.O dllerinde boyutu çok az zaten.Bende o dllerle çalışmasını istemediğim için yayımla kısmından kendi içinde seçerek tek dosya ürete bastım.Tek exe haline getirdi çalıştı ancak programın boyutu bir anda 122 MB'a fırladı.12 MB'lık dosya 122 mb oldu bunu düzeltebilir miyim tek exe halinde olacak şekilde yine ?

dll ile çalışmasını istemediğin için normal olarak çalışabilecek bir duruma getiriyor kendini direkt exeye attığın için. Sıkıştırmayı deneyebilirsin fakat çok fazla küçültemezsin o yüzden çalışması için ya inj. edeceksin ya da dll + exe şeklinde ilerleyeceksin.

Bu kullanıcıyla herhangi bir iş veya ticaret yapmak istiyorsanız, forumdan uzaklaştırıldığını sakın unutmayın.
dll ile çalışmasını istemediğin için normal olarak çalışabilecek bir duruma getiriyor kendini direkt exeye attığın için. Sıkıştırmayı deneyebilirsin fakat çok fazla küçültemezsin o yüzden çalışması için ya inj. edeceksin ya da dll + exe şeklinde ilerleyeceksin.
dll'leri nasıl injecte edicem içine peki.Çünki böyle olmasını istemiyorum daha sadece 12 mb dosyada bu oldu programı biraz daha geliştirip boyutu 50-60 mb yapsam baya artar zaten.

dll'leri nasıl injecte edicem içine peki.Çünki böyle olmasını istemiyorum daha sadece 12 mb dosyada bu oldu programı biraz daha geliştirip boyutu 50-60 mb yapsam baya artar zaten.
link paylaşmak yasak sanırım o yüzden red team notes üzerinden dll injection olarak bahsettiğim konu hakkında detaylı açıklama bulabilirsin. Eğer anlayamadığın bir kısım varsa yine yardımcı olurum fakat burada zaten detaylı olarak her şeyi anlatıyor ek olarak verilen kodda değiştireceğin zaten senin dll ve exe pathlerin olacak her şey hazır halde paylaşılmış

Boyutunun artması normal tabi ayarlarda bilmediğimiz farklı bir ayar değiştirmiş olup onlardan kaynaklıda yüksek olabilir. İlla c# ta exe ye dll gömcem diyorsan ;
Ilmerge adlı bir program vardı o program ile dll leri exe ile sıkıştırıp daha küçük boyutlu bir exe elde edebilirsin. Bu arada Realese olarak çıktı aldığına emin ol, debug çıktıları daha yüksek boyutlu olur.

Boyutunun artması normal tabi ayarlarda bilmediğimiz farklı bir ayar değiştirmiş olup onlardan kaynaklıda yüksek olabilir. İlla c# ta exe ye dll gömcem diyorsan ;
Ilmerge adlı bir program vardı o program ile dll leri exe ile sıkıştırıp daha küçük boyutlu bir exe elde edebilirsin. Bu arada Realese olarak çıktı aldığına emin ol, debug çıktıları daha yüksek boyutlu olur.
bahsettiğin program boyut artırmak için gömme işlemi yapıyordu eğer yanlış hatırlamıyor ya da bilmiyorsam. Arkadaş da boyutu küçültmek istemiş

Kod dizimine bağlı olarak boyutlar değişebiliyor kanka, eğer çok fazla kod yapısına sahipse dosya boyutu artması gayet normal. Düşürmek istiyorsan eğer kod dizimini değiştirmeyi dene. Ya da dosyayı sıkıştırabilirsin ama çok fazla faydası olacağını zannetmiyorum.

Realese olarak da denedim ancak boyutta hiç bir değişim olmadı.Bahsettiğiniz programa bakacağım.

bahsettiğin program boyut artırmak için gömme işlemi yapıyordu eğer yanlış hatırlamıyor ya da bilmiyorsam. Arkadaş da boyutu küçültmek istemiş
Uzun zaman önce bu tarz bir programa ihtiyacım vardı, adını yanlış hatırlamış olabilirim ty.

Realese olarak da denedim ancak boyutta hiç bir değişim olmadı.Bahsettiğiniz programa bakacağım.
debug ve relase arasında boyut farkı olmaz kullanım amaçları çok farklıdır boyut küçültmek istiyorasn dediğim yöntemleri manuel olarak uygulaman gerekiyor. Visual code derlemesi mantığıyla otomatik olarak sana exe veren tüm program ve çalışma grupları ekstra boyutlar ekleyecektir çünkü çalışma mantığı asla aralardan derleme ya da temizleme yapmaz dosyanın bütünü üzerinden çalışır ve sana hazırlanmış bir bütün verir senin yapmak istediğinse bu bütünü küçültmek yani çalışma sistemini bozmadan aralardan bi kaç dizin kırpmak dolayısıyla manuel olarak yapman tek çözüm.

Şuanda konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt